Ухвала
від 18.06.2019 по справі 404/1492/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/1492/19

2/405/600/19

УХВАЛА

18 червня 2019 року м. Кропивницький

Суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Драний В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Підприємства Кооперативний ринок Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств про стягнення збитків, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , інтереси якої представляє ОСОБА_2 , звернулась до суду з позовною заявою до Підприємства Кооперативний ринок Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств про стягнення збитків в сумі 80 201,60 грн., завданих внаслідок порушення її цивільних прав як орендаря та власника земельної ділянки, яка розташована за адресою: м. Кропивницький АДРЕСА_1 , 104-к.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Згідно п.42 Постанови Пленуму ВССУ з розгляду цивільних та кримінальних справ № 3 від 01.03.2013 року Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ виключну підсудність встановлено для позовів, що виникають із приводу нерухомого майна. Згідно з положеннями статті 181 ЦК України до нерухомого майна належать: земельні ділянки, а також об`єкти, розташовані на них, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення. Наприклад, це позови про право власності на таке майно; про право володіння і користування ним; про поділ нерухомого майна, що є у спільній частковій власності та виділ частки із цього майна; про поділ нерухомого майна, що є у спільній сумісній власності та виділ частки із цього; про право користування нерухомим майном (визначення порядку користування ним); про право, яке виникло із договору найму жилого приміщення, оренди тощо; про визнання правочину з нерухомістю недійсним; про звернення стягнення на нерухоме майно - предмет іпотеки чи застави; розірвання договору оренди землі; стягнення орендної плати, якщо спір виник з приводу нерухомого майна; про усунення від права на спадкування та визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду за захистом свого порушеного права як орендаря та власника земельної ділянки, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 . Тобто позов виник з приводу нерухомого майна, розташованого на території Фортечного району м. Кропивницького.

Відповідно до ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що даній спір, відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України, має виключну підсудність, а нерухоме майно, з приводу якого позивач звернулась до суду з вимогою стягнення збитків, знаходиться на території Фортечного району м. Кропивницького, вважаю за необхідне передати справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Підприємства Кооперативний ринок Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств про стягнення збитків на розгляд до Кіровського районного суду м. Кіровограда (25006, м. Кропивницький, вул. Габдрахманова, 7) за територіальною юрисдикцією (підсудністю), так як дана справа не підсудна Ленінському районному суду м. Кіровограда.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч. 1 ст. 31, ч. 9 ст. 187, ст. 260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Підприємства Кооперативний ринок Кіровоградської обласної спілки споживчих товариств про стягнення збитків передати на розгляд за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Кіровського районного суду м. Кіровограда (25006, м. Кропивницький, вул. Габдрахманова, 7).

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Ленінський районний суд м. Кіровограда шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Ленінського районного

суду м. Кіровограда В.В. Драний

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено17.07.2019
Номер документу83046061
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —404/1492/19

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

Ухвала від 23.09.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 11.09.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 18.06.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні