Ухвала
від 05.07.2019 по справі 766/13293/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/13293/18

н/п 2-а/766/17/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2019 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого-судді Прохоренко В.В.,

секретар Тихоша Л.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження справу за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про визнання дій державного виконавця незаконними та зобов`язання скасувати постанову про накладення штрафу,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить скасувати постанову головного державного виконавця Огородника Є.І. від 22.06.2018 року по виконавчому провадженню №56324465 про накладення на головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області штрафу в розмірі 5100,00 грн.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 18.07.2018 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Від представника позивача через канцелярію суду надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на належного - Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, оскільки п. 1 Типового положення про відділ державної виконавчої служби головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, затвердженого наказом Міністерства юстиції України №1183/5 від 20.04.2016 року, встановлено, що відділ державної виконавчої служби головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі є органом державної виконавчої служби, який входить до системи органів Міністерства юстиції України, є структурним підрозділом та підпорядковується головним територіальним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі через відповідні управління державної виконавчої служби Головних територіальних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі. Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області звернулося з позовом до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області який не входить до переліку органів державної виконавчої служби, визначеного законодавством, а тому не може виступати в якості відповідача у таких справах.

Ч. 3 ст. 48 КАС України передбачено, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи викладене вище, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на належного - Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Відповідно до ч. 6 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 48 КАС України,суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Змінити у справі за адміністративним позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області про визнання дій державного виконавця незаконними та зобов`язання скасувати постанову про накладення штрафу неналежного відповідача - Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на належного відповідача - Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Прохоренко

Дата ухвалення рішення05.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83083304
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення штрафу

Судовий реєстр по справі —766/13293/18

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 05.07.2019

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 18.07.2018

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні