Ухвала
від 17.07.2019 по справі 183/4324/19
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/4324/19

№ 1-кс/183/1713/19

17 липня 2019 року Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу Новомосковського відділу поліції ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР 19 червня 2019 року за № 12019040350001103 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,

встановив :

у 2019 році службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 уклали вісім договорів з ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на загальну суму 936 тис грн. на виконання поточних ремонтів дорожнього покриття, які перебувають на балансі ІНФОРМАЦІЯ_3 , та знаходяться за адресами: вул. Молодіжна в с. Ягідне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Шевченка від буд. № 69 до буд. АДРЕСА_1 ; вул. Калініна від буд. № 62 до буд. № 66 в с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Ракіши Шарми (від пров. Кооперативний до вул. Павлоградська) с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Молодіжна в с. Меліоративне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вулиці Ракіши Шарми в Новомосковчському районі, Дніпропетровської області; частини вул. Центральна в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Ракіши Шарми (від пров. Коперативний до пров. Упорний) в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області.

Виїздом старшого оперуповноваженого Управління захисту економіки в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_4 на місця виконання робіт встановлено, що роботи виконуються з недоброякісних матеріалів, асфальтне покриття руйнується (не відповідає вимогам щодо якості), об`єми виконаних робіт завищені.

Під час досудового розслідування також встановлено, що згідно Єдиного веб-порталу використання публічних коштів України « ІНФОРМАЦІЯ_4 » 10.05.2019 посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 були перераховані грошові кошти в сумі 17995 грн. ФОП « ОСОБА_5 » за поточний ремонт покрівлі в АДРЕСА_2 . За оперативною інформацією вказану покрівлю ФОП « ОСОБА_5 » або його робітники не ремонтували. Вказані роботи виконувались за кошти мешканців вказаного будинку.

Слідчий в клопотанні зазначає, що, з метою підтвердження чи спростування відношення посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП « ОСОБА_5 » до вчинення значеного кримінального правопорушення, а саме у складані документів, які містять недостовірну інформацію та до вчинення інших кримінальних правопорушень у сукупності з зазначеним, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, щодо виконання поточних ремонтів дорожнього покриття по вказаним об`єктам, які перебувають у володінні підрядника - ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_3 . Також вказані документи мають суттєве значення для встановлення кола осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та є невід`ємною частиною проведення будівельно-технічної експертизи, за результатами якої буде встановлено вартість фактично виконаних робіт та суму спричиненого збитку уразі невідповідності виконаних робіт згідно документів з фактично виконаними роботам. Крім цього, оригінали документів, щодо виконання поточних ремонтів дорожнього покриття по вказаним об`єктам, необхідні для проведення почеркознавчої експертизи з метою підтвердження вини осіб, які підписували акт здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в, в якому внесено недостовірні відомості щодо виконаних робіт, для проведення якої необхідні лише оригінали документів.

Встановлено, що ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташована за адресою: АДРЕСА_3 .

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явилася, про день та час розгляду клопотання була повідомлена належним чином, надала заяву про розгляд клопотання в її відсутність, підтримавши його, тому у відповідності до ч. 3 ст. 244 КПК України, слідчий суддя вважає, що неприбуття слідчого не перешкоджає розгляду клопотання.

Представник ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про розгляд клопотання, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду вказаного клопотання

Дослідивши клопотаннята наданідо ньогокопії документів,суд вважаєклопотання обґрунтованим,та таким,що підлягаєзадоволенню.

Встановлено,що 19червня 2019року відомостіпро кримінальнеправопорушення буловнесено доЄРДР за№ 12019040350001103 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається з клопотання слідчого, останній довів слідчому судді підстави вважати, що інформація, про доступ до якої просить надати слідчий, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Так з клопотання вбачається, що з метою всебічного і об`єктивного розслідування, встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, необхідно отримати доступ до речей і документів, що знаходяться в володінні ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 ,зокрема для проведення будівельно-технічної ескпертизи.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим факт неможливості іншим способом довести обставини кримінального правопорушення, ніж отримання тимчасового доступу в клопотанні доведений, тому слідчий суддя вважає дане клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи надані слідчим докази, суд вважає, що ним виконані вимоги ст. 163 КПК України, тому є всі підстави для надання слідчому доступу до цих документів в оригіналах.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 159, 160, 163, 164, 166 КПК України, суд,

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 159, 160, 163, 164, 166 КПК України, суд,

постановив :

надати старшому слідчому Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , та/або слідчому Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_6 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів та вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_3 ,а саме:

1)Наказу (рішення) про призначення на посаду директора ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 , а також особи яка підписувала акти здачі-приймання виконаних робіт КБ-2в, за надані послуги згідно договорів укладених між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на виконання поточних ремонтів дорожнього покриття;

2)Посадової інструкції директора ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 , чинної на 2019 рік, а також особи яка підписувала акти здачі-приймання виконаних робіт КБ-2в, за надані послуги згідно договорів укладених між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на виконання поточних ремонтів дорожнього покриття;

3)Договорів укладених між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на виконання поточних ремонтів дорожнього покриття, які перебувають на балансі ІНФОРМАЦІЯ_3 , та знаходяться за адресами: вул. Молодіжна в с. Ягідне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Шевченка від буд. № 69 до буд. № 77 в с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Калініна від буд. № 62 до буд. № 66 в с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Ракіши Шарми (від пров. Кооперативний до вул. Павлоградська) с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Молодіжна в с. Меліоративне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вулиці Ракіши Шарми в Новомосковчському районі, Дніпропетровської області; частини вул. Центральна в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Ракіши Шарми (від пров. Коперативний до пров. Упорний) в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області;

4)Дефектних актів разом із додатками по вказаним об`єктами;

5)Штатний розпис, довідку щодо працевлаштованих осіб, звіти 1-ДФ;

6)Довідки щодо наявного обладнання та матеріально-технічної бази;

7)Пропозиція конкурсних торгів ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

8)Дозволів на виконання окремих видів робіт;

9)Договорів субпідряду;

10)Робочі проекти по об`єктам проведення поточних ремонтів дорожнього покриття, які перебувають на балансі ІНФОРМАЦІЯ_3 , та знаходяться за адресами: вул. Молодіжна в с. Ягідне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Шевченка від буд. № 69 до буд. АДРЕСА_1 ; вул. Калініна від буд. № 62 до буд. № 66 в с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Ракіши Шарми (від пров. Кооперативний до вул. Павлоградська) с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Молодіжна в с. Меліоративне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вулиці Ракіши Шарми в Новомосковчському районі, Дніпропетровської області; частини вул. Центральна в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Ракіши Шарми (від пров. Коперативний до пров. Упорний) в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області;

11)Проектно-кошторисні документації по робочим проектам по об`єктам проведення поточних ремонтів дорожнього покриття, які перебувають на балансі ІНФОРМАЦІЯ_3 , та знаходяться за адресами: вул. Молодіжна в с. Ягідне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Шевченка від буд. № 69 до буд. АДРЕСА_1 ; вул. Калініна від буд. № 62 до буд. № 66 в с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Ракіши Шарми (від пров. Кооперативний до вул. Павлоградська) с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Молодіжна в с. Меліоративне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вулиці Ракіши Шарми в Новомосковчському районі, Дніпропетровської області; частини вул. Центральна в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Ракіши Шарми (від пров. Коперативний до пров. Упорний) в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області;

12)Висновки державної експертизи, щодо кошторисної та проектної документації по об`єктам проведення поточних ремонтів дорожнього покриття, які перебувають на балансі ІНФОРМАЦІЯ_3 , та знаходяться за адресами: вул. Молодіжна в с. Ягідне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Шевченка від буд. № 69 до буд. АДРЕСА_1 ; вул. Калініна від буд. № 62 до буд. № 66 в с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; вул. Ракіши Шарми (від пров. Кооперативний до вул. Павлоградська) с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Молодіжна в с. Меліоративне, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вулиці Ракіши Шарми в Новомосковчському районі, Дніпропетровської області; частини вул. Центральна в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області; частини вул. Ракіши Шарми (від пров. Коперативний до пров. Упорний) в с. Знаменівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області;

13)Акти здачі-приймання виконаних робіт КБ-2в за надані послуги згідно договорів на поточний ремонт дорожнього покриття, укладених з ІНФОРМАЦІЯ_5 ;

14)Відомість ресурсів до акту здачі-приймання виконаних робіт Кб-2в;

15)Розрахунок загальновиробничих витрат до акту здачі-приймання виконаних робіт;

16)Договірні ціни за надання послуг згідно договору укладеного з ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

17)Акти здачі-приймання виконаних робіт, які підлягають дослідженню в електронній версії IMP, IMS, IMD;

18)Виконавчу документацію (акти проміжного приймання окремих робіт; матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду, акти на закриття прихованих робіт, подорожні листи, документи що засвідчують утилізацію будівельного сміття, виконавчі схеми, журнали авторського, технічного, загального журналу, спеціальні журнали з окремих видів робіт);

19)Платіжних доручень відображаючих перерахування грошових коштів на рахунок ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за виконані роботи по вказаному об`єкту;

20)Довідку про рух грошових коштів по рахункам ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з 02 травня 2019 року по теперішній час;

21)сертифікати на використані асфальтобетонні суміші;

22)товарно-транспортні накладні;

23)видаткові накладні на використані асфальтобетонні суміші;

24)паспорти автомобільних доріг, ремонти яких виконувались ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 », на підставі яких був складений дефектний акт, оскільки згідно технічних правил «Ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування України, п. 10.2.6. Паспорт автомобільної дороги узагальнений документ, в якому містяться всі технічні, господарські, економічні та оціночні дані про дорогу та дорожні споруди за станом на строк первинного технічного обліку і відображають всі наступні зміни стану дороги, будівель та споруд, у тому числі роботи, які виконуються з поточного і капітального ремонтів»;

25)надати належнимчином завіренікопії правовстановлюючихдокументів на ТОВ Фірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 »: статутних документів, довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та структурних підрозділів (у разі їх наявності) і підтверджуючі документи щодо системи оподаткування (загальна система, єдиний податок, фіксований податок).

Строк дії ухвали до 17 серпня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу83121022
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР 19 червня 2019 року за № 12019040350001103 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —183/4324/19

Ухвала від 21.10.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні