Ухвала
від 18.07.2019 по справі 500/1000/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про затвердження умов примирення

та закриття провадження у справі

Справа № 500/1000/19

18 липня 2019 р. м.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, у складі: головуючого судді Хрущ В.Л., розглянувши в порядку письмового провадження в спрощеному позовному провадженні адміністративну справу за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об`єднання про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області звернулось до Тернопільського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об`єднання про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації адміністративної будівлі Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об`єднання за адресою: вулиця Бродівська, 5, місто Тернопіль, Тернопільська область, шляхом повного знеструмлення.

27.06.2019 року від позивача до суду надійшло клопотання про розгляд заяви про примирення сторін від 25.06.2019 року.

Вказана заява обґрунтована тим, що сторони дійшли згоди у врегулюванні спору і вирішили, що позивач зобов`язується надати відповідачу час до 30 жовтня 2019 року, для остаточного виконання вимог, вказаних у позовній заяві Управління №3-1/1826 від 16.04.2019 року. Позивач після виконання заявлених позовних вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації адміністративної будівлі Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об`єднання за адресою: вулиця Бродівська, 5, місто Тернопіль, Тернопільська область, шляхом повного знеструмлення. У вказаній заяві позивач також просить розглянути справу в письмовому провадженні.

Сторони у судове засідання не з`явились.

Зважаючи на неявку в судове засідання учасників справи, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду, враховуючи відповідне клопотання позивача, - суд визнав, що є всі підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження.

Розглянувши подане позивачем клопотання, яке, фактично, - є заявою про закриття провадження у справі в розумінні статті 238 КАС України, - суд приходить до висновку про можливість задоволення вказаної заяви (клопотання) та закриття провадження у справі, з огляду на наступне.

Згідно частини 5 статті 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Згідно частин 1, 3, 4, 5 статті 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, при цьому, пояснення представників обох сторін у судовому засіданні, яке відбулось 08.07.2019 року підтверджують те що сторонам відомі наслідки відповідного рішення, і сторони, в особі їх керівників -не обмежені у праві вчинити відповідні дії.

Відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно пункту 3 частини 1 статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві №500/1000/19.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, - суд, керуючись частиною 4 статті 229 КАС України, - не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу та розглянув дану справу та подане позивачем заяву (клопотання) в порядку письмового провадження відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України.

Керуючись статтями 190, 205, 229, 238, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити між сторонами у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об`єднання про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), наступні умови примирення, за якими:

1) Позивач зобов`язується:

а) надати час до 30 жовтня 2019 року для остаточного виконання відповідачем вимог, вказаних у позовній заяві Управління від 16.04.2019 № 3-1/1826.

б) після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне.

в) у разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації адміністративної будівлі Тернопільського обласного виробничо - торгового аптечного об`єднання, яка розташована за адресою: Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Бродівська, 5 шляхом повного знеструмлення.

2) Відповідач зобов`язується (вказано всі недоліки, зазначені в позовній заяві, які необхідно усунути):

а) приміщення адміністративної будівлі аптечного об`єднання обладнати системою пожежної сигналізації;

б) в приміщенні електрощитової будівлі встановити сертифіковані протипожежні двері з класом вогнестійкості не менше ЕІ 30.

в) забезпечити відчинення (відкривання) вхідних дверей в напрямку виходу із адміністративної будівлі аптечного об`єднання.

2. Провадження у справі 500/1000/19 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об`єднання про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), закрити.

3. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Повний текст ухвали складений 18.07.2019 року.

Головуючий суддя Хрущ В.Л.

Копія вірна:

Суддя Хрущ В.Л.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.07.2019
Оприлюднено22.07.2019
Номер документу83137751
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/1000/19

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Ухвала від 26.04.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Постанова від 13.02.2019

Адмінправопорушення

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Баннікова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні