Ухвала
від 18.07.2019 по справі 295/10419/19
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/10419/19

1-кс/295/5440/19

УХВАЛА

Іменем України

18.07.2019 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання про надання доступу до речей та документів, внесене старшим слідчим з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 по кримінальному провадженніза №32018060000000039, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, та додані до нього матеріали,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, по банківських рахунках відкритих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), за період з 01.01.2017 по даний час, а саме: АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) рахунки № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; філії "Розрахунковий центр" АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", Київ (МФО НОМЕР_5 ) рахунки № НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 ; АТ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " ( НОМЕР_10 ) рахунки № НОМЕР_11 , НОМЕР_12 ; АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_13 ) рахунок № НОМЕР_14 ; ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (МФО НОМЕР_15 ) рахунок № НОМЕР_16 .

У клопотанні зазначає, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_17 ), у серпні 2017 року, шляхом проведення безтоварних операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) незаконно сформували податковий кредит та незаконно заявили до відшкодування з бюджету суму ПДВ, за серпень 2017 року, у розмірі 197 126, 83 грн, в результаті чого заволоділи державними коштами на зазначену суму.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_17 ) у період 2017 року, шляхом проведення безтоварних операцій з підприємствами з ознаками фіктивних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДР НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) завищили суму податкового кредиту, у результаті чого ухилились від сплати ПДВ на суму 4 392 552, 37 грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що на банківські рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перераховувалися кошти за оформлені операції з придбання сої, які в подальшому могли бути переведені у готівку. Крім того, в матеріалах кримінального провадження наявна копія повідомлення гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , в якому вказано, що останній не має відношення до реєстрації та фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». На даний час вказане СГД внесено до АІС «СФП».

Під час досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » протягом 2016- 2018 років відкрито наступні банківські рахунки в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; в філії "Розрахунковий центр" АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", Київ (МФО НОМЕР_5 ) № НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 ; АТ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " ( НОМЕР_10 ) № НОМЕР_11 , НОМЕР_12 ; АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_13 ) № НОМЕР_14 ; ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (МФО НОМЕР_15 ) № НОМЕР_16 .

Слідчий зазначив, що в указаних банківських установах зберігаються документи, які містять відомості,що єпредметом доказуванняу кримінальномупровадженні,а самепро рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта, фотокопії паспортів уповноважених осіб, оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оригінали доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, заяви клієнта про встановлення системи клієнт-банк, договори на обслуговування системи клієнт-банк, акти про введення системи клієнт-банк в експлуатацію, документи, які засвідчують встановлення системи клієнт-банк, документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів, грошових чеків на отримання готівки з рахунку.

Від слідчого ОСОБА_3 надійшла заява про проведення розгляду справи без його участі, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч. 2. ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проведено у відсутності осіб, у володінні яких знаходиться інформація.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 7 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги викладене, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено необхідність отримання доступу до документів, оскільки вони мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначених документах, слідчий суддя вважає за можливе задовольнити клопотання у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_9 та особам які будуть діяти за дорученням (постановою) прокурора, або слідчого тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та розпорядження про їх вилучення (виїмку), по банківських рахунках відкритих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_2 ) рахунки № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; в філії "Розрахунковий центр" АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", Київ (МФО НОМЕР_5 ) рахунки № НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 ; в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " ( НОМЕР_10 ) рахунки № НОМЕР_11 , НОМЕР_12 ; в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_13 ) рахунок № НОМЕР_14 ; в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (МФО НОМЕР_15 ) рахунок № НОМЕР_16 , за період з 01.01.2017 року по даний час, а саме до:

- заяви про відкриття рахунку, договорів на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДПС; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

- інформації, як на паперових так і електронних носіях (в форматі EXEL), про рух грошових коштів по рахунку із розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДР, МФО банківських установ, номерів рахунків) призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референт кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції);

- заяв на видачу чекових книжок, грошових чеків, корінців грошових чеків на отримання готівки по рахункам зазначеним рахункам за період з 01.01.2017 по даний час;

- протоколи системи «Банк-клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта.

3. Зобов`язати центральний офіс головної банківської установи ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_19 ), або відділення за адресою для кореспонденції установи ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », передати зазначені документи (інформацію) для проведення тимчасового доступу до речей та документів (виїмки) до підрозділу банку за місцем здійснення досудового розслідування - Житомирському РУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Встановити строк дії ухвали до 15.08.2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83105853
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання доступу до речей та документів, внесене старшим слідчим з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 по кримінальному провадженніза №32018060000000039, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, та додані до нього матеріали

Судовий реєстр по справі —295/10419/19

Ухвала від 18.07.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні