Ухвала
від 17.07.2019 по справі 295/10628/19
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/10628/19

1-кс/295/5568/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.07.2019 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу наглядуза додержаннямзаконів органами фіскальноїслужби управління наглядуу кримінальномупровадженні прокуратури Житомирської області молодший радник юстиції ОСОБА_4 , про проведення обшуку, внесене у кримінальному провадженні №32018060000000050, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України,-

встановив:

Слідчий звернувся до суду з указаним клопотанням де зазначено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженні, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.12.2018 року за фактом вчинення незаконного виготовлення, зберігання, збуту, транспортування з метою збуту підакцизних товарів тобто за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, група осіб у складі: ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , протягом 2018 - 2019 років на території Житомирської області, здійснюють незаконне придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з даною метою, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Встановлено, що вказані особи для здійснення своєї незаконної діяльності використовують гаражні та житлові приміщення, де зберігають та виготовляють алкогольні напої, а також транспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось транспортування незаконно виготовлених алкогольних напоїв з метою збуту до торгівельних павільйонів та магазинів.

На виконання доручення слідчого, на підставі постанови прокурора прокуратури Житомирської області від 14.03.2019 року, співробітниками ОУ ГУ ДФС у Житомирській області проведено негласну слідчу (розшукову) дію - контроль за вчиненням злочину, у формі оперативної закупки.

27.03.2019 року в торговому павільйоні (магазин), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 де здійснює свою підприємницьку діяльність ФОП ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_1 ) проведено оперативну закупку спиртовмісної рідини невідомого походження.

02.04.2019 в магазині кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: АДРЕСА_2 де здійснює свою підприємницьку діяльність ФОП ОСОБА_8 (іпн. НОМЕР_2 ) проведено оперативну закупку спиртовмісної рідини невідомого походження.

Також, на виконання доручення слідчого, в порядку ст.40, 41 КПК України співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Житомирській області проведено комплекс оперативних заходів спрямованих на встановлення осіб, які на території Житомирської області здійснюють зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, алкогольних напоїв, що становлять небезпеку для здоров`я людей.

Встановлено, що з вантажного автомобіля марки Mercedes-Benz, білого кольору, д.н.з. НОМЕР_3 невстановлена особа вивантажувала заповнені прозорою рідиною пластикові ємкості різного об`єму та власноручно заносила до торгових точок з надписом «№1-041», «№1-040» та «№1-039», що знаходяться за адресою: Житомирська область, м. Коростень, площа Базарна, 5 для подальшого зберігання та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв.

Згідно інформаційної довідки № 172220676 торгові точки «№1-041», «№1-040» та «№1-039» відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить підприємству облспоживспілки «Коростенський кооперативний ринок» (код ЄДРПОУ 01559011).

Так,в торговихточках знадписом «№1-041»,«№1-040»та «№1-039»,що знаходятьсяза адресою: АДРЕСА_3 ,зберігаються незаконновиготовлені,придбані підакцизнітовари (алкогольнінапої,спирт,спиртовмісні рідини,спиртовмісна продукція,тютюнові вироби)обладнання,сировини,тара,вимірювальні пристрої,інші засоби,що використовуєтьсядля незаконноговиготовлення підакцизнихтоварів,чорнова документація,яка підтверджуєпридбання,транспортування,прийом тазбут незаконновиготовлених підакцизнихтоварів,комп`ютерна техніка,накопичувачі інформації,на якихзберігається загальнаінформація щодореалізації тазакупівлі підакцизнихтоварів,мобільні телефони(іншізасоби зв`язку)у якихмістяться контактивиробників тавідправників незаконновиготовлених підакцизнихтоварів, відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню, грошові кошти, одержані від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, банківські картки, грошові кошти, походження яких встановити під час проведення обшуку не можливо, предмети, які зберегли відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши думку слідчого, який просив задовольнити дане клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення речі.

Статтею 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 встановлено, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатися у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобіганням заворушення чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи вищевикладене слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.234, 235, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Житомирській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та особам, які будуть діяти за його дорученням (постановою), слідчим слідчої групи, на проведення обшуку в торгових точках з надписом «№1-041», «№1-040» та «№1-039», що знаходяться за адресою: Житомирська область, м. Коростень, площа Базарна, 5, з метою відшукання та вилучення:- незаконно виготовлених, придбаних підакцизних товарів (алкогольні напої, спирт, спиртовмісні рідини, спиртовмісна продукція, тютюнові вироби);- обладнання, сировини, тари, вимірювальних пристроїв, інших засобів, що використовується для незаконного виготовлення підакцизних товарів;- чорнової документації, яка підтверджує придбання, транспортування, прийом та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів;- чорнових записів у яких містяться контакти виробників та відправників незаконно виготовлених підакцизних товарів, дані покупців та інша інформація, яка має значення для досудового розслідування;- комп`ютерної техніки, накопичувачів інформації, на якій зберігається загальна інформація щодо реалізації та закупівлі підакцизних товарів, а також інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження;- пристрої відеофіксації, охорони, на яких містяться відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню, осіб, які відвідували приміщення або інші дані, які можуть бути використані як докази;- мобільних телефонів (інших засобів зв`язку) у яких містяться контакти виробників та відправників незаконно виготовлених підакцизних товарів, відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню, або інші дані, які можуть бути використані як докази;- транспортних засобів, які завантажені необлікованою сировиною, незаконно виготовленими, придбаними підакцизними товарами;- грошових коштів, одержаних від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, банківських карток, грошових коштів, походження яких встановити під час проведення обшуку не можливо;- предметів, які зберегли відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як докази;- інші знаряддя та засоби вчинення злочину, гроші, цінності, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83182252
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, внесене у кримінальному провадженні №32018060000000050, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України

Судовий реєстр по справі —295/10628/19

Ухвала від 17.07.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні