Ухвала
від 19.07.2019 по справі 553/1741/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/1741/19

Провадження № 2-о/553/61/2019

У Х В А Л А

Іменем України

19.07.2019 рокум. Полтава

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Парахіна Є.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 (місце проживання - АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи - Яхниківська сільська рада Лохвицького району Полтавської області (місцезнаходження - Полтавська обл., Лохвицький р-н, с. Яхники, вул. Ногина, 10), Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області (місцезнаходження - м. Полтава, вул. Уютна, 23), про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

В С Т А Н О В И В :

У липні 2019 року ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, в якій вказує, що 22.02.2001 року їй видано Державний акт на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 на підставі рішення 17 сесії 23 скликання Яхниківської сільської ради від 09.02.2001 року, що зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 497, на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 3,16 га, яка розташована на території Яхниківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області на ім`я ОСОБА_2 . При зверненні до фермерського господарства з метою укладення договору оренди земельної ділянки їй було повідомлено про неможливість укладення договору через розбіжності в написанні прізвища у правовстановлюючому документі на земельну ділянку та паспорті.

Просить встановити факт належності ОСОБА_2 Державного акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 - 22.02.2001 року, виданого на підставі рішення 17 сесії 23 скликання Яхниківської сільської ради від 09.02.2001 року, що зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 497, на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 3,16 га, яка розташована на території Яхниківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області, виданого на ім`я ОСОБА_2 .

Заява оформлена з додержанням вимог ст.ст. 318 ЦПК України, підстави для її залишення без руху, повернення позивачу, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Справа віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 315-318 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду заяву та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Яхниківська сільська рада Лохвицького району Полтавської області, Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

Справу розглядати в порядку окремого провадження, призначивши судове засідання на 08 год. 40 хв. 13 серпня 2019 року за участю заявника та заінтересованої особи.

Копію ухвали направити учасникам справи, а копію заяви та доданих документів - заінтересованим особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud1616/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку з підстав відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції - до Полтавського апеляційного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня складення повного судового рішення

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Є. В. Парахіна

СудЛенінський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення19.07.2019
Оприлюднено21.07.2019
Номер документу83128656
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —553/1741/19

Рішення від 13.08.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні