Ухвала
від 16.07.2019 по справі б38/26/15/183/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.07.2019 Справа № Б38/26/15/183/06

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши справу

Кредитори:

1.Комунальне підприємство "Жовтоводськтепломережа", м. Жовті Води

2.Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Дніпропетровськ

3.Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпровські Електромережі", м. Дніпро

4.Комунальне підприємство "Жовтоводські електричні мережі" Дніпропетровської обласної ради, м. Жовті Води

5.Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань в м. Жовті Води

6.Дніпропетровський обласний центр зайнятості, м. Дніпро

7.Комунальне підприємство "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради, м. Жовті Води

8.Товариство з обмеженою відповідальністю "БІС-електронік", м. Київ

9.Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпро-Сервіс-Реєстр", м. Дніпропетровськ

10.Відкрите акціонерне товариство "Дніпровський машинобудівний завод", м. Дніпропетровськ

11.Первинна профспілкова організація Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод", м. Жовті Води

12.Головне управління ДФС у Дніпропетровській області, м. Дніпро

13.Закрите акціонерне товариство "Вінницький проектний інститут", м. Вінниця

14.Жовтоводське виробниче житлово-ремонтно-експлуатаційне об`єднання, м. Жовті Води

15.Відкрите акціонерне товариство "Кіровоградобленерго", м. Кіровоград, в особі Петрівського району електричних мереж, смт. Петрове Кіровоградської області

16. Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області

Боржник: Відкрите акціонерне товариство "Південний радіозавод", м. Жовті Води, Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 14313949)

про визнання банкрутом

учасник у справі № Б38/26/15/183/06 про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод" - Жовтоводська міська рада

Представники:

від КП "Жовтоводський водоканал": представник Михайлов Д.В., дов. № 2882 від 29.08.18р.

від боржника: представник ліквідатора Курмаз О.В. дов. № б/н від 15.07.19р.

від ДОЦЗ: представник Платова М.О. дов. № 12/11-44381 від 28.12.18р.

від Управління ВД ФСС в Дніпропетровській області представник Анастасіаді С.Г. дов. № 06-15/51 від 03.01.19р.

ГУ ДФС у Дніпропетровській області представник Самсоненко Ю.Г. дов. № 13313/04-36-10-08-06 від 07.02.19р.

від АТ "ДТЕК Дніпровські Електромережі" представник Яцишин О.Й.. дов. № 28 від 14.01.19р.

від КП "Жовтоводський водоканал": представник Стецюра Т.М. дов. № 236 від 15.01.19р.

Жовтоводська міська рада представник Башту В.П. дов. № 2/4-576-01-13 від 18.02.19р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 28.05.19р. відкладено судове засідання з розгляду справи на 16.07.2019р. об 11:00 год. Клопотання № б/н від 27.05.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури на 2 місяці задоволено. Продовжено строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці.

16.07.19р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання № б/н від 15.07.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці. Судом клопотання прийнято до розгляду.

В засіданні оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши у судовому засіданні 16.07.2019 року клопотання ліквідатора № б/н від 15.07.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці, заслухавши присутніх у судовому засіданні учасників провадження по справі про банкрутство, господарський суд встановив наступне.

Представник ліквідатора зазначив, що 15.07.19р. відбулось засідання комітету кредиторів на якому ліквідатор повідомив про те, що на сьогоднішній день процедура ліквідації ВАТ "Південний радіозавод" не може бути завершена з наступних причин, ліквідатором встановлено наявність у власності ВАТ Південний радіозавод корпоративних прав, а саме: ВАТ Південний радіозавод є співзасновником ЗАТ ЗЕЛ (Код ЄДРПОУ 30228406), розмір внеску до статутного фонду складає 100 000,00 грн., що становить 50% від загального розміру статутного фонду. Ліквідатором зазначено, що відповідно до ч. 1 ст. 44 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом вказані способи продажу майна Банкрута, а саме: проведення аукціону, продаж безпосередньо юридичній або фізичній особі, вибір способів продажу активів здійснюється ліквідатором з метою забезпечення його відчуження за найвищою ціною.

Таким чином ліквідатором запропоновано комітету кредиторів здійснити безпосередній продаж корпоративних прав юридичній або фізичній особі з метою уникнення донесення додаткових витрат, що можуть бути пов`язані з реалізацією майна шляхом проведення аукціону. Ліквідатор запропонував здійснити продаж корпоративних прав ЗАТ ЗЕЛ прямим договором.

Також ліквідатор доповів комітету кредиторів, що стягнення з ТОВ Феррекспо-Гідромет , як основного дебітора, заборгованості пов`язане зі сплатою значної суми судового збору. Крім того, ліквідатор наголосив на тому, що в наявності відсутній оригінал векселю бланк № 300131 12838 номінальною вартістю 1 500 000,00 грн. за суму 1 329 000,00грн., виданого ТОВ ВОСТОК-РУДА на ВАТ "Південний радіозавод". Ліквідатор повідомив, що станом на дату проведення комітету кредиторів відповідь від ТОВ ВОСТОК-РУДА не надійшла.

Ліквідатором повідомлено присутніх, що на рахунку підприємства у ПАТ Банк Фінанси та Кредит знаходяться залишки коштів, що неможливо зняти з рахунку, оскільки на підставі постанови Національного банку України від 17.09.2015 №612 Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА БАНК ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ до категорії неплатоспроможних виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд гарантування) 17.09.2015 прийнято рішення № 171 про запровадження тимчасової адміністрації.

Ліквідатором також доповів комітету кредиторів, що невирішеним є питання стосовно захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) №15651, №15652 та №15658 які перебувають на балансовому утриманні ВАТ Південний радіозавод та є фактично зруйнованими. З метою вирішення подальших питань відносно захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) комітетом кредиторів запропоновано ліквідатору звернутись із запитом до ГУ ДСНС України у Дніпропетровської області з метою встановлення дійсних фактів, що мають місце на даний час.

На минулому комітеті кредиторів встановлено що частина майна, а саме: ялинки, дорога та тротуар по вул. Кропоткіна є обєктами інфраструктури та повинні бути передані у власність територіальної громади в особі Жовтоводської міської ради. На сьогоднішній день секції паркану та резервуар, які знаходяться на територіях КП Жовтоводського водоканалу фактично передано до КП ДОР Жовтоводський водоканал

Ліквідатор звернувся до міської ради з проханням прийняти на баланс відповідні обєкти. Згідно отриманої відповіді, Жовтоводська міська рада просила надати документи, що підтверджують право власності на вказані об`єкти та сформувати і провести спільну інвентаризацію об`єктів, які мають передаватись.

На засіданні комітету кредиторів виступив представник ГУ ДФС у Дніпропетровській області, який зазначив про необхідність зобов`язати ліквідатора ВАТ Південний радіозавод здійснити вичерпні заходи щодо передачі об`єктів інфраструктури до органів місцевого самоврядування.

Ліквідатор зазначив, що 04.06.2019 року комісією проведено інвентаризацію об`єктів інфраструктури ВАТ ПРЗ . На сьогоднішній день залишається сформувати комісію з представників комісії по обстеженню стану зелених насаджень.

Комітетом кредиторів було прийнято рішення прийняти до уваги звіт ліквідатора. Зобов`язати ліквідатора: звернутись до іншого засновника ЗАТ ЗЕЛ стосовно прямого продажу частки у статутному капіталі ЗАТ ЗЕЛ за номінальною вартістю; повторно звернутись із запитом до ГУ ДСНС України у Дніпропетровської області з метою вирішення питання щодо передачі (списання) захисних споруд цивільного захисту, які перебувають на балансовому утриманні ВАТ Південний радіозавод ; відзвітувати за результатами відповіді за запитом до ТОВ ВОСТОК-РУДА з приводу отримання інформації щодо обліку та порядку виконання зобов`язань пов`язаних з продажем/перепродажем векселю № 300131 12838 номінальною вартістю 1 500 000,00 грн. Завершити всі заходи щодо передачі об`єктів інфраструктури Жовтоводської міської ради, а саме: ялинки, дороги та тротуар по вул. Кропоткіна та вул. Заводській. Про хід виконання визначених завдань прозвітувати перед кредиторами до 15.08.2019р. (протокол засідання комітету кредиторів № 17 від 15.07.19р.).

Також, ліквідатор на засіданні комітету кредиторів повідомив, що ухвалою господарського суду Дніпропетровської області ліквідатора зобов`язано за результатами проведеної роботи подати до господарського суду Дніпропетровської області звіт та ліквідаційний баланс.

Враховуючи факти, викладені у звіті ліквідатора, а саме наявність нереалізованого майна ВАТ Південний радіозавод , зміни у законодавстві щодо реалізації майна банкрута у процедурах банкрутства, наявність спору щодо можливості реалізації окремого майна ВАТ Південний радіозавод ліквідатор запропонував продовжити строк ліквідаційної процедури на два місяці для завершення всіх заходів ліквідаційної процедури, проведення розрахунків з кредиторами, складення звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Кредитори одноголосно вирішили що доцільно продовжити строк ліквідаційної процедури на два місяці, наступні продовження строку ліквідаційної процедури вирішувати після заслуховування звіту ліквідатора.

Протоколом засідання комітету кредиторів № 17 від 15.07.19р. комітет кредиторів вирішив погодити продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ Південний радіозавод на два місяці. Уповноважити ліквідатора звернутися з відповідним клопотанням на адресу господарського суду Дніпропетровської області.

Відповідно до ч.2 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Присутні у судовому засіданні учасники провадження по справі про банкрутство не заперечували проти продовження строку ліквідаційної процедури боржника та відкладення судового засідання по справі.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вирішив клопотання ліквідатора № б/н від 15.07.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 17 від 15.07.19р. задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці.

Керуючись ст. ст. 24, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора № б/н від 15.07.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 17 від 15.07.19р. задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. на 2 місяці.

Зобов`язати ліквідатора після закінчення строку ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, провести збори комітету кредиторів на яких надати кредиторам на розгляд та схвалення звіт ліквідатора та ліквідаційний баланc, рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Копію ухвали надіслати кредиторам, ліквідатору, Жовтоводській міській раді.

Суддя І.В.Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено22.07.2019
Номер документу83115368
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/26/15/183/06

Ухвала від 04.10.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні