Ухвала
від 12.07.2019 по справі 527/1330/19
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/1330/19

провадження № 1-кс/527/926/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2019 року м. Глобине

Слідчий суддя Глобинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Глобинського районного суду Полтавської області клопотання начальника СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів за матеріалами кримінального провадження №12019170140000364 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 31.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 389 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

10липня 2019року доГлобинського районногосуду Полтавськоїобласті надійшлоклопотання начальникаСВ ГлобинськогоВП ГУНПв Полтавськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене начальникомГлобинського відділуКобеляцької місцевоїпрокуратури Полтавськоїобласті ОСОБА_4 про наданнятимчасового доступудо документівза матеріаламикримінального провадження№12019170140000364внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідувань31.05.2019за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.389КК України, в якому прохає надати йому, заступнику начальника СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , слідчим СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , оперуповноваженому Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , прокурору Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_9 (або іншій особі на підставі доручення наданого ініціатором заходу про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст.ст.36, 40 КПК України тимчасовий доступ з можливістю вилучення їх оригіналів, щодо трудових відносин між ОСОБА_10 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: накази про прийом на роботу і звільнення ОСОБА_10 , документи, що стали підставою для видачі таких наказів, документи, що визначають його посадові (функціональні) обов`язки, табелі обліку робочого часу, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати тощо, які знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код СДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 30.05.2019 із Глобинського районного відділу Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Полтавській області надійшов лист, про те що, ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , засуджений 28.12.2017 року Семенівським районним судом Полтавської області за ч. 2 ст. 367 КК України до покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік, звільнений від відбування покарання з випробовуванням згідно ст.75 КК України з іспитовим строком 2 роки, житель АДРЕСА_2 , ухилявся від відбування покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій.

31.05.2019 відомості про вказане кримінальне правопорушення, передбачене . 1 ст. 389 КК України внесено до ЄРДР з а № 12019170140000364.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Глобинський районний відділ філії Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Полтавській області в період з 09.02.2018 по 29.01.2019 здійснював виконання додаткового покарання засудженим ОСОБА_10 у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно- господарських та організаційно-розпорядчих функцій.

В ході контролю за відбуттям зазначеного покарання було встановлено, що засуджений ОСОБА_10 з 2 кварталу 2018 року був працевлаштований та отримував дохід на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В поясненні від 14.05.2019 засуджений ОСОБА_10 підтвердив факт працевлаштування на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на посаді директора регіонального представництва в період з 26.02.2018 по 24.04.2019, дана інформація підтверджується і самим підприємством.

Таким чином засуджений ОСОБА_10 під час відбування додаткового покарання за вироком Семенівського районного суду Полтавської області від 28.12.2017 у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно- господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік, свідомо ухилявся від виконання обов`язків, передбачених ч. 1 ст.34 Кримінально-виконавчого кодексу України, тобто ухилявся від відбування покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій за рішенням суду.

У ході досудового розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність отримати докази обставин вчинення вищевказаного злочину, у зв`язку із чим необхідно ознайомитися з документами щодо трудових відносин між ОСОБА_10 та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

На даному етапі досудового розслідування кримінального провадження установлено, що в розпорядженні Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться документи щодо трудових відносин між ОСОБА_10 та вказаним товариством, зокрема: накази про прийом на роботу і звільнення ОСОБА_10 , документи, що стали підставою для видачі таких наказів, документи, що визначають його посадові (функціональні) обов`язки, табелі обліку робочого часу, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати тощо.

Вилучення документів є необхідними для встановлення об`єктивних обставин вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий зазначає, що указані документи можуть зберігатися у приміщенні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні для об`єктивного розслідування, у зв`язку із чим потрібне їх відшукання оскільки, відомості, які в них містяться можуть бути використані як докази і без їх вилучення неможливо довести іншими способами обставини вчиненого злочину.

Враховуючи, що посадові особи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть бути зацікавлені в результатах даного кримінального провадження, існує реальна загроза, що перелічені вище документи можуть бути змінені або знищені.

У судове засіданні слідчий не з`явився, направив до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання підтримав, з підстав зазначених в ньому.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався відповідно до положень ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий суддя, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно з ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання оформленовідповідно довимог ч.2ст.160КПК України.

Слідчим доведено, що в приміщенні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть знаходитися документи, що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо.

З огляду на викладене, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159-164,166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання начальника СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів за матеріалами кримінального провадження №12019170140000364 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 31.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 389 КК України - задовольнити.

Надати начальнику СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , заступнику начальника СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , слідчим СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , оперуповноваженому Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , прокурору Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_9 (або іншій особі на підставі доручення наданого ініціатором заходу про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст.ст.36, 40 КПК України тимчасовий доступ з можливістю вилучення їх оригіналів, щодо трудових відносин між ОСОБА_10 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: накази про прийом на роботу і звільнення ОСОБА_10 , документи, що стали підставою для видачі таких наказів, документи, що визначають його посадові (функціональні) обов`язки, табелі обліку робочого часу, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати тощо., які знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код СДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя суддя Глобинського

районного судуПолтавської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82981259
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів за матеріалами кримінального провадження №12019170140000364 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 31.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 389 КК України

Судовий реєстр по справі —527/1330/19

Ухвала від 17.09.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Олефір А. О.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Олефір А. О.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні