Ухвала
від 22.07.2019 по справі 440/2573/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 липня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/2573/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Чорнухинської селищної об`єднаної територіальної громади Полтавської області ( вул. Центральна, 39, смт Чорнухи, Полтавська область, 37100, код ЄДРПОУ 22550119 ) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

17 липня 2019 року позивач ОСОБА_1 звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Чорнухинської селищної об`єднаної територіальної громади Полтавської області , в якому просить визнати протиправним та скасувати рішення відповідача від 05.06.2019 про відмову у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,0 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Вороньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області та зобов`язати відповідача повторно розглянути заяву щодо надання такого дозволу.

В якості підстави для звернення до суду заявник вказує на неправомірну, як на її думку, поведінку відповідача, що перешкоджає в реалізації гарантованого державою права особи на отримання у власність земельної ділянки.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, подана належною особою з дотриманням правил підсудності та у строк, встановлений законом.

Відповідно до частин третьої та четвертої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Як свідчать додані до матеріалів позову докази, спірне рішення за заявою ОСОБА_1 було прийняте не Чорнухинською селищною об`єднаною територіальною громадою, як стверджує позивач, а Чорнухинською селищною радою, з огляду на що суд вважає за доцільне залучити вказану селищну раду до участі у справі в якості другого відповідача.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого засідання, суддя приходить до висновку про те, що дана справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей визначених статтею 262 вказаного Кодексу без повідомлення учасників справи.

З урахуванням з`ясованих обставин, керуючись статтями 12, 48 160, 161, 171, 263 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/2573/19 за позовом ОСОБА_1 до Чорнухинської селищної об`єднаної територіальної громади Полтавської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Залучити до участі у справі в якості другого відповідача - Чорнухинську селищну раду Полтавської області (вул. Центральна, 39, смт Чорнухи, Чорнухинський район, Полтавська область, 37100, код ЄДРПОУ 22550119).

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити справу до розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у порядку письмового провадження).

Надати учасникам справи п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали .

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачам строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

Зобов`язати ОСОБА_1 у строк до 07.08.2019 надати, крім іншого, засвідчену належним чином копію власної довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків придатної для прочитання.

Зобов`язати Чорнухинську селищну раду у строк до 07.08.2019 надати, крім іншого, засвідчені належним чином копії звернення позивача з приводу надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення спірної земельної ділянки з доданими до нього документами та усі рішення, прийняті за наслідками розгляду даної заяви.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Копію ухвали направити учасникам справи, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, але може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду лише з підстав порушення правил підсудності.

Суддя Є.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення22.07.2019
Оприлюднено23.07.2019
Номер документу83171305
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/2573/19

Рішення від 12.09.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні