Ухвала
від 29.06.2019 по справі 757/33498/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33498/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого: ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання сторони кримінального провадження № 42019000000000288 від 06.02.2019 року слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

29 червня 2019 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 42019000000000288 від 06.02.2019 року слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_4 про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує на те, що Першим слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019000000000288 від 06.02.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 204, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб з числа громадян Республіки Польща MaciejDybionka/МацейДибіонка, ІНФОРМАЦІЯ_1 , НОМЕР_1 / ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 / ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , громадяни України ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_9 та громадянин Республіки Білорусь ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , попередньо зорганізувалися у стійке об`єднання для здійснення незаконного виготовлення та зберігання тютюнових виробів, в т.ч. з недоброякісної сировини, що може становити загрозу для життя і здоров`я людей, шляхом відкриття підпільних цехів на території України, а також подальшого незаконного переміщення виготовленої контрафактної продукції через митний кордон України з метою її збуту на території країн Європейського Союзу.

Також під час досудового розслідування встановлено, що друкування етикеток пачок відомих брендів виробників сигарет, які в подальшому доставляються для пакування сигарет до підпільних цехіву Київській області, здійснюється підпільною поліграфічною фірмою, яка знаходиться у нежилих приміщеннях за адресою: м. Одеса, вулиця Мельницька, будинок 28а, які належать ТОВ «ФАБРИКА УПАКОВКИ «ЕКО ПАК» (ЄДРПОУ 39025077), ПАТ «БУДГІДРАВЛІКА» (ЄДРПОУ 31681688) та ОСОБА_15 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 13.06.2019 року, нежилі будівлі та споруди, об`єкти житлової нерухомості розташовані за адресою: м. Одеса, вулиця Мельницька, будинок 28а, належать ТОВ «ФАБРИКА УПАКОВКИ «ЕКО ПАК» (ЄДРПОУ 39025077), ПАТ «БУДГІДРАВЛІКА» (ЄДРПОУ 31681688) та ОСОБА_15 .

Слідчий вказує, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини готування та вчинення вказаного кримінального правопорушення, а також виявлення і вилучення зазначених вище речей, предметів, документів та матеріальних цінностей, які мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні, стороні обвинувачення необхідно провести обшук у приміщеннях розташованих за адресою: м. Одеса, вулиця Мельницька, будинок 28а, які належать ТОВ «ФАБРИКА УПАКОВКИ «ЕКО ПАК» (ЄДРПОУ 39025077), ПАТ «БУДГІДРАВЛІКА» (ЄДРПОУ 31681688) та ОСОБА_15 , за місцем знаходження підпільної поліграфічної фірми, яка друкує етикетки пачок відомих брендів виробників сигарет, які в подальшому доставляються для пакування сигарет до підпільних цехіву Київській області.

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення «інших предметів та документів» задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, а також прокурорам групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні, на проведення обшуку у приміщеннях розташованих за адресою: м. Одеса, вулиця Мельницька, будинок 28а, які належать ТОВ «ФАБРИКА УПАКОВКИ «ЕКО ПАК» (ЄДРПОУ 39025077), ПАТ «БУДГІДРАВЛІКА» (ЄДРПОУ 31681688) та ОСОБА_15 і використовуються ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_16 і іншими особами у протиправній діяльності, з метою відшукання і вилучення предметів вчинення кримінального правопорушення, а саме: - незаконно виготовлених та (або) необлікованих підакцизних товарів тютюнових виробів, тютюну, тютюнової сировини,у тому числі - маркованих акцизними марками невстановленого зразка; підроблених марок акцизного збору; обладнання, яке використовується для незаконного виготовлення, переробки, забезпечення зберігання тютюнових виробів, тютюну, тютюнової сировини та їх транспортування; документів, чорнових записів, блокнотів, робочих зошитів, які містять інформацію щодо здійснення незаконної діяльності, а також оригіналів первинних документів, які підтверджують факти придбання, зберігання, транспортування та подальшого збуту таких товарів, їх кількість та обсяги придбання, виготовлення, зберігання та реалізації; комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації (жорстких дисків, флеш-накопичувачів, дисків), яка містить вищевказану інформацію; електронних засобів зберігання та передачі інформації, які могли були бути використані та використовувались у злочинній діяльності (мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів); шляхом зняття інформації яка міститься на них, грошові кошти на які не надано доказів правомірності їх походження, а також печатки, штампи, кліше, зіпсовані документи, чисті аркуші або бланки документів з відбитками печаток підприємств, установ та організацій у т.ч. нерезидентів, документів з вільними зразками почерку і підпису; предметів, документів і цінностей, які мають значення для встановлення істини у справі, а також тих, що заборонені в обігу, та можуть бути використані для виявлення інших злочинів.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу83026298
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/33498/19-к

Ухвала від 29.06.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 29.06.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні