Ухвала
від 15.07.2019 по справі 903/447/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

м. Київ

15.07.2019Справа № 903/447/19

Суддя Кирилюк Т.Ю. , розглянувши

позовну заяву Релігійної організації "Свято-Різдво-Богородична громада Української Православної Церкви с. Мизове Старовижівського району Волинської області"

до 1. Волинської обласної державної адміністрації, 2. Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації 3. державного реєстратора Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації Захарченко Ельвіри Русланівни

про визнання незаконними та скасування рішень

ВСТАНОВИВ:

Релігійна організація "Свято-Різдво-Богородична громада Української Православної Церкви с. Мизове Старовижківського району Волинської області" звернулась до Господарського суду Волинської області з позовом до Волинської обласної державної адміністрації, Управління культури з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, державного реєстратора Управління культури з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації про визнання недійним рішення загальних зборів, визнання недійсним та скасування розпорядження, визнання недійсним та скасування рішення.

Ухвалою Господарського суду Волинської області від 14.06.2019 позовну заяву Релігійної організації "Свято-Різдво-Богородична громада Української Православної Церкви с. Мизове Старовижківського району Волинської області" передано за виключною підсудністю до Господарського суду міста Києва.

Відповідно до частини другої статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Статтею 237 Цивільного кодексу України визначається поняття та підстави представництва, відповідно до частини першої, третьої яких представництвом є правовідношення, в якому одна сторона (представник) зобов`язана або має право вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представляє; представництво виникає на підставі договору, закону, акта органу юридичної особи та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства.

Приписами частин першої, третьої статті 56 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь в судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Так, до Господарського суду з позовною заявою звернулась релігійна організація "Свято-Різдво-Богородична громада Української Православної Церкви с. Мизове Старовижківського району Волинської області", код ЄДРПОУ 26516333.

При цьому, позовна заява підписана ОСОБА_1 .

На підтвердження повноважень вказаної особи до позовної долучено довідку АБ №200162 з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, відповідно до якої ОСОБА_1 є керівником Свято-Різдво-Богородичної громади української православної церкви, код ЄДРПОУ 26516333.

А також, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємств та громадських формувань від 28.03.2018, згідно якої ОСОБА_1 є керівником релігійної організації "Свято-Різдво-Богородична релігійна громада Української Православної Церкви села Мизове Старовижківського району".

Разом з тим, судом сформовано витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємств та громадських формувань, відповідно до якого за кодом 26516333 зареєстровано релігійна організація "Релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці православної церкви України села Мизове Старовижківського району Волинської області", керівник - ОСОБА_2.

Отже, з огляду на зазначене, суду не доведено, що подана позовна заява від імені позивача підписана особою, яка має право її підписувати.

Згідно пункту 1 частини п`ятої статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

За таких обставин, вказана позовна заява підлягає поверненню на підставі пункту 1 частини п`ятої статті 174 Господарського процесуального кодексу України.

За змістом частини шостої статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 60, 162, 164, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву релігійної організації "Свято-Різдво-Богородична громада Української Православної Церкви с. Мизове Старовижківського району Волинської області" і додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

2. Звернути увагу позивача, що згідно частини восьмої статті 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

3. Згідно частини другої статті 235 Господарського процесуального кодексу України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена у порядку, встановленому статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Т.Ю.Кирилюк

Дата ухвалення рішення15.07.2019
Оприлюднено16.07.2019
Номер документу83029107
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання незаконними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —903/447/19

Ухвала від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 14.06.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 15.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні