Ухвала
від 17.07.2019 по справі 127/19646/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19646/19

Провадження №1-кс/127/11045/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши усудовому засіданніклопотання слідчого ГУНПу Вінницькійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 про проведенняобшуку, за фіксації судового розгляду технічними засобами, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 17.07.2019 року, звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Клопотання мотивоване тим, що Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019020000000097 від 22.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 01.08.2018 КП «Немирівський міський ЦПМСД» в системі публічних закупівель «Prozorro» розміщено інформацію щодо закупівлі робіт з проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» очікуваною вартістю 1 334 439,70 грн.

Переможцем вказаної закупівлі визнано ТОВ «АНП-ЦЕНТР» (ЄДРПОУ 41329990, місцезнаходження: м. Вінниця, вул. Ватутіна, б.18а) в особі директора ОСОБА_5 .

У подальшому, 01.08.2018 року між ТОВ «АНП-ЦЕНТР» в особі директора ОСОБА_5 , Немирівською міською радою та КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» в особі головного лікаря ОСОБА_6 укладено трьохсторонній договір підряду № 333, згідно якого замовником робіт з капітального ремонту будівлі лікувального корпусу комунального закладу по вул. Шевченка, 22 в м. Немирів Вінницької області, виступила Немирівська міська рада, а платником КП «Немирівський міський ЦПМСД» .

В період часу з жовтня по листопад 2018 року до КП «Немирівський міський ЦПМСД» було надано 3 (три) акти приймання-виконаних будівельних робіт на суму виконаних робіт 1 302 495,91 грн, які підписано учасниками договору та здійснено повний розрахунок за актами.

Згідно висновку експерта № 44 від 11.05.2019 загальна вартість невиконаних робіт становить 421 446,00 грн., зокрема не виконані роботи по заміні старих дверних блоків, влаштуванню водостоків та влаштуванню внутрішнього опорядження приміщень, а також не відповідає кількість фактично замінених віконних блоків та обсяг застосованих металоконструкцій евакуаційних сходів та козирків.

Крім того встановлено, що матеріали (металопластикова продукція), які використовувались під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД», ТОВ «АНП-ЦЕНТР» у 2018 році придбало у фізичних осіб підприємців ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , шляхом укладення відповідних договорів поставки.

Слідством установлено, що їх придбання здійснювалось за попередньою домовленістю по завідомо завищених цінах, що уподальшому стало підставою для занесення відомостей щодо вартості придбаних матеріалів до актів приймання-виконаних будівельних робіт.

Таким чином, встановлено обставини, що можуть свідчити про скоєння розкрадання бюджетних коштів, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання будівельних робіт.

Водночас, первинні бухгалтерські документи про проведення фінансово-господарської діяльності з ТОВ «АНП-ЦЕНТР» щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції), які використані під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД», можуть знаходитися за місцем проживання ФОП ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно об`єкт житлової нерухомості з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами на праві приватної власності (9/20) належить ОСОБА_10 .

Для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ФОП ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування та вилучення первинних бухгалтерських документів про проведення фінансово-господарської діяльності з ТОВ «АНП-ЦЕНТР» щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції), які використані під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД» (договори, замовлення, калькуляція, сертифікати якості на металопластикову продукцію, накладні та товарно-транспортні накладні, паспорти, сертифікації на продукцію, чорнові записи, журнали, блокноти), магнітні носії інформації, банківські картки, інші предмети та речі, на яких можуть міститися відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , клопотання підтримав, за викладених в ньому обставин, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого, матеріали кримінального провадження, заслухавши пояснення слідчого, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019020000000097 від 22.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України КК України.

01.08.2018 року між ТОВ «АНП-ЦЕНТР» в особі директора ОСОБА_5 , Немирівською міською радою та КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» в особі головного лікаря ОСОБА_6 укладено трьохсторонній договір підряду № 333, згідно якого замовником робіт з капітального ремонту будівлі лікувального корпусу комунального закладу по вул. Шевченка, 22 в м. Немирів Вінницької області, виступила Немирівська міська рада, а платником КП «Немирівський міський ЦПМСД» .

Згідно актів приймання-виконаних будівельних робіт з жовтня по листопад 2018 року до КП «Немирівський міський ЦПМСД» було надано 3 (три) акти приймання-виконаних будівельних робіт на суму виконаних робіт 1 302 495,91 грн, які підписано учасниками договору та здійснено повний розрахунок за актами.

Згідно висновку експерта № 44 від 11.05.2019 загальна вартість невиконаних робіт становить 421 446,00 грн., зокрема не виконані роботи по заміні старих дверних блоків, влаштуванню водостоків та влаштуванню внутрішнього опорядження приміщень, а також не відповідає кількість фактично замінених віконних блоків та обсяг застосованих металоконструкцій евакуаційних сходів та козирків.

З договору № 23 від 10.10.2018 року вбачається, що матеріали (металопластикова продукція), які використовувались під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД», ТОВ «АНП-ЦЕНТР» у 2018 році придбало у фізичних осіб підприємців ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 .

В результаті проведення слідчих (розшукових) дій встановлено, що фізична особа підприємець ОСОБА_7 зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 19.06.2019 будинок АДРЕСА_1 належить на праві спільної часткової власності в розмірі 9/20 частки ОСОБА_10 .

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, є підстави вважати, що за вищевказаною адресою, можуть знаходитися предмети і речі, які мають доказове значення для кримінального провадження.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання заявлене до суду є необхідним для розкриття кримінального правопорушення, тому дане клопотання є обґрунтованим та доведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні на проведення обшуку на за місцем проживання ФОП ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукування та вилучення первинних бухгалтерських документів про проведення фінансово-господарської діяльності з ТОВ «АНП-ЦЕНТР» щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції), які використані під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД» (договори, замовлення, калькуляція, сертифікати якості на металопластикову продукцію, накладні та товарно-транспортні накладні, паспорти, сертифікації на продукцію, чорнові записи, журнали, блокноти), магнітні носії інформації, банківські картки, на яких можуть міститися відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83089302
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку, за фіксації судового розгляду технічними засобами

Судовий реєстр по справі —127/19646/19

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні