Ухвала
від 04.07.2019 по справі 753/6243/17
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/6243/17

провадження № 2/753/2014/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" липня 2019 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Заставенко М.О.

за участю секретаря судового засідання Долі М.А.,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства "АРТЕМ - БАНК" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства "АРТЕМ - БАНК" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

04.07.2019 року до Дарницького районного суду м. Києва від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Актив Девелепмент" надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника позивача Публічного акціонерного товариства "АРТЕМ - БАНК" - Товариство з обмеженою відповідальністю "Актив Девелепмент", оскільки 02.05.2019 року між ПАТ "АРТЕМ - БАНК" та ТОВ "ФК Соната Фінанс" укладено договір про відступлення права вимоги до позичальників, зокрема право вимоги до ОСОБА_1 29.05.2019 року на підставі договору № 29052019-2 про відступлення права вимоги ТОВ "ФК Соната Фінанс" відступило ТОВ "Актив Девелепмент" належні ТОВ "ФК Соната Фінанс" права вимоги до позичальників, зокрема право вимоги до ОСОБА_1 .

В судове засідання учасники процесу не прибули, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Представник ТОВ "Актив Девелепмент" у своєму клопотанні про заміну сторони позивача просив розлядати справу у його відсутність.

Суд, дослідивши подане до суду клопотання та додані до ннього матеріали, а також матеріали цивільної справи № 753/6243/17, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається з наданих документів, 02.05.2019 року між ПАТ "АРТЕМ - БАНК" та ТОВ "ФК Соната Фінанс" укладено договір про відступлення права вимоги до позичальників, зокрема право вимоги до ОСОБА_1

29.05.2019 року на підставі договору № 29052019-2 про відступлення права вимоги ТОВ "ФК Соната Фінанс" відступило ТОВ "Актив Девелепмент" належні ТОВ "ФК Соната Фінанс" права вимоги до позичальників, в тому числі право вимоги до ОСОБА_1 .

Беручи до уваги викладене, суд приходить до переконання, що заява про залучення до участі у справі правонаступника позивача є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

У зв"язку з залученням до участі у справі правонаступника ПАТ "АРТЕМ-БАНК" - ТОВ "Актив Девелепмент", суд вважає необіхідним відкласти судове засідання, про час та місце розгляду справи повідомти стороин.

Керуючись ст.ст. 55, 174, 353 ЦПК України , суд -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі правонаступника ПАТ "АРТЕМ-БАНК" - Товариство з обмеженою відповідальністю "Актив Девелепмент", код ЄДРПОУ 42972194, м. Київ, вул. Щербаківського Данила, 52 оф. 40А/2.

Роз`яснити позивачу ТОВ "Актив Девелепмент" права та обов`язки передбачені 43 ЦПК України, відповідно до якої:

1. Учасники справи мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти;

5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

2. Учасники справи зобов`язані:

1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу;

2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою;

4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні;

6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки;

7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

3. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

4. За введення суду в оману щодо фактичних обставин справи винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Відкласти судове засідання у справі на 11 год. 00 хв. 12 вересня 2019 року та викликати в судове засідання учасників процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : Заставенко М.О

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено14.07.2019

Судовий реєстр по справі —753/6243/17

Рішення від 04.12.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 14.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 08.08.2018

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Кулікова Світлана Василівна

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 23.11.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 23.11.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Леонтюк Л. К.

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Парамонов М. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні