Ухвала
від 16.07.2019 по справі 758/9283/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/9283/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 липня 2019 року слідчий суддя Подільського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС Сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві майор податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Подільського районного суду м. Києва з клопотанням, за погодженням із прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , в межах кримінального провадження №32018100000000159, внесеного в ЄРДР 27.09.2018, за ч. 2 ст. 205, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України, про надання тимчасового доступу до документів, а саме до реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування клопотання, слідчий зазначив, що в ході розслідування кримінального провадження, зібрано інформацію про те, що гр. ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інші невстановлені слідством особи, здійснили у 2018-2019 роках, на підставних осіб, придбання/реєстрацію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ») та інші і в подальшому використовують дані підприємства з метою прикриття незаконної діяльності, що полягає у незаконному формуванні податкового кредиту іншим СГД, отриманого від імпорту товарів, який фактично реалізується за готівку без документального оформлення, на загальну суму більше 7 млн. грн., чим заподіяли велику матеріальну шкоду державі. В підтвердження цього, допитаний в ході досудового розслідування засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ») ОСОБА_7 , який повідомив, що не має відношення до реєстрації, перереєстрації, придбання та проведення ним будь-якої фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Таким чином виникла необхідність у тимчасовому доступі до реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), в ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В підтвердження цього, допитаний в ході досудового розслідування засновникта директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ») ОСОБА_7 , який повідомив, що не має відношення до реєстрації, перереєстрації, придбання та проведення ним будь-якої фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Під час огляду сайту Мінюсту України, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 , а реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), які мають значення для розслідування та встановлення істини по кримінальному провадженню, знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

Таким чином встановлено, що реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), які мають значення для розслідування та встановлення істини по кримінальному провадженню, знаходяться в адміністративному приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Вказані документи необхідні для призначення почеркознавчої та економічної експертиз, призначення податкових перевірок, для виявлення осіб, причетних до здійснення протиправної схеми та допиту їх в якості свідків.

В судове засіданні слідчий не з`явився, звернувся до суду із заявою, в якій просить розглянути клопотання без його участі, і клопотання задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання, виходячи з наступного.

Суд вважає за можливе розглядати клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Установлено, що відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 205, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.09.2018 №32018100000000159.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи те, що документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , самостійно і в сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини і можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Підлягає задоволенню клопотання і в частині вилучення оригіналів документів, оскільки їх вилучення необхідне для проведення експертизи у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС Сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №32018100000000159, дані щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.09.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС сьомого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим СУФР ГУ ДФС у Львівській області або оперативним співробітникам за їх дорученням тимчасовий доступ до реєстраційних документів та надати можливість вилучення їх оригіналів стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 , колишня назва - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ) з моменту створення підприємства по теперішній час, а саме:

- рішення про створення підприємства;

- статут підприємства та зміни до статуту;

- реєстраційні картки;

- накази про призначення службових осіб;

- протоколи зборів учасників товариства;

- довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах;

- інші документи, що містяться в реєстраційній справі підприємства.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83168609
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —758/9283/19

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні