Ухвала
від 08.07.2019 по справі 757/34904/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34904/19-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 липня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві (з місцем постійної дислокації у місті Києві), Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення експертизи, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві (з місцем постійної дислокації у місті Києві), Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 звернувся до Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про призначення експертизи.

В обґрунтування означеного клопотання слідчий вказує, що Територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019100000000220 від 28.02.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначає у клопотанні, що Територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019100000000220 від 28.02.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.

Мотивуючи підстави проведення експертизи вказує, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, а саме встановлення факту виконання договірних зобов`язань ПП «Сфінкс» відповідно до інвестиційного договору від 05.11.2007 щодо проведення капітального ремонту головного спального корпусу санаторія «Затока» за адресою: смт. Затока, м. Білгород-Дністровський, Одеська область, вул. Приморська, 3; вартості такого ремонту; здійснення благоустрою території по вул. Приморська, 3, в смт. Затока Білгород-Дністровського району Одеської області та вартості цих робіт; встановлення ринкової вартості приміщень та будівель, загальною площею 3483,2 кв.м., що складаються із споруд літери «А», «Б», «В», «Г», «Д», «Ж», «Г1», «З», «И», «К», «М», «Н», «П», «Л», «В», мостіння та огорожі, розташовані за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 159, які перебувають у власності Держави в особі Міністерства охорони здоров`я України та знаходяться у оперативному управлінні Державного закладу «Спеціалізований (Спеціальний) санаторій «Сонячний» (м. Одеса) Міністерства охорони здоров`я України», код ЄДРПОУ 01982079, станом на час укладення інвестиційного договору, тобто на 05.11.2007, та станом на 01.06.2018, виникла необхідність у застосуванні спеціальних знань, тобто у призначенні будівельно-технічної експертизи.

Висновок експертів за результатами проведення будівельно-технічної експертизи у кримінальному провадженні має значення доказів.

При проведенні експертизи надати дозвіл експертам на залучення інших експертів (спеціалістів) в галузі спеціальних знань, необхідних для проведення експертного дослідження.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву в якій вимоги викладені у клопотанні підтримав в повному обсязі та просив проводити розгляд провадження у його відсутність.

Дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

За умовами ч. 1 ст. 244 КПК України, у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч. 3 ст.244КПК України клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду. Особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч. 1 ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно ч. 2 ст. 242 КПК України, слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо: 1) встановлення причин смерті; 2) встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень; 3) визначення психічного стану підозрюваного за наявності відомостей, які викликають сумнів щодо його осудності, обмеженої осудності; 4) встановлення віку особи, якщо це необхідно для вирішення питання про можливість притягнення її до кримінальної відповідальності, а іншим способом неможливо отримати ці відомості; 5) встановлення статевої зрілості потерпілої особи в кримінальних провадженнях щодо злочинів, передбачених статтею 155 Кримінального кодексу України. 6) визначення розміру матеріальних збитків, шкоди немайнового характеру, шкоди довкіллю, заподіяної кримінальним правопорушенням.

Згідно ст. 243 КПК України, експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до абз. 2 ч. 6 ст. 244 КПК України, слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

Враховуючи те, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідні спеціальні знання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.242-244, 309КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві (з місцем постійної дислокації у місті Києві), Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення експертизи задовольнити.

Призначити в рамках кримінального провадження № 62019100000000220 від 28.02.2019 будівельно-технічну експертизу.

Проведення будівельно-технічної експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (вул. Смоленська, 6, м. Київ, 03057).

На вирішення експертам поставити наступні питання:

1) Чи проводився у період 2007-2019 років ПП «Сфінкс», код ЄДРПОУ 31690100, капітальний ремонт головного спального корпусу санаторія «Затока» за адресою: смт. Затока, м. Білгород-Дністровський, Одеська область, вул. Приморська, 3, та які саме будівельні роботи проведені станом на 01.06.2019?

2) Якщо проводився, то яка вартість такого капітального ремонту та будівельних робіт?

3) Чи здійснювався у період 2007-2019 років ПП «Сфінкс», код ЄДРПОУ 31690100, благоустрій території по вул. Приморська, 3, в смт. Затока Білгород-Дністровського району Одеської області?

4) Якщо так, то яка вартість цих робіт щодо благоустрою території?

5) Яка ринкова вартість приміщень та будівель, загальною площею 3483,2 кв.м., що складаються із споруд літери «А», «Б», «В», «Г», «Д», «Ж», «Г1», «З», «И», «К», «М», «Н», «П», «Л», «В», мостіння та огорожі, розташовані за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 159, які перебувають у власності Держави в особі Міністерства охорони здоров`я України та знаходяться у оперативному управлінні Державного закладу «Спеціалізований (Спеціальний) санаторій «Сонячний» (м. Одеса) Міністерства охорони здоров`я України», код ЄДРПОУ 01982079, станом на час укладення інвестиційного договору, тобто на 05.11.2007?

6) Яка ринкова вартість приміщень та будівель, загальною площею 3483,2 кв.м., що складаються із споруд літери «А», «Б», «В», «Г», «Д», «Ж», «Г1», «З», «И», «К», «М», «Н», «П», «Л», «В», мостіння та огорожі, розташовані за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 159, які перебувають у власності Держави в особі Міністерства охорони здоров`я України та знаходяться у оперативному управлінні Державного закладу «Спеціалізований (Спеціальний) санаторій «Сонячний» (м. Одеса) Міністерства охорони здоров`я України», код ЄДРПОУ 01982079, станом на час звернення ПП «Сфінкс», код ЄДРПОУ 31690100, до Господарського суду Одеської області з позовом про тлумачення змісту правочину, тобто станом на 01.06.2018?

Для дослідження експертам надати матеріали кримінального провадження № 62019100000000220 від 28.02.2019, необхідну технічну документацію, а також інші матеріали за клопотанням експерта.

При проведенні експертизи та досліджень надати дозвіл експертам на залучення інших експертів (спеціалістів) в галузі спеціальних знань, необхідних для проведення будівельно-технічної експертизи.

У разі виникнення клопотань експерта під час проведення експертизи направляти клопотання слідчому Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, або прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83168453
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення експертизи

Судовий реєстр по справі —757/34904/19-к

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні