Ухвала
від 11.07.2019 по справі 444/1684/19
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/1684/19

Провадження № 2/444/1119/2019

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

11 липня 2019 року суддя Жовківського районного суду Львівської області Зеліско Р. Й., вивчивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л", що знаходиться за адресою: місто Львів, вулиця Щирецька, будинок 36, в інтересах якої діє генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" Волівендер ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 про компенсацію упущеної вигоди,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" в інтересах якої діє генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" Волівендер ОСОБА_1 звернулося в суд із позовом до відповідача ОСОБА_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 про компенсацію упущеної вигоди.

Вивчивши матеріали позовної заяви, приходжу до наступного висновку.

Згідно п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Позивачем Товариством з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" заявлено позовні вимоги про стягнення із відповідача 332800,00 грн. збитків, понесених ними збитків у зв`язку з виконанням умов попереднього договору купівлі-продажу та внесення завдатку на р/р НОМЕР_1 в АТ КБ "Приватбанк" та стягнення із відповідача 622800,00 грн. упущеної вигоди, недоотриманої ТзОВ "АЙПІЄ-Л" у зв`язку з протиправною бездіяльністю ОСОБА_2 щодо невиконання умов попереднього договору купівлі продажу та внесення завдатку на р/р НОМЕР_1 в АТ КБ "Приватбанк".

Однак на підтвердження даних вимог позивачем не долучено до матеріалів справи обгрунтованого розрахунку даних сум.

Згідно п. 6 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору.

Позивачем не вказано жодних відомостей про те, чи проводилися заходи досудового врегулювання спору.

Відповідно до п. 8-10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позивачем не виконано даних вимог, зокрема, не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, не надано попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; немає підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позивачем у додатках до позовної заяви зазначені: 1) копія попереднього договору купівлі-продажу та отримання завдатку між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; 2) копія акта будівельних робіт та кошторису будівництва об`єкта, визначеного предметом попереднього договору купівлі-продажу та отримання завдатку між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; 3) копія витягу з поверхового плану щодо об`єкта, визначеного предметом попереднього договору купівлі-продажу та отримання завдатку між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; 4) копія договору оренди між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; 5) належним чином завірена копія Статуту ТзОВ АЙПІЄ-Л ; 6) належним чином завірена копія Наказу ТзОВ АЙПІЄ-Л про призначення на посаду генерального директора ТзОВ АЙПІЄ-Л ОСОБА_3 ; 6) квитанція про сплату судового збору за подачу позовної заяви; 7) примірник позовної заяви та додатків для другої сторони.

В той же час фактично до позовної заяви долучені лише копія попереднього договору купівлі-продажу та отримання завдатку між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; належним чином завірена копія Статуту ТзОВ АЙПІЄ-Л ; належним чином завірена копія Наказу ТзОВ АЙПІЄ-Л про призначення на посаду генерального директора ТзОВ АЙПІЄ-Л ОСОБА_3 ; квитанція про сплату судового збору за подачу позовної заяви; примірник позовної заяви без додатків для другої сторони.

Наведене підтверджується актом, складеним працівниками Жовківського районного суду Львівської області та затвердженим керівником апарату Жовківського районного суду Львівської області від 03.07.2019 року.

А тому позивачу необхідно для усунення недоліків додати документи, які перелічені як додатки до позовної заяви, а саме: 1) копію акта будівельних робіт та кошторису будівництва об`єкта, визначеного предметом попереднього договору купівлі-продажу та отримання завдатку між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; 2) копію витягу з поверхового плану щодо об`єкта, визначеного предметом попереднього договору купівлі-продажу та отримання завдатку між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 ; 3) копія договору оренди між ТзОВ АЙПІЄ-Л та ОСОБА_2 .

Згідно ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Так як для відповідача позивачем подано лише копію позовної заяви, а тому для усунення недоліків з врахуванням норми ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивачу необхідно подати на адресу суду копії всіх документів, які зазначені як додатки до позовної заяви, в тому числі і копію квитанції про сплату судового збору, для відповідача.

В разі подання позивачем додаткових документів, їх копії повинні бути подані для відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищенаведене, приходжу до переконання, що позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л", в інтересах якої діє генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про компенсацію упущеної вигоди необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання ними копії ухвали.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 335, 337 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л", що знаходиться за адресою: місто Львів, вулиця Щирецька, будинок 36, в інтересах якої діє генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" Волівендер ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 про компенсацію упущеної вигоди - залишити без руху, надавши позивачу Товариству з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л", генеральному директору Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" Волівендер ОСОБА_4 строк для усунення недоліків терміном 10 (десять) днів з дня отримання копії ухвали.

Копію даної ухвали направити Товаристу з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л", генеральному директору Товариста з обмеженою відповідальністю "АЙПІЄ-Л" Волівендер ОСОБА_4 - для відома та виконання.

В разі невиконання вимог судді про усунення недоліків в наданий строк, відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Зеліско Р. Й.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.07.2019
Оприлюднено14.07.2019
Номер документу82981665
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —444/1684/19

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні