Ухвала
від 12.07.2019 по справі 460/1628/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

12 липня 2019 року м.Рівне №460/1628/19 Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дудар О.М., після одержання позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "БАРОТ ОЙЛ" до Головного управління ДФС у Рівненській області про визнання протиправним та скасування наказу, В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "БАРОТ ОЙЛ" звернулося до суду з позовом до Головного управління ДФС у Рівненській області про визнання протиправним та скасування наказу від 05.07.2019 №1797 "Про проведення документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ "БАРОТ ОЙЛ" (код ЄДРПОУ 41486647)".

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленими статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано у строк, установлений законом.

Підстави для повернення адміністративного позову, залишення його без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Частиною 1 статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

В силу вимог статей 12, 257 КАС України дана адміністративна справа є справою незначної складності та підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до вимог ст.ст.159, 162-164, 166-167 КАС України, суд вважає за необхідне запропонувати особам, які беруть участь у розгляді справи, подати до суду інші заяви по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення, пояснення), разом з усіма наявними у них доказами, які стосуються розгляду даної справи, встановивши для цього відповідний строк з одночасним роз`ясненням наслідків їх неподання.

Згідно з ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.3 ст.77 КАС України, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

За приписами ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

За таких обставин, для повного, всебічного і об`єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне зобов`язати позивача надати суду додаткові докази.

Керуючись статтями 12, 77, 80, 171, 256, 257 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "БАРОТ ОЙЛ" (вул.Соборна, 442-Д, офіс 308, м.Рівне, 33024) до Головного управління ДФС у Рівненській області (вул.Відінська, 12, м.Рівне,33023) про визнання протиправним та скасування наказу.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Призначити розгляд справи по суті у відкритому судовому засіданні на 11:00год. 6 серпня 2019 року в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м.Рівне, вул. 16 Липня, 87) .

Встановити відповідачу строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження тривалістю 5 днів з дня отримання ухвали.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 162 КАС України, до відзиву додаються: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч.4 ст.159 КАС України).

Зобов`язати позивача у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі надати суду документи, які зазначені у додатках до листа №14 від 21.06.2019 про надання інформації.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У відповідності до вимог ч.3 ст.162, 163, 164 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечень до суду, їхні копії та додані до них документи повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Копію ухвали, повістку-виклик направити особам, які беруть участь у розгляді справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд.

Заперечення на ухвалу з інших підстав можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дудар О.М.

Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено15.07.2019
Номер документу82997565
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —460/1628/19

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 29.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 23.12.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Рішення від 03.09.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Рішення від 03.09.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Ухвала від 12.07.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Постанова від 21.04.2019

Адмінправопорушення

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні