Постанова
від 09.03.2010 по справі 2а-400/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

09 березня 2010 року /12год. 46 хв. / справа № 2а-400/10/0870

Запорізький окружний адм іністративний суд у складі г оловуючого судді Нестеренко Л.О., при секретарі Міроновій К.В., за участю представника по зивача - Коник С.В., розгля нувши у місті Запоріжжі у від критому судовому засіданні адміністративну справ у

за позовом Управл іння пенсійного фонду Україн и в Заводському районі м. Запо ріжжя

до Закритого акціонер ного товариства «Середньодн іпровське ремонтно - будіве льне спеціалізоване управлі ння»

про стягнення 11838 грн. 15 ко п. заборгованості по відшкод уванню витрат на виплату піл ьгових пенсій

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся із адмі ністративним позовом до Закр итого акціонерного товарист ва «Середньодніпровське рем онтно - будівельне спеціалі зоване управління» з вимогам и про стягнення 11838 грн. 15 коп. ві дшкодування фактичних витра т на виплату та доставку піль гових пенсій, в якій позивач в казує, що працівникам Закрит ого акціонерного товариства «Середньодніпровське ремон тно - будівельне спеціалізо ване управління» призначені та виплачуються пенсії за ві ком на пільгових умовах відп овідно до п. «а» ст. 13 Закону Укр аїни «Про пенсійне забезпече ння»і Відповідно до Закону У країни «Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування» відповідач повинен відшкодовувати Пенсійному Ф онду витрати на виплату та до ставку пільгових пенсій. За п еріод з липня по жовтень 2009 р. з аборгованість відповідача п о відшкодуванню витрат за Сп иском № 1 склала 11838 грн. 15 коп., том у позивач просить суд стягну ти з Закритого акціонерного товариства «Середньодніпро вське ремонтно - будівельне спеціалізоване управління» на користь Управління Пенсі йного фонду України в Заводс ькому районі м. Запоріжжя заб оргованість в сумі 11838 грн. 15 коп . в примусовому порядку.

Представник позивача у суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги у повному обсяз і, просить суд стягнути з Закр итого акціонерного товарист ва «Середньодніпровське рем онтно - будівельне спеціалі зоване управління» заборгов аність по відшкодуванню факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій в су мі 11838 грн. 15 коп.

Відповідач, повідомлений н алежним чином про дату, час та місце розгляду справи, у судо ве засідання повторно не з' явився, причини неявки суду н е повідомив, заяву про розгля д справи без його участі суду не надав.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, вислухавши думку представника позивача , суд вважає позовні вимоги та кими, що підлягають задоволе нню, з наступних підстав.

Як встановлено в судовому з асіданні, працівникам Закри того акціонерного товариств а «Середньодніпровське ремо нтно - будівельне спеціаліз оване управління» ОСОБА_2 .(протокол 1381 від 28.10.2005), ОСОБА_3 .(протокол 2755 від 20.11.2006), ОСОБА_4 .(протокол 2186 від 08.05.2007), ОСОБА_5 .(протокол 79 від 16.01.2008), ОСОБА_6 .(протокол 790 від 27.02.2008), ОСОБА_7 (протокол 7102 від 17.03.2008), призначе ні та виплачуються пенсії за віком на пільгових умовах ві дповідно до п. «а» ст. 13 Закону У країни «Про пенсійне забезпе чення» за Списком № 1.

Відповідно до п. 2. Прикінцев их положень Закону України « Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування» пенсійне забезпечення застр ахованих осіб, які працювали або працюють на підземних ро ботах, на роботах з особливо ш кідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 та на інших роботах із шкідливи ми і важкими умовами праці за списком N 2 виробництв, робіт, п рофесій, посад і показників, з атверджених Кабінетом Мініс трів України, та за результат ами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за ви слугу років, які відповідно д о законодавства, що діяло ран іше, мали право на пенсію на пі льгових умовах або за вислуг у років, здійснюється згідно з окремим законодавчим акто м через професійні та корпор ативні фонди.

До запровадження пенсійно го забезпечення через профес ійні та корпоративні фонди .. . зберігається порядок покри ття витрат на виплату і доста вку цих пенсій, що діяв до набр ання чинності цим Законом.

Порядок покриття витрат на виплату і доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х передбачений «Інструкцією про порядок внесення підпри ємствами і організаціями кош тів Пенсійному фонду України на виплату пенсій за віком на пільгових умовах», затвердж еною постановою правління Пе нсійного фонду України 17 квіт ня 1992 року N 3-7/3, відповідно до яко ї витрати на виплату пенсій з а віком на пільгових умовах о собам, які мають стаж, що дає п раво на призначення цих пенс ій, на декількох підприємств ах, покриваються цими підпри ємствами пропорційно стажу р оботи. При цьому, стаж роботи н а останньому підприємстві вр аховується для визначення ча стки плати у повному розмірі , а з попередніх місць роботи о сіб, він додається до необхід ного стажу, для призначення п енсії на пільгових умовах. Ці ж положення містить п. 6.1 і 6.2. Ін струкції про порядок обчисле ння і сплати страхувальникам и та застрахованими особами внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання до Пенсійного фонду Укр аїни, затвердженої Постаново ю правління ПФУ від 19.12.2003 р. № 21-1, і яка діє на час виникнення заб оргованості.

Частиною 2 Прикінцевих поло жень Закону України «Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування» передба чено, що підприємства та орга нізації з коштів, призначени х на оплату праці, вносять до П енсійного фонду плату, що пок риває фактичні витрати на ви плату і доставку пенсій особ ам, які були зайняті повний ро бочий день на підземних робо тах, на роботах з особливо шкі дливими і особливо важкими у мовами праці за списком N 1 вир обництв, робіт, професій, поса д і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України …за списком робіт і професій , затвердженим Кабінетом Мін істрів України, починаючи з д ня набрання чинності цим Зак оном, у розмірі 20 відсотків з н аступним збільшенням її щоро ку на 10 відсотків до 100 - відсотк ового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набу ття права на пенсію за віком в ідповідно до цього Закону.

Таким чином, в 2009 року п ідлягає відшкодуванню (за ра хунок підприємств і організа цій) 70% від фактичних витрат на виплату і доставку пенсії.

Частка плати Закритого ак ціонерного товариства «Сере дньодніпровське ремонтно - будівельне спеціалізоване у правління» відповідно до вим ог п 6.2 «Інструкції про порядо к внесення підприємствами і організаціями коштів Пенсій ному фонду України на виплат у пенсій за віком на пільгови х умовах» на відшкодування в иплаченої ОСОБА_2 пенсії с кладає 70 %, усього з липня 2009 р. по жовтень 2009 р. відповідач повин ен відшкодувати Управлінню П енсійного фонду України 2032 гр н. 19 коп.

Частка плати Закритого акц іонерного товариства «Серед ньодніпровське ремонтно - б удівельне спеціалізоване уп равління» відповідно до вимо г п 6.2 «Інструкції про порядок внесення підприємствами і о рганізаціями коштів Пенсійн ому фонду України на виплату пенсій за віком на пільгових умовах» на відшкодування ви плаченої ОСОБА_3 пенсії ск ладає 70 %, усього з липня 2009 р. по ж овтень 2009 р. відповідач повине н відшкодувати Управлінню Пе нсійного фонду України 1124 грн . 52 коп.

Частка плати Закритого акц іонерного товариства «Серед ньодніпровське ремонтно - б удівельне спеціалізоване уп равління» відповідно до вимо г п 6.2 «Інструкції про порядок внесення підприємствами і о рганізаціями коштів Пенсійн ому фонду України на виплату пенсій за віком на пільгових умовах» на відшкодування ви плаченої ОСОБА_4 пенсії ск ладає 70 %, усього з липня 2009 р. по ж овтень 2009 р. відповідач повине н відшкодувати Управлінню Пе нсійного фонду України 58 грн. 29 коп.

Частка плати Закритого акц іонерного товариства «Серед ньодніпровське ремонтно - б удівельне спеціалізоване уп равління» відповідно до вимо г п 6.2 «Інструкції про порядок внесення підприємствами і о рганізаціями коштів Пенсійн ому фонду України на виплату пенсій за віком на пільгових умовах» на відшкодування ви плаченої ОСОБА_5 пенсії ск ладає 70 %, усього з липня 2009 р. по ж овтень 2009 р. відповідач повине н відшкодувати Управлінню Пе нсійного фонду України 224 грн. 49 коп.

Частка плати Закритого ак ціонерного товариства «Сере дньодніпровське ремонтно - будівельне спеціалізоване у правління» відповідно до вим ог п 6.2 «Інструкції про порядо к внесення підприємствами і організаціями коштів Пенсій ному фонду України на виплат у пенсій за віком на пільгови х умовах» на відшкодування в иплаченої ОСОБА_6 пенсії с кладає 70 %, усього з липня 2009 р. по жовтень 2009 р. відповідач повин ен відшкодувати Управлінню П енсійного фонду України 3514 гр н. 82 коп.

Частка плати Закритого ак ціонерного товариства «Сере дньодніпровське ремонтно - будівельне спеціалізоване у правління» відповідно до вим ог п 6.2 «Інструкції про порядо к внесення підприємствами і організаціями коштів Пенсій ному фонду України на виплат у пенсій за віком на пільгови х умовах» на відшкодування в иплаченої ОСОБА_7 пенсії с кладає 70 %, усього з липня 2009 р. по жовтень 2009 р. відповідач повин ен відшкодувати Управлінню П енсійного фонду України 4883 гр н. 84 коп.

Згідно п. 6.10. Інструкці ї, відшкодування сум фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах, здійснюється підприємством на рахунки ор гану пенсійного фонду за міс цем його реєстрації.

Управлінням Пенсійного ф онду України за місцем прожи вання пенсіонерів направлен о відповідачу Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них відповідно до ч. 2. Прикінц евих положень Закону України «Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування » за 2009 р.

Відповідно до Розр ахунків, розмір відшкодува ння за липень-жовтень 2009 року с клав усього 11838 грн. 15 коп., але ві дповідачем плата на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пенсій вищевказа ним пенсіонерам на користь у правління Пенсійного фонду н е перерахована.

За таких обставин, врахов уючи положення ч. 1 ст. 11 КАС Укр аїни (розгляд і вирішення спр ав в адміністративних судах здійснюється на засадах змаг альності сторін та свободи в наданні ними суду своїх дока зів і у доведеності перед суд ом їх переконливості) та ч. 1 ст . 71 КАС України (кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення) суд дійшов в исновку, що заявлені Управлі нням Пенсійного фонду Україн и в Заводському районі вимог и про стягнення з Закритого а кціонерного товариства «Сер едньодніпровське ремонтно - будівельне спеціалізоване у правління» 11838 грн. 15 коп. забор гованості по відшкодуванню ф актичних витрат на виплату т а доставку пільгових пенсій обґрунтовані і підлягають за доволенню.

Керуючись ст.ст. 158-163 КАС Украї ни; частиною 2 Прикінцевих пол ожень Закону України «Про за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування» від 9 ли пня 2003 року N1058-I, п. 6.1, 6.2, 6.3 Інструкці ї про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за тверджена Постановою правлі ння ПФУ від 19.12.2003 р. № 21-1, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Закритого а кціонерного товариства «Сер едньодніпровське ремонтно - будівельне спеціалізоване у правління» (69600, м. Запоріжжя, ву л. Теплична, 16, код ЄДРПОУ 04720375) на користь Управління Пенсійно го фонду України в Заводсько му районі м.Запоріжжя заборг ованість по відшкодуванню фа ктичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 11838 грн. 15 коп.

Постанова суду пер шої інстанції, набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановле ного цим Кодексом, якщо таку з аяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду пер шої інстанції набирає законн ої сили після закінчення цьо го строку.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк подання заяви про апе ляційне оскарження обчислює ться з дня отримання нею копі ї постанови . Апеляційн а скарга на постанову суду пе ршої інстанції подається про тягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, п одані після закінчення строк ів, залишаються без розгляду , якщо суд апеляційної інстан ції за заявою особи, яка їх под ала, не знайде підстав для пон овлення строку, про що постан овляється ухвала.

Суддя Л.О.Нестеренко

Постанову виготовлено у повному обсязі 10.03.2010 р.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.03.2010
Оприлюднено23.03.2010
Номер документу8317421
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-400/10/0870

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 22.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 22.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні