Ухвала
від 12.07.2019 по справі 710/697/19
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/697/19

Провадження № 2-о/710/12/19

УХВАЛА

12.07.2019 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Побережної Н.П.,

за участі секретаря судового засідання - Цяпкало Г.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до заінтересованої особи Городищенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

ВСТАНОВИВ:

04.06.2019 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшла заява в якій заявник просить встановити факт належності ОСОБА_1 (дівоче прізвище ОСОБА_2 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , правовстановлюючого документа, а саме: диплома спеціаліста, виданого 25 червня 1996 року Переяслав - Хмельницьким державним педагогічним інститутом імені Г.С. Сковороди за спеціальністю Українська мова і література , серії ЛН НОМЕР_1 , реєстраційний номер 37, виданого на ОСОБА_3 .

Свою заяву заявник мотивує тим, на даний час заявниця оформляється на пенсію по інвалідності, має страховий стаж, необхідний для призначення їй пенсії, але Городищенське об`єднане управління Пенсійного фонду Черкаської області відмовляє їй у призначенні пенсії, мотивуючи тим, що в її дипломі невірно вказане прізвище, тому заявниці було запропоновано в судовому порядку встановити факт належності диплому, тому вона вимушена звернутися до суду з даною заявою, оскільки іншого шляху вирішення даного питання не існує.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 05.06.2019 року було відкрито провадження по справі.

Від Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області надійшов лист в якому зазначено, що Городищенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області як юридична особа та суб`єкт владних повноважень - відсутнє, а тому не може бути стороною у справі.

В судове засідання заявниця не з`явилася, надала письмову заяву в якій просила справу розглядати без її участі, заявлені вимоги підтримала у повному обсязі та вказала що наявні підстави для заміни заінтересованої особи.

Від Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області надійшов лист, в якому зазначено, що Городищенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області як юридична особа та суб`єкт владних повноважень - відсутнє, а тому не може бути стороною у справі.

Суд, дослідивши матеріали справи у їх сукупності, встановив наступне.

Згідно ч.5 ст. 104 ЦК України, юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ч.3 ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно ч.1 ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За змістом п.7 .ч.1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Згідно ч. 3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно ч.ч.1, 4 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне здійснити заміну заінтересованої особи Городищенське об`єднане управління Пенсійного фонду України Черкаської області, яке припинене як юридична особа, на Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Керуючись, ст. 104 ЦК України, ст.ст. 42, 51, 55, 258, 260, 261, 294, 353-355 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Замінити заінтересовану особу у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 до заінтересованої особи Городищенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу із Городищенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області, яке припинено як юридична особа, на Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаські області (вул. Смілянська, 23 м. Черкаси,18000, код ЄДРПОУ 21366538).

Розгляд справи відкласти на 29.07.2019 о 09-30 год.

Зобов`язати заінтересовану особу у разі заперечення проти заяви надати відзив на заяву та докази, якими він обґрунтовується, до 24.07.2018 . Роз`яснити заінтересованій особі, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Шполянського

районного суду Н.П. Побережна

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено14.07.2019
Номер документу82986310
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —710/697/19

Рішення від 29.07.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Рішення від 29.07.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні