Ухвала
від 19.07.2019 по справі 370/1484/19
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Д.Ростовського, 35, смт. Макарів, Київська область, 08001, тел/факс (04578)5-13-39, e-mail inbox@mk.ko.court.gov.ua

У Х В А Л А

19 липня 2019 року Справа №370/1484/19

Макарівський районний суд Київської області у складі:

Головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

заявника ОСОБА_4

особа що до якої застосовували засоби ОСОБА_5

медичного характеру

при розгляді у відкритому судовому засіданні у залі суду у смт. Макарів Київської області заяву лікаря - психіатра Макарівської центральної районної лікарні ОСОБА_4 , про припинення амбулаторної психічної примусової допомоги ОСОБА_5 ,

в с т а н о в и в:

Лікар - психіатр Макарівської центральної районної лікарні ОСОБА_4 звернулась до Макарівського районного суду Київської області з заявою про припинення амбулаторної психічної примусової допомоги ОСОБА_5 , в якій просила Припинити ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою : АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у вигляді амбулаторного психіатричного примусової допомоги, у зв`язку з покращенням психічного стану.

В судовому засіданні лікар - психіатр Макарівської центральної районної лікарні ОСОБА_4 заяву підтримала та просила ї задовольнити.

Прокурору в судовому засіданні не заперечив проти задоволення даної заяви.

В судовому засіданні особа що до якої застосовували засоби медичного характеру ОСОБА_5 , дану заяву підтримали, та просили задовольнити її.

Вислухавши думку учасників судового процесу, дослідивши заяву суддя приходить до висновку що заява обґрунтована та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Ухвалою Бориспільський міськрайонний суд Київської області від 13 лютого 2018 року у справі №359/288/2018, ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , звільнено від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 3 ст. 15 КК України. ч. 1 ст.185 КК України та застосування до нього примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторного примусового психіатричного лікування.

Згідно даної ухвали, до ОСОБА_5 застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у лікаря-психіатра Макарівської центральної районної лікарні з 19.03. 2018 р. по даний час.

16.11.2018 року Макарівським районним судом Київської області ухвалено продовжити ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у вигляді АППД»

За період отримання АППД пацієнт режиму не порушував (явки: 14.12.2018р., 23.01.2019 р., 14.02.2019 р., 04.03.2019 р.(був оглянутий лікарем-наркологом та медичним психологом та направлений для отримання висновку щодо припинення чи продовження АППД в КЗ КОР «КОПНЛ№2»), 01.04.2019 розвернувся самостійно після отриманого стаціонарного лікування в КЗ КОР «КОПНЛ№2»)), психічний стан хворого значно покращився, впорядкувалась поведінка, з`явилась критика до психічного стану, самостійно приймав рекомендоване лікування, відвідував психолога.

З 05.03.2019 р. 22.03.2019 р. ОСОБА_5 перебував на стаціонарному лікуванні в КЗ КОР «КОПНЛ№2», де був оглянутий лікарською-консультативною комісією (надалі ЛКК) щодо продовження чи припинення АППД.

Згідно з рекомендаціями ЛКК від 21.03.2019 р.: «враховуючи позитивну динаміку в лікувальному процесі, стабільне покращення психічного стану хворого (адекватна поведінка, критичне ставлення до скоєного правопорушення та поведінки в суспільстві)...», громадянину ОСОБА_5 рекомендовано припинити АППД.

Відповідно дост.12 Закону України «Про психіатричну допомогу», надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку припиняється за рішенням комісії лікарів-психіатрів у разі видужання особи або такої зміни стану її психічного здоровя, що не потребує надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, або за рішенням суду про відмову в продовженні надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно дост. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу.

Відповідно дост. 95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч.1, 2ст. 514 КПК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

З огляду на вказане, суд вважає, що відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 слід припинити амбулаторно психіатричну примусову допомогу.

Керуючись вимогами ст.107, 372,395,514 КПК України, ст. 95 КК України та ЗУ «Пропсихіатричну допомогу» суддя,-

п о с т а н о в и в:

Заяву лікаря - психіатра Макарівської центральної районної лікарні ОСОБА_4 , про припинення амбулаторної психічної примусової допомоги ОСОБА_5 , задовольнити.

Припинити ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою : АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у вигляді амбулаторного психіатричного примусової допомоги.

Ухвала можебути оскарженодо Київськогоапеляційного судучерез Макарівськийрайонний судКиївської області протягом семи днів з дня проголошення ухвали.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83184146
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення амбулаторної психічної примусової допомоги ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —370/1484/19

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Косенко А. В.

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Косенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні