Ухвала
від 17.07.2019 по справі 127/19649/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19649/19

Провадження №1-кс/127/11047/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про обшук в офісному приміщенні ТОВ «АНП-ЦЕНТР» за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 18А, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019020000000097 від 22.02.2019, з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 01.08.2018 КП «Немирівський міський ЦПМСД» в системі публічних закупівель «Prozorro» розміщено інформацію щодо закупівлі робіт з проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» очікуваною вартістю 1 334 439,70 грн.

Переможцем вказаної закупівлі визнано ТОВ «АНП-ЦЕНТР» (ЄДРПОУ 41329990, місцезнаходження: м. Вінниця, вул. Ватутіна, б.18а) в особі директора Уварової Тетяни Вікторівни.

Уподальшому, 01.08.2018 року між ТОВ «АНП-ЦЕНТР» в особі директора ОСОБА_5 , Немирівською міською радою та КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» в особі головного лікаря ОСОБА_6 укладено трьохсторонній договір підряду № 333, згідно якого замовником робіт з капітального ремонту будівлі лікувального корпусу комунального закладу по вул. Шевченка, 22 в м. Немирів Вінницької області, виступила Немирівська міська рада, а платником КП «Немирівський міський ЦПМСД» .

В період часу з жовтня по листопад 2018 року до КП «Немирівський міський ЦПМСД» було надано 3 (три) акти приймання-виконаних будівельних робіт на суму виконаних робіт 1 302 495,91 грн, які підписано учасниками договору та здійснено повний розрахунок за актами.

Згідно висновку експерта № 44 від 11.05.2019 загальна вартість невиконаних робіт становить 421 446,00 грн., зокрема не виконані роботи по заміні старих дверних блоків, влаштуванню водостоків та влаштуванню внутрішнього опорядження приміщень, а також не відповідає кількість фактично замінених віконних блоків та обсяг застосованих металоконструкцій евакуаційних сходів та козирків.

Крім того встановлено, що матеріали (металопластикова продукція), які використовувались під час проведення капітального ремонтубудівлі лікувальногокорпусу КП«Немирівський міськийЦПМСД», ТОВ «АНП-ЦЕНТР» у 2018 році придбало у фізичних осіб підприємців ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , шляхом укладення відповідних договорів поставки.

Слідством установлено, що їх придбання здійснювалось за попередньою домовленістю по завідомо завищених цінах, що уподальшому стало підставою для занесення відомостей щодо вартості придбаних матеріалів до актів приймання-виконаних будівельних робіт.

Таким чином, встановлено обставини, що можуть свідчити про скоєння розкрадання бюджетних коштів, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання будівельних робіт.

Водночас, директор ТОВ «АНП-ЦЕНТР» користується офісним приміщення за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 18А, яке відповідно до відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно об`єкт житлової нерухомості з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами на праві приватної власності (9/20) належить ТОВ «Вінтрейд-М» (код ЄДРПОУ 40333283).

За вказаноюадресою можутьзнаходитися первинні бухгалтерські документи про проведення фінансово-господарської діяльності ТОВ «АНП-ЦЕНТР» з ФОП ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції), які використані під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД».

Для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, виникла необхідність у проведенні обшуку в офісному приміщенні ТОВ «АНП-ЦЕНТР» за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування та вилучення первинних бухгалтерських документів про проведення фінансово-господарської діяльності з ФОП ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції), які використані під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД» (договори, замовлення, калькуляція, сертифікати якості на металопластикову продукцію, накладні та товарно-транспортні накладні, паспорти, сертифікації на продукцію, чорнові записи, журнали, блокноти), магнітні носії інформації, банківські картки, інші предметита речі,на якихможуть міститисявідомості,що можутьбути доказамипід чассудового розгляду, просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому та вказав, що в офісному приміщенні ТОВ «АНП-ЦЕНТР» за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 18А можуть знаходитись первинні бухгалтерські документи про проведення фінансово-господарської діяльності з ТОВ «АНП-ЦЕНТР» щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції).

Суд, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в офісному приміщенні ТОВ «АНП-ЦЕНТР» за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 18А, з метою відшукування та вилучення первинних бухгалтерських документів про проведення фінансово-господарської діяльності з ФОП ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 щодо придбання матеріалів (металопластикової продукції), які використані під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КП «Немирівський міський ЦПМСД» (договори, замовлення, калькуляція, сертифікати якості на металопластикову продукцію, накладні та товарно-транспортні накладні, паспорти, сертифікації на продукцію, чорнові записи, журнали, блокноти), магнітні носії інформації, банківські картки, інші предмети та речі, на яких можуть міститися відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83149289
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/19649/19

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні