Ухвала
від 16.07.2019 по справі 161/11805/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/11805/19

Провадження № 1-кс/161/6005/19

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

16 липня 2019 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області лейтенанта юстиції ОСОБА_5 про проведення обшуку в робочому кабінеті ТзОВ «Волинська електротехнічна компанія»,-

в с т а н о в и в :

Слідчий слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області лейтенант юстиції ОСОБА_5 , за погодженням із прокурором, звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в робочому кабінеті ТзОВ «Волинська електротехнічна компанія» за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцька, буд. 7А.

Посилається на ті обставини, що слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22018030000000157 від 19.11.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 182, ч.2 ст. 359 КК України.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що група осіб з числа мешканців Волинської області та Київської областей, до складу якої входять ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , діючи за попередньою змовою, з корисливих мотивів, здійснюють незаконне збирання, зберігання та використання конфіденційної інформації за жителями міста Луцьк, шляхом візуального спостереження за особами, їх прихованого фотографування та відеозйомки під час пересування по місту та в ході проведення ними зустрічей, у тому числі із застосуванням спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, тобто вчиняють порушення недоторканості приватного життя.

Вказує, що є наявність достатніх відомостей про можливість виявлення предметів, речей і документів, та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаного вище злочину в робочому кабінеті ТзОВ «Волинська електротехнічна компанія» за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцька, буд. 7А, який знаходиться у володінні і використовується ОСОБА_6 (вказаний кабінет розмішений на 2 поверсі приміщення у лівому крилі від сходинок, в кабінеті за третіми по рахунку дверима по правій стороні, які мають скляні вставки у полотні дерев`яної фактури без будь-яких позначень, є наступними після перших двох дверей туалетних приміщень з відповідними позначеннями та знаходяться навпроти дверей приймальні директора).

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора, слідчого, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Відповідно до ч. 3 ст. 223 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Згідно ч.1, ч.2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Судом встановлено, що слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22018030000000157 від 19.11.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 182, ч.2 ст. 359 КК України.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ст. 234 КПК України, тому слідчому слід надати дозвіл на обшук проведення обшуку в робочому кабінеті ТзОВ «Волинська електротехнічна компанія» за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцька, буд. 7А, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234, 235, ч. 2 ст. 376 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих слідчого відділу УСБУ у Волинській області у складі ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_4 , ОСОБА_13 , ОСОБА_5 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 на проведення обшуку в робочому кабінеті ТзОВ «Волинська електротехнічна компанія» за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Підгаєцька, буд. 7А, який знаходиться у володінні і використовується ОСОБА_6 (вказаний кабінет розмішений на 2 поверсі приміщення у лівому крилі від сходинок, в кабінеті за третіми по рахунку дверима по правій стороні, які мають скляні вставки у полотні дерев`яної фактури без будь-яких позначень, є наступними після перших двох дверей туалетних приміщень з відповідними позначеннями та знаходяться навпроти дверей приймальні директора), яке належить на праві власності ТзОВ «Ель-Транс» код ЄДРПОУ 30659494, з метою відшукання і вилучення засобів обчислювальної техніки та зв`язку, на яких зберігаються звіти про результати негласного спостереження та аудіо контролю, електронна переписка щодо об`єктів спостереження та їх замовників, технічні пристрої негласної аудіо-, відео- фотофіксації, що за сукупністю властивостей відносяться до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, мобільний пристрій з IMEI: НОМЕР_1 та сім-карткою мобільного номера НОМЕР_2 , мобільний пристрій з IMEI: НОМЕР_3 та сім-карткою мобільного номера НОМЕР_4 , а також кошти отримані незаконним шляхом.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала надає право на проникнення у вказане приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83060967
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/11805/19

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні