Ухвала
від 16.07.2019 по справі 824/802/19-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

16 липня 2019 р. м. Чернівці справа № 824/802/19-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянув матеріали за позовом керівника Сторожинецької місцевої прокуратури в інтересах держави (вул. Першотравнева,1, м. Сторожинець, 58001)

до відділу освіти, молоді та спорту Герцаївської районної державної адміністрації (вулиця Шикули, 4, м. Герца, Чернівцької області, код ЄДРПОУ 21423791)

Байраківської сільської ради (с. Байраки, Герцаївського району, код ЄДРПОУ 22831612)

про визнання протиправної бездіяльності та зобов`язати вчинити дії.

В С Т А Н О В И В:

Керівник Сторожинецької місцевої прокуратури в інтересах держави звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність відділу освіти, молоді та спорту Герцаївської районної державної адміністрації та Байраківської сільської ради щодо оформлення права власності на будівлі і споруди Байраківського НВК Байраківської сільської ради (вул. Шкільна, 9, с. Байраки Герцаївського району Чернівецької області) та правовстановлюючих документів на земельну ділянку в межах населеного пункту, на якій розташовані зазначені будівлі та споруди;

- зобов`язати відділ освіти, молоді та спорту Герцаївської районної державної адміністрації та Байраківську сільську раду вжити заходи щодо оформлення права власності на будівлі і споруди Байраківського навчально-виховного комплексу Байраківської сільської ради (вул. Шкільна, 9, с. Байраки Герцаївського району Чернівецької області) та правовстановлюючих документів на земельну ділянку в межах населеного пункту, на якій розташовані зазначені будівлі та споруди.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 159 - 161 КАС України. Тому позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги ст. ст. 12, 257 - 262 КАС України, характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, а також інші обставини, які мають значення для вирішення, суд дійшов висновку, що дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні).

Статтею 42 КАС України передбачено, що учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

З матеріалів справи видно, що ріщенням сесії Байраківської сілької ради № 63-23/13 від 12.12.2013 р. надано дозвіл Байраківському навчально-виховному комплексу Байраківської сільської ради на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування орієнтовною площею 3,00 га, яка розташована в АДРЕСА_1 .

З огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку, що рішення за результатами розгляду справи по суті може вплинути на права та інтереси Байраківського навчально-виховного комплексу Байраківської сільської ради.

Оскільки, рішення за результатами розгляду справи по суті може вплинути на права та інтереси Байраківського навчально-виховного комплексу Байраківської сільської ради, суд вважає, що є достатні підстави для залучення його до справи як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 159 - 164, 171, 241, 243, 248, 257 - 262 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Справа буде розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження, встановленими ст. ст. 257 - 262 КАС України без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні).

3. Справа розглядатиметься суддею Левицьким В.К. одноособово.

4. Залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Байраківський навчально-виховний комплекс Байраківської сільської ради (вул. Шкільна, 9, с. Байраки Герцаївського району Чернівецької області, код ЄДРПОУ 21438108).

5. Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору дводенний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду письмових пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з врахуванням положень ст. 165 КАС України.

6. Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позов з врахуванням положень ст. 162 КАС України. Одночасно з наданням (надісланням) відзиву до суду, його копія та додані до нього документи повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам відповідно до ч. 3 ст. 162 КАС України.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

7. У разі подання відповідачами відзиву на позовну заяву, встановити прокурору дводенний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив з врахуванням вимог ст. 163 КАС України.

8. У разі подання прокурором відповіді на відзив, встановити відповідачам дводенний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень з врахуванням положень ст. 164 КАС України.

9. Повідомити учасникам справи про можливість отримати інформацію по справі на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: adm.cv.court.gov.ua/sud2470/.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Левицький В.К.

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено17.07.2019
Номер документу83039822
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/802/19-а

Рішення від 13.09.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні