Ухвала
від 15.07.2019 по справі 569/23187/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/23187/18

1-кс/569/6153/19

15 липня 2019 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника відділення слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Начальник відділення слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: речей пристрою для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями марки «Форт-17», калібру 9 мм., № НОМЕР_1 , який знаходиться у громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , з можливістю його вилучення.

В обґрунтування клопотання вказав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018180010005340 від 03.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4ст.296 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що 03 вересня 2018 року, близько 18:00 год., невстановлена особа на ім`я ОСОБА_6 , перебуваючи поблизу будинку АДРЕСА_2 , грубо порушуючи громадський порядок, керуючись особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, умисно здійснив постріли в ОСОБА_7 , із предмета, ззовні схожого на спецпристрій для відстрілу гумових куль, спричинивши останньому тілесні ушкодження у вигляді забійної рани голови, множинних непроникаючих вогнепальних ран правої кисті, правого ліктьового суглобу, передньої черевної стінки та поперекової ділянки.

Під час проведення слідчих (розшукових) дій встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,жительм. АДРЕСА_1 .

Крім того, встановлено, що гр. ОСОБА_5 перебуває на обліку дозвільної системи ІНФОРМАЦІЯ_2 , як власник пристрою для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями марки «Форт-17», калібру 9 мм., № НОМЕР_1 .

Правова кваліфікація кримінального правопорушення:грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч.4 ст.296 КК України.

Речі, тимчасовий доступ до яких планується отримати: пристрій для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями марки «Форт-17», калібру 9 мм., № НОМЕР_1 , який знаходиться у громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Підставою, що речі перебувають у громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 : згідно матеріалів кримінального провадження.

Значення речей для встановлення обставин у кримінальному провадженні: отримання тимчасового доступу до пристрою для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями марки «Форт-17», калібру 9 мм., № НОМЕР_1 дасть змогу провести судову балістичну експертизу для встановлення причетності чи непричетності гр. ОСОБА_5 до вчинення даного кримінального правопорушення.

Обґрунтування необхідності вилучення речей: з метою забезпечення проведення судових експертиз, всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення істини по кримінальному провадженню.

Начальник відділення слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, просив задовольнити та проводити розгляд клопотання без виклику особи у володінні якої знаходяться вказані речі, оскільки існує реальна загроза їх знищення.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення із наступних підстав.

Відповідно доч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що стороною кримінальногопровадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним речі і документи перебувають у ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, що іншим способом отримати до них доступ неможливо, суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю здійснити виїмку.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчим зі складу слідчої групи у кримінальному провадженні, а саме: начальнику відділення слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області майору поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області підполковнику поліції ОСОБА_11 та слідчому слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_12 на тимчасовий доступ до речей пристрою для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями марки «Форт-17», калібру 9 мм., № НОМЕР_1 , який знаходиться у громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , з можливістю його вилучення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.07.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —569/23187/18

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні