Вирок
від 16.07.2019 по справі 569/11422/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11422/19

ВИРОК

іменемУкраїни

Справа № 569/11422/19

16 липня 2019 року Рівненський міський суд Рівненської області

у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Рівне кримінальне провадження №12019180010003238 від 30 травня 2019 року про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Рівне, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, із базовою вищою освітою, не працюючого, не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 30 травня 2019 року, приблизно о 08.15 год., перебуваючи у приміщенні складу гіпермаркету «Fozzy», який знаходиться за адресою: м. Рівне, вул.Курчатова, 9, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, керуючись корисливим мотивом, з метою власного матеріального збагачення, скориставшись відсутністю спостереження за ним з боку працівників магазину, шляхом вільного доступу, таємно викрав із складу гіпермаркету належне ТОВ «Експансія» майно, а саме: 2 пляшки віскі марки «Johnnie Walker», «Red Label», місткістю 0,35 л, вартістю 214,46 гривень кожна, на загальну суму 428,92 гривень, пляшку віскі марки «Johnnie Walker», «Black Label», місткістю 0,7 л, вартістю 611,83 гривень, презервативи марки «Durex Elit» у кількості 12 штук, вартістю 179,34 гривень та вчинив спробу покинути приміщення складу з викраденим майном в загальному розмірі 1220,09 гривень.

Водночас, довести злочин до кінця у частині розпорядження викраденим майном ОСОБА_4 не вдалось з причин, що не залежали від його волі, оскільки останній був помічений та затриманий працівниками охорони гіпермаркету на виході з приміщення.

ОСОБА_4 в судовомузасіданні виннимсебе увчиненні інкримінованогокримінального правопорушеннявизнав повністюі підтвердив,що приобставинах вказаниху вироку, 30 травня 2019 року, приблизно о 08.15 год., перебуваючи у приміщенні складу гіпермаркету «Fozzy», який знаходиться за адресою: м. Рівне, вул.Курчатова, 9, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, керуючись корисливим мотивом, з метою власного матеріального збагачення, скориставшись відсутністю спостереження з боку працівників магазину, шляхом вільного доступу, таємно викрав із складу 2 пляшки віскі марки «Johnnie Walker», «Red Label», пляшку віскі марки «Johnnie Walker», «Black Label», презервативи марки «Durex Elit», однак був затриманий працівником охорони гіпермаркету.

Представник потерпілого ТзОВ «Експнсія» ОСОБА_5 до суду не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, однак подав суду заяву про розгляд кримінального провадження без його участі. Вказав, що претензій майнового характеру до обвинуваченого не має, а покарання призначити на розсуд суду.

Заслухавши думку учасників процесу, з`ясувавши правильнерозуміння ними змісту обставин справи, а також те, що сумнівів у добровільності їх позицій немає, роз`яснивши положення ч.3ст.349 КПК України,що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці обставини у апеляційному порядку, суд визнав недоцільним досліджувати докази стосовно тих обставин, які ніким не оспорюються і вважає вину ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.15,ч.1ст.185КК Українидоведеною повністю.

Органом досудового слідства вірно кваліфіковані дії обвинуваченого ОСОБА_4 за ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України, як закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Обставини справи, встановлені даним вироком, а саме, місце, час, спосіб вчинення та наслідки злочину, форма вини i мотиви злочину ніким iз учасників судового розгляду, в тому числі i самим обвинуваченим ОСОБА_4 не оспорюються.

При призначенні покарання суд враховує, особу винного, який до кримінальної відповідальності притягується вперше, не перебуває на диспансерному обліку у лікаря-нарколога, за місцем проживання характеризується посередньо. Щире каяття та активне сприяння в розкритті злочину суд відносить до обставин, що пом`якшують покарання, обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено.

Виходячи з наведеного, суд прийшов до висновку, що виправлення ОСОБА_4 можливе без ізоляції від суспільства, із призначенням йому покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Обрана судом міра покарання буде необхідною і достатньою для виправлення обвинуваченої та попередженню нових злочинів.

На підставі ч.9 ст.100 КПК України, речові докази: оптичний диск DVD-R марки «Havit» с/н PSP331WD182020504 з відеозаписами з камер відеоспостереження, що розміщені в торговому залі та поблизу гіпермаркету «Fozzy»,який знаходитьсяза адресою:м.Рівне,вул.Курчатова,9-залишитипри матеріалахкримінального провадження, 2пляшки віскімарки «JohnnieWalker»,«RedLabel», пляшкувіскі марки«JohnnieWalker»,«BlackLabel»,презервативи марки«DurexElit»- повернути потерпілому.

Керуючись ст.ст.100, 349, 368, 370, 374 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Речові докази: оптичний диск DVD-R марки «Havit» с/н PSP331WD182020504 з відеозаписами з камер відеоспостереження, що розміщені в торговому залі та поблизу гіпермаркету «Fozzy»,який знаходитьсяза адресою:м.Рівне,вул.Курчатова,9-залишити при матеріалах кримінального провадження, 2 пляшки віскі марки «Johnnie Walker», «Red Label», пляшку віскі марки «Johnnie Walker», «Black Label», презервативи марки «Durex Elit» - повернути потерпілому .

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленогоКПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що вирок не набрав законної сили.

Вирок може бути оскарженийдо Рівненського апеляційного суду через Рівненський міський суд Рівненської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді.

Головуючий

Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83075957
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/11422/19

Вирок від 16.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні