Ухвала
від 18.06.2019 по справі 757/29980/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29980/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві підполковник податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві підполковник податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ). В судове засідання слідчий не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання у відсутність та просив задовольнити з підстав викладених в ньому. Представник ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в судове засідання не з`явився, про розгляд клопотання повідомлявся належним чином. На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи (інформація). Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий зазначив, що Шостим слідчим відділом РКП СУ ФР Головного управління ДФС у місті Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва, проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеного до ЄРДР за №32019100000000291 від 04.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено ряд суб`єктів господарювання, які створені (придбані) невстановленими слідством особами з метою прикриття незаконної діяльності, в тому числі, ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_2 ).

Разом з тим, в ході досудового розслідування встановлено, що податковий кредит з податку на додану вартість ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ) сформовано за рахунок фінансово-господарських операцій з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_2 ).

Таким чином, в тому числі, з метою дослідження руху грошових коштів, надання послуг (поставки ТМЦ), перевірки товарності, реальності господарських, фінансових операцій, під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до фінансово-господарських документів, які виникли внаслідок фінансово-господарських взаємовідносин між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_2 ), в тому числі, договорів, додатків до договорів, угод, контрактів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт (послуг), рахунків-фактур, актів звірок, специфікацій, калькуляцій, товарно-транспортних накладних, заявок, платіжних доручень, довіреностей, вантажно-митних декларацій, векселів, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, журналів ввідного інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, шляхових листів, сертифікатів якості та технічної документації на придбані (реалізовані) ТМЦ, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій з переліченими СГД, а також копії наказів про призначення на посади (звільнення) службових осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ), службові обов`язки (розподіл обов`язків) вказаних осіб, довідку про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ).

Таким чином, зазначені копії документів у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ) необхідно вилучити з метою дослідження обставин щодо складання, підписання договорів та інших документів, а також перевірки законності формування валових витрат з податку на прибуток підприємства та податкового кредиту з ПДВ, оформлення та підписання документів по списанню грошових коштів з рахунків ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ), використання під час проведення податкової перевірки, а в подальшому проведення почеркознавчих та техніко-криміналістичних експертиз.

Крім того, звертаю увагу суду, що іншим способом, ніж вилучення документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ) неможливо довести обставин надання послуг (поставки товарів), а від так вставлення «товарності» (безтоварності) господарських операцій.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відповідно до ч.2 ст.9 КПК України всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а також з метою притягнення до відповідальності винних осіб в міру своєї вини. Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Слідчий суддя, дослідивши матеріали сторони кримінального провадження дійшов висновку про необхідність в задоволенні клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", оскільки такі дані необхідні для ефективного здійснення досудового розслідування. Керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві підполковник податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити. Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ), що виникли внаслідок фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_2 ), в тому числі, договорів, додатків до договорів, угод, контрактів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт (послуг), рахунків-фактур, актів звірок, специфікацій, калькуляцій, товарно-транспортних накладних, заявок, платіжних доручень, довіреностей, вантажно-митних декларацій, векселів, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, журналів ввідного інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, шляхових листів, сертифікатів якості та технічної документації на придбані (реалізовані) ТМЦ, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій з переліченими СГД, а також копії наказів про призначення на посади (звільнення) службових осіб ТОВ ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ), службові обов`язки (розподіл обов`язків) вказаних осіб, довідку про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код НОМЕР_1 ), з можливістю ознайомитися та зробити копії даних документів. Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею. Службовим особам ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість зробити копії. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає. Слідчий суддя ОСОБА_1 Підготовлено в 2 примірниках Прим. 1 знаходиться в матеріалах кримінального провадження № 757/29980/19-к Прим.2 Слідчому ОСОБА_3 Копія: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Виконавець: ОСОБА_1 18.06.2019 р.

Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу83113047
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/29980/19-к

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні