Ухвала
від 13.07.2019 по справі 686/18706/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/18706/19

Провадження № 1-кс/686/9627/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2019 року м. Хмельницький

Слідчий суддяХмельницького міськрайонногосуду Хмельницькоїобласті ОСОБА_1 ,з участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 ,розглянувши судовомузасіданні взалі судуклопотання слідчогоПершого слідчоговідділу слідчогоуправління територіальногоуправління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Хмельницькому ОСОБА_3 , погоджене з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 42018020420000118,

ВСТАНОВИВ:

13.07.2019 року слідчий Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду з клопотанням, погодженим з прокурором військовоїпрокуратури Вінницькогогарнізону ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку у володінні особи, а саме у адміністративних та інших приміщеннях митного поста «Вінниця - Центральний» Вінницької митниці ДФС України, що розташований адміністративній будівлі за адресою: Вінницька обл., Вінницький р-н., с. Зарванці, 7 км. Хмельницького шосе, що розташовані на земельній ділянці власником якої являється ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: документації щодо проведення розмитнення товарів, автомобільного та сільськогосподарського транспорту (декларації та їх копії, сертифікати, супровідні документи, тощо) за період з 01.08.2018 по 08.07.2019; записників, блокнотів, інших чорнових записів, із даними щодо надання митних послуг, якими користуються ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 ; засобів зберігання та накопичення інформації (мобільні телефони, планшети, «ноутбуки», системні блоки комп`ютерів, карти пам`яті, тощо),), якими користуются ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , та ОСОБА_9 ;- банківських карток, що належать ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , та ОСОБА_9 та грошових коштів, одержаних злочинним шляхом.

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

Територіальним Управлінням державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018020420000118, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.08.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368 ч. 3 КК України. Попередня кваліфікація кримінальних правопорушень - ст. 368 ч. 3 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що службові особи Вінницької митниці ДФС України організували злочинну схему, з метою отримання неправомірної вигоди від фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність з надання митних послуг та за сприяння в здійсненні їхньої діяльності, а також не створення штучних перешкод декларантам.

Під час досудового розслідування проведено негласні слідчі (розшукові) дії зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, аудіо-, відеоконтроль особи та обстеження публічно недоступного місця. В ході проведення вказаних негласних слідчих (розшукових) дій встановлено причетність до надання неправомірної вигоди службовим особам Вінницької митниці ДФС України за сприяння в здійсненні своєї діяльності, а також не створення штучних перешкод при проведенні розмитнення, начальника митного поста «Вінниця-Центральний» Вінницької митниці ДФС України ОСОБА_6 ; головного державного інспектора відділу митного оформлення № 1 митного поста "Вінниця-центральний" Вінницької митниці ДФС ОСОБА_7 , старшого державного інспектора відділу митного оформлення № 1 митного поста «Вінниця-центральний» ДФС України ОСОБА_8 ; головного державного інспектора відділу митного оформлення № 1 митного поста "Вінниця-центральний" Вінницької митниці ДФС ОСОБА_9 , службові місця яких розташовані в адміністративній будівлі митного поста «Вінниця - Центральний» Вінницької митниці ДФС України, що розташований адміністративній будівлі за адресою: Вінницька обл., Вінницький р-н., с. Зарванці, 7 км. Хмельницького шосе, що розташовані на земельній ділянці власником якої являється ОСОБА_5 , що також підтверджено рапортами про виявлення кримінального правопорушення та рапортом о\у МВ №3 УЗЕ у Вінницькій області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , показаннями свідка ОСОБА_11 , наданими в судовому засіданні.

На даний час, в ході проведення досудового розслідування з метою документування усіх обставин кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку у адміністративних та інших приміщеннях митного поста «Вінниця - Центральний» Вінницької митниці ДФС України, що розташований за адресою: Вінницька обл., Вінницький р-н., с. Зарванці, 7 км. Хмельницького шосе, якими користуються у службовій діяльності ОСОБА_6 ; ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ; ОСОБА_9 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №172605244 від 04.07.2019 року встановлено, що земельна ділянка кадастровий номер 0520688900:04:004:0203 за адресою: Вінницька область Вінницький район с. Зарванці, Хмельницьке шосе належить на праві власності ОСОБА_5 . Дані про державну реєстрацію приміщень та будівель за адресою: АДРЕСА_1 , у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні.

Так, відповідно статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук, слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, окрім іншого, повинно містити індивідуальні абородові ознакиречей,документів,іншого майнаабо осіб,яких плануєтьсявідшукати,а такожїхній зв`язокіз вчиненимкримінальним правопорушенням, підстави для обшуку.

Слідчим не зазначено, які саме грошові кошти він планує відшукати у адміністративних та інших приміщеннях митного поста «Вінниця - Центральний» Вінницької митниці ДФС України, та яким чином вони підлягають ідентифікації саме як грошові кошти одержані злочинним шляхом, а не особисті кошти користувачів данних приміщень.

Слідчим наведеніпідстави дляпроведення обшуку,клопотання слідчого,погоджене зпрокурором,відповідає вимогамстатті 234КПК України,існують достатнідані вважати,що уадміністративних таінших приміщенняхмитного поста«Вінниця -Центральний» Вінницькоїмитниці ДФСУкраїни,що розташованийза адресою:Вінницька обл.,Вінницький р-н.,с.Зарванці,7км.Хмельницького шосе,якими користуютьсяу службовійдіяльності ОСОБА_6 ; ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ; ОСОБА_9 , можуть зберігатись речі, предмети та документи, які містять інформацію про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, а тому клопотання слідчого, погоджене з прокурором, підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. 234, 235 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчогоПершого слідчоговідділу слідчогоуправління територіальногоуправління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Хмельницькому ОСОБА_3 , - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи, які проводять досудове розслідування кримінального провадження №42018020420000118, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.08.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч. 3 КК України, а саме заступнику начальника Першого слідчого СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_12 , слідчим Першого слідчого відділу СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , слідчим Другого слідчого відділу СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , заступнику начальника Другого слідчого відділу СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_34 , заступнику начальника Третього слідчого відділу СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_35 , слідчим Третього слідчого СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 , ОСОБА_40 , прокурорам групи прокурорів військової прокуратури Вінницького гарнізону які здійснюють нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні ОСОБА_41 , ОСОБА_42 , ОСОБА_4 , ОСОБА_43 , ОСОБА_44 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , із залученням співробітників УЗЕ у Вінницькій області ДЗЕ НП України, та інших осіб, на проведення обшуку у володінні особи, а саме у адміністративних та інших приміщеннях митного поста «Вінниця - Центральний» Вінницької митниці ДФС України, що розташований за адресою: Вінницька обл., Вінницький р-н., с. Зарванці, 7 км. Хмельницького шосе, якими користуються у службовій діяльності ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , з метою відшукання та вилучення: з метою відшукання та вилучення: документації щодо проведення розмитнення товарів, автомобільного та сільськогосподарського транспорту (декларації та їх копії, сертифікати, супровідні документи, тощо) за період з 01.08.2018 по 08.07.2019; записників, блокнотів, інших чорнових записів, із даними щодо надання митних послуг, якими користуються ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 ; засобів зберігання та накопичення інформації (мобільні телефони, планшети, «ноутбуки», системні блоки комп`ютерів, карти пам`яті, тощо),), якими користуются ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , та ОСОБА_9 ;- банківських карток, що належать ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , та ОСОБА_9 ..

Ухвала діє по 13 серпня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу83199120
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/18706/19

Ухвала від 13.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 13.07.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні