Ухвала
від 17.07.2019 по справі 482/2246/18
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17.07.2019

Справа № 482/2246/18

Номер провадження 2/482/66/2019

У Х В А Л А

17 липня 2019 року м. Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Демінської О.І.,

за участю секретаря судового засідання - Мозгової В.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Нова Одеса справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на Ѕ частку земельної ділянки та на Ѕ частку житлового будинку в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

В листопаді 2018 року позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою, поданою її представником - адвокатом Качаном Р.Ю., до відповідача ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Новоодеська державна нотаріальна контора Миколаївської області, про визнання права власності на Ѕ частку земельної ділянки та на Ѕ частку житлового будинку в порядку спадкування за законом.

Ухвалою суду від 11.02.2019 року позовну заяву було прийнято до розгляду в порядку загального позовного провадження та відкрито провадження у справі.

09.04.2019 року від відповідача ОСОБА_2 на ухвалу Новоодеського районного суду Миколаївської області від 11.02.2019 року подана апеляційна скарга, в якій останній просив поновити строк на апеляційне оскарження, ухвалу суду від 11.02.2019 року скасувати та справу передати на розгляд до Центрального районного суду Миколаївської області за його зареєстрованим місцем проживання.

Постановою Миколаївського апеляційного суду від 30.05.2019 року апеляційну скаргу ОСОБА_2 залишено без задоволення, а ухвалу Новоодеського районного суду Миколаївської області від 11 лютого 2019 року залишено без змін.

Цивільна справа № 482/2246/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на Ѕ частку земельної ділянки та на Ѕ частку житлового будинку в порядку спадкування за законом 11.06.2019 року повернута до Новоодеського районного суду Миколаївської області для подальшого розгляду.

Ухвалою суду від 19.06.2019 року підготовче засідання у справі призначено на 17 липня 2019 року.

02.07.2019 року, тобто до початку розгляду справи по суті, до суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Новоодеська державна нотаріальна контора про визнання права власності у порядку спадкування за законом на 1/2 частку земельної ділянки площею 6,33 га (у тому числі 4,95 га ріллі кадастровий номер НОМЕР_1 та 1,38 га ріллі кадастровий номер НОМЕР_2 ) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована в межах території Троїцької сільської ради Новоодеського району Миколаївської області та визнання права власності в порядку спадкування за законом на Ѕ частку житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

В підготовче судове засідання сторони не з`явилися.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Качан Р.Ю. надав до суду заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю прибуття у підготовче засідання.

Представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат Балабан Н.І., надала до суду заяву про проведення підготовчого засідання у її відсутність, просила прийняти до розгляду зустрічну позовну заяву.

Дослідивши подану зустрічну позовну заяву, суд дійшов наступного висновку.

Згідно положень ч.ч.2-3 ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємоповязані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду обєднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємоповязані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідають вимогам цивільно-процесуального закону, чинного на час подання до суду зустрічного позову, тому суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

відповідно розясненням, наданим у Постанові Пленуму ВСУ Про судову практику у справах про спадкування №7 від 30.05.2008 р. зі складу осіб, що будуть приймати участь у справі, необхідно виключити Новоодеську державну нотаріальну контору Миколаївської області, яка вказана у позові у якості третьої особи, оскільки у справах про спадкування нотаріуси, за умови, що підстава звернення до суду із позовом безпосереднього не пов`язана із діями самого нотаріуса, не є заінтересованими особами і не повинні залучатися до участі у справі .

З урахуванням наведеного, Новоодеська державна нотаріальна контора не підлягає залученню до участі у справі у якості третьої особи.

Керуючись ст. 193 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву відповідача ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Новоодеська державна нотаріальна контора про визнання права власності на Ѕ частку земельної ділянки та на Ѕ частку житлового будинку у порядку спадкування за законом.

Вимоги за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Новоодеська державна нотаріальна контора про визнання права власності на Ѕ частку земельної ділянки та на Ѕ частку житлового будинку у порядку спадкування за законом об`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на Ѕ частку земельної ділянки та на Ѕ частку житлового будинку в порядку спадкування за законом.

У підготовчому засіданні оголосити переву до 01 жовтня 2019 року до 09 год. 00 хв. в приміщенні Новоодеського районного суду Миколаївської області, за адресою: м. Нова Одеса, Миколаївської області, вул. Центральна,190, каб. № 2, про що повідомити сторони.

Встановити ОСОБА_1 п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого вона має право подати відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити ОСОБА_2 п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити ОСОБА_1 п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://no.mk.court.gov.ua/sud1419.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий О.І. Демінська

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83093367
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —482/2246/18

Рішення від 09.01.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

Рішення від 09.01.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

Постанова від 30.05.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Постанова від 30.05.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 19.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Царюк Л. М.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні