Ухвала
від 22.08.2014 по справі 521/14908/14-к
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

КОПІЯ Справа № 521/14908/14-к

Номер провадження:1-кс/521/1831/14

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 серпня 2014 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання прокурора прокуратури Малиновського району м. Одеси за кримінальним провадженням № 32014160000000111 від 23.05.2014 року про тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , (МФО НОМЕР_1 ), -

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що невстановлені слідством особи, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заволодіння грошовими (кредитними) коштами у великих розмірах, з метою їх привласнення, шахрайським способом з використанням підроблених документів, створили схему заволодіння кредитними коштами.

За вказаним фактом розпочато розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 222, ч. 4 ст. 358 КК України, про що до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.05.2014 року внесені відповідні відомості про вчинене кримінальне правопорушення за №32014160000000111.

Під час досудового розслідування, встановлено, що до скоєння вказаних злочинів причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

25 червня 2014 року слідчим Малиновського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області на підставі ухвали слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси, проведено обшук за місцем мешкання ОСОБА_4 , в ході якого було знайдено пакет ТАВРІЯ В в якому знаходились не заповнені товарно-транспортні накладні (бланки) з круглими печатками ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код НОМЕР_3 ).

Відповідно до інформації ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) зареєстровано в ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Також слідством встановлено, що ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) має поточний рахунок № НОМЕР_4 в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів та їх вилучення у належним чином засвідчених копіях, які становлять банківську таємницю а саме в отриманні інформації, про рух грошових коштів ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) по рахунковому рахунку № НОМЕР_4 , а також з метою встановлення осіб причетних до скоєння злочинів, забезпечення збору доказів, забезпечення можливості проведення перевірки фінансово-господарської діяльності, на предмет відповідності вимогам законодавства України, а також з метою всебічного, повного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, які знаходяться у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Одесі, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 .

Будь якими іншими документами встановити обставини у кримінальному провадженні неможливо.

Прокурор просив задовольнити клопотання по вказаним в ньому підставам. Окрім того, прокурор вважав, що є всі законі підстави для розгляду клопотання без явки особи, яка є власником вказаної інформації /документів/, оскільки вона була належним чином сповіщена про час та місце розгляду клопотання.

Представник ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 про час та місце розгляду клопотання був сповіщений належним чином в порядку ст. 135 КПК України, однак в судове засідання не з`явився, про причини неявки слідчого суддю не сповістив.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Таким чином, будь яких перешкод для розгляду клопотання у слідчого судді не має.

Щодо суті клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у надані стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено, що дійсно мало місце вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 222, ч. 4 ст. 358 КК України, під час розслідування якого виникла необхідність, в отриманні доказів які містять охоронювану законом таємницю, яка необхідна для встановлення осіб причетних до скоєння злочину та розкриття вказаного кримінального правопорушення.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею також встановлено, а прокурором доведено, що документи /про рух грошових коштів ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 / перебувають у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 . Самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, оскільки за їх допомогою можливо встановити обставини які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать (серед інших): відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Враховуючи, що інформація про рух грошових коштів становить банківську таємницю, тобто охоронювану законом таємницю, слідчий суддя вважає за необхідне застосувати положення спеціального Закону, який регулює організаційні та правові засади діяльності банків.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 62 Закону України Про банки і банківську діяльність від 07.12.2000 року (зі змінами та доповненнями станом 2012 рік), яка регулює порядок розкриття банківської таємниці, інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками: за рішенням суду.

Таким чином, враховуючи викладені обставини, а також ту обставину, що іншим шляхом (способами) довести обставини які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні у органу досудового розслідування не має, слідчий суддя вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до документів які перебувають у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 та надати розпорядження про надання можливості прокурору прокуратури Малиновського району м. Одеси та/або оперуповноваженим ОУ ДПІ у Малиновському районі м. Одеси зробити копії (на поперекових та на електронних носіях) вказаних документів, оскільки це необхідно для досягнення мети отримання доступу до документів.

Керуючись ст. 132, 159, 162,163, 164, 165, 166 КПК України, Слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора прокуратури Малиновського району м. Одеси про тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Одесі, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 (МФО НОМЕР_1 ) - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів /інформації/ прокурору прокуратури Малиновського району м. Одеси ОСОБА_3 та/або в порядку п. 3 ч. 2 ст. 40 КПК України оперуповноваженим ОУ ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , які знаходяться у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Одесі, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 (МФО НОМЕР_1 ) а саме доступ до:

- роздруківки руху грошових коштів ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ), № НОМЕР_4 з 27.08.2013 по теперішній час, у паперовому та електронному носії інформації, з вказівкою призначень платежу і повних реквізитів контрагентів;

-юридичної справи ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) (статуту, установчого договору, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, паспортів уповноважених осіб; договору найму, наказу іншого документу про призначення на посаду директора; довіреність на ім`я особи, яка має право на відкриття і розпорядження рахунками, здійснення дій від імені директора);

- картки із зразками підписів і відбитком печатки;

- заяви на відкриття (закриття) рахунку;

- договору на розрахунково-касове обслуговування клієнта, із додатками;

- інформації, яка міститься у видаткових ордерах і корінцях грошових (касових) чеків про отримання ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) або іншими особами готівкових грошових коштів через касу банку, а також інформації, яка міститься у відповідній довіреності на отримання готівкових коштів по рахункам підприємства за період з 27.08.2013 по теперішній час;

- інформації, яка міститься в договорах та інших документах, на підставі яких ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) використовувалась система віддаленого доступу типу Клієнт-банк (заяви клієнта про встановлення системи в експлуатацію; документів, які засвідчують встановлення системи, генерацію і повторну генерацію електронного ключа і електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів);

- платіжних доручень на перерахування грошових коштів по рахунку ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (код НОМЕР_2 ) за період з 27.08.2013 по теперішній час;

Надати можливість прокурору ОСОБА_3 та/або в порядку п. 3 ч. 2 ст. 40 КПК України оперуповноваженим ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , зробити копії (на поперекових та на електронних носіях) вище вказаних документів, які перебувають у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Одесі, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 (МФО НОМЕР_1 ).

Представник ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (МФО НОМЕР_1 ), зобов`язаний надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі слідчого судді документів прокурору ОСОБА_3 та/або оперуповноваженим ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , з метою їх копіювання.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її оголошення, тобто з 22.08.2014 року. Ухвала слідчого судді припиняє свою дію 21.09.2014 року.

Роз`яснити особі у володіння якої знаходяться вказані документи, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді щодо надання тимчасового доступу до документів набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: (підпис)

Копія ухвали вірна.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Секретар:

Дата ухвалення рішення22.08.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —521/14908/14-к

Ухвала від 22.08.2014

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гарський О. В.

Ухвала від 22.08.2014

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гарський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні