Ухвала
від 15.07.2019 по справі 2а-2293/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну стягувача у виконавчому листі

"15" липня 2019 р. справа № 2a-2293/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Тимощука О.Л., розглянувши у письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовною заявою Управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі до Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Вікно" про стягнення коштів в сумі 3199,58 грн,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15.08.2011 позов Управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі до Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Вікно" про стягнення коштів в сумі 3199,58 грн задоволено повністю. Стягнуто з Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Вікно" (ідентифікаційний код 00858094) на користь Управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за червень 2011 року в розмірі 3199 (Три тисячі сто дев`яносто дев`ять гривень) 58 копійок (а.с.48-51).

Управлінням Пенсійного фонду України в Городенківському районі 31.10.2011 отримано виконавчий лист №2а-2293/11/0970, виданий 27.10.2011, що підтверджується відміткою на заяві про його видачу (а.с.55), який звернуто до виконання у відділ державної виконавчої служби Городенківського районного управління юстиції, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження від 22.01.2016 (а.с.63).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 23.09.2016 замінено у виконавчому провадженні ВП № 49914093, яке перебувало на виконанні у Відділі державної виконавчої служби Городенківського районного управління юстиції з примусового виконання виконавчого листа №2а-2293/11/0970 від 27.10.2011 року, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом, стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі правонаступником - Тлумацьким об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Івано-Франківської області.

Після чого, вказаний вище виконавчий лист повторно пред`являвся до виконання в Городенківський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження ВП №58330654 від 18.02.2019 (а.с.83).

У зв`язку із припиненням Тлумацького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, останній звернувся до суду із заявою №79/06-01 від 05.07.2019 про заміну сторони виконавчого провадження (а.с.79-80).

Представник заявника в судове засідання не з`явився, подавши клопотання про розгляд заяви без участі уповноваженого представника. Просив заяву задовольнити.

Представник боржника (відповідача) в судове засідання теж не з`явився, хоча про дату, час і місце, судового розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином. Причина неявки суду невідома.

Представник Городенківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області також не з`явився в судове засідання, хоча про місце, дату і час судового розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином. Причина неявки суду невідома.

У відповідності до частини 2 статті 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 9 статті 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до частини 4 статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно із довідкою секретаря судового засідання Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 15.07.2019, викликані учасники даної адміністративної справи в судове засідання не з`явилися, у зв`язку з чим, звукозапис технічними засобами не здійснювався.

Таким чином, наявні всі процесуальні підстави розглянути подану заяву про заміну сторони виконавчого провадження в письмовому провадженні без здійснення звукозапису технічними засобами. Потреби заслухати свідка чи експерта немає.

Розглянувши матеріали справи та подану заяву, суд встановив таке.

У відповідності до частин 1, 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 № 1404-VIII сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074 затверджено Порядок здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (надалі, також - Порядок).

Відповідно до пункту 5 Порядку, орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Пунктом 6 Порядку передбачено, що права та обов`язки органів виконавчої влади переходять: у разі припинення одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Згідно із пунктом 8 Порядку, внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов`язки якого переходять його правонаступникам.

Постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" за №628 від 22.08.2018 реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України, а саме: реорганізовано шляхом приєднання Тлумацьке об`єднане управління Пенсійного фонду України до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Судом встановлено, що 31.05.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення юридичної особи - Тлумацьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської.

Відповідно до частини 1 статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною 4 статті 379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що станом на момент розгляду даної заяви, стан виконавчого провадження №58330654 - завершено . Вказане підтверджується витягом із Автоматизованої системи виконавчого провадження, який наявний в матеріалах адміністративної справи (а.с.89). Враховуючи те, що виконавче провадження за №58330654 вже завершене, проте стягувач не позбавлений права повторного звернення виконавчого листа до виконання, суд приходить до висновку про можливість заміни стягувача у виконавчому листі. Таким чином, заява Головного управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області підлягає частковому задоволенню.

Проте, у виконавчому листі №2а-2293/11/0970 від 27.10.2011 (копія виконавчого листа роздрукована із автоматизованої системи документообігу суду (а.с.90-91)) стягувачем визначено - управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі, яке ухвалою суду, у виконавчому провадженні № 49914093, замінено правонаступником - Тлумацьким об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Івано-Франківської області. Суд зазначає, що станом на момент розгляду заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, виконавче провадження за №49914093 вже завершене.

Тому, на переконання суду необхідно замінити первинного стягувача у виконавчому листі 2а-2293/11/0970 від 27.10.2011 - управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі (правонаступником якого є Тлумацьке об`єднане управлінням Пенсійного фонду України Івано-Франківської області), його кінцевим правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

На підставі наведеного та керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 295, 379 підпунктом 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому листі №2а-2293/11/0970, виданому 27.10.2011, а саме, управління Пенсійного фонду України в Городенківському районі (код ЄДРПОУ 20551044, адреса: 78100, Івано-Франківська обл., Городенківський район, місто Городенка, вулиця І. Богуна, будинок 10, правонаступником якого є Тлумацьке об`єднане управління Пенсійного фонду України (код ЄДРПОУ 40385951)), його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088, адреса: 76018, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, будинок 15).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

Дата ухвалення рішення15.07.2019
Оприлюднено17.07.2019
Номер документу83018296
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів в сумі 3199,58 грн

Судовий реєстр по справі —2а-2293/11/0970

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Постанова від 15.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Постанова від 15.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 18.07.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Постанова від 15.08.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні