Ухвала
від 23.07.2019 по справі 903/297/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

"23" липня 2019 р. Справа № 903/297/19 Господарський суд Волинської області у складі судді Войціховського Віталія Антоновича, за участі секретаря судового засідання Сердюкової Аліни Олегівни

та за присутності представників сторін:

від позивача: Пилипчук І.Ю- адвокат (ордер серія АА №1000001 від 03.06.2019р.; Свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю серія ВЛ №982 від 19.12.2017р.)

від відповідачів: Хомич Р.В.- адвокат (ордер серія ВЛ №0000057312 від 24.04.2019р.; ордер серія ВЛ №000057313 від 25.04.2019р.; Свідоцтво про право заняття адвокатською діяльністю №781 від 01.11.2013р.)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні Господарського суду Волинської області в порядку загального позовного провадження матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя", м. Луцьк

до відповідача 1: Приватного підприємства "Волинські Новини", м. Луцьк

до відповідача 2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "Волинські Новини", м. Луцьк

про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію, зобов`язання вчинити дії

Встановив: Товариство з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя" звернулось до господарського суду з позовом від 17.04.2019р. (з врахуванням уточненої позовної заяви) до Приватного підприємства "Волинські Новини", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "Волинські Новини" про:

- визнання недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя", інформації, опублікованої та поширеної на веб-сайті https://www.volynnews.com/ 15 березня 2019 року в публікації Інформаційного агентства "Волинські Новини" під назвою "Компанія Покровського продала іноземцеві незавершену квартиру в Луцьку за завищеною ціною" (https://www.volynnews.com/news/all/kompaniia-pokrovskoho-prodala-inozemtsevi-nezavershenu-kvartyru-u lutsk/);

- зобов`язання Приватного підприємства "Волинські Новини" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "Волинські Новини" протягом 5 календарних днів з дня набрання рішенням законної сили спростувати недостовірну інформацію, поширену про Товариство з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя" у такий же спосіб, у який вона була поширена, шляхом розміщення на веб-сайті https://www.volynnews.com/ вступної та резолютивної частини рішення суду у цій справі під заголовком "Спростування" та не видаляти, не змінювати даної публікації протягом одного року.

Ухвалою суду від 07.05.2019р. за вказаним позовом було відкрито провадження у справі, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання у справі призначено на 06.06.2019р., запропоновано сторонам вчинити певні дії та надати суду відповідні матеріали.

В судовому засіданні 06.06.2019р. судом було постановлено протокольну ухвалу про оголошення перерви до 10.06.2019р.

Ухвалою суду від 10.06.2019р. розгляд справи в підготовчому судовому засіданні відкладено на 04.07.2019р., задоволено клопотання ТОВ "Казкова Оселя", витребувано від ДП "Центр компетенції адресного простору мережі інтернет" Консорціуму "Український центр підтримки номерів і адрес" та зобов`язано надати суду довідку про власників веб-сайту https://www. volynnews.com. станом на дату видачі довідки та станом на 15 березня 2019 року, а також будь-яку іншу відому інформацію про осіб, що мають можливість розміщувати інформацію на веб-сайті https://www. volynnews.com., витребувано від Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет Інвест" та зобов`язано надати суду інформацію стосовно особи замовника реєстрації доменного імені (реєстранта доменного імені) volynnews.com, тобто особи за проханням якої ТОВ "Інтернет Інвест" було зареєстровано вказаний домен, а також будь-яку іншу інформацію відому Товариству про осіб, що мають можливість розміщувати інформацію на веб-сайті https://www. volynnews.com.

В судовому засіданні 04.07.2019р. за ініціативою суду було постановлено протокольну ухвалу про продовження строків проведення підготовчого засідання на 30 днів до 05.08.2019р. та про відкладення розгляду справи на 16.07.2019р. При цьому, судом було встановлено для сторін строк до 12.07.2019р., для надання письмових пояснень та документів в їх обгрунтування.

08.07.2019р. на адресу суду від ТОВ "Казкова Оселя" надійшло клопотання від 08.07.2019р. про призначення у справі лінгвістичної експертизи, проведення якої позивач просить доручити Державному підприємству "Українське бюро лінгвістичних експертиз НАН України" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 4, кімната 307, код ЄДРПОУ 33494653), а на розгляд та вирішення експерта просить поставити наступні запитання:

- чи містить текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, інформацію про те, що ТОВ "Казкова оселя" ввела в оману громадянина Іспанії, продавши йому недобудовану квартиру? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?.

- якщо текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, містить інформацію про те, що ТОВ "Казкова оселя" ошукала громадянина Іспанії, реалізувавши йому недобудовану квартиру, в якій формі її виражено: твердження чи оціночного судження?

- чи містить текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, інформацію про ТОВ "Казкова оселя", яка може завдати шкоди діловій репутації? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?

- якщо текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, містить інформацію про ТОВ "Казкова оселя", яка може завдати шкоди діловій репутації, в якій формі її виражено: у формі твердження чи оціночного судження?

У вказаному клопотанні позивач просить провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

В обгрунтування вказаного клопотання позивач, посилаючись на положення ст. ст. 42, 99, 100, 102, 228, 229 ГПК України, засвідчив, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, зокрема, з`ясуванню підлягають обставини (питання)-чи містить публікація під назвою "Компанія Покровського продала іноземцеві незавершену квартиру в Луцьку за завищеною ціною" інформацію про те, що ТОВ "Казкова оселя" ввела в оману громадянина Іспанії, продавши йому недобудовану квартиру, та які саме висловлювання містять таку інформацію, а також які висловлювання в публікації містять інформацію про ТОВ "Казкова оселя", яка може завдати шкоди її діловій репутації. Також з`ясуванню підлягають обставини-чи вищенаведені висловлювання виражені у формі твердження чи оціночного судження.

В судовому засіданні 16.07.2019р. представник позивача просив задовольнити клопотання про призначення лінгвістичної експертизи з визначеним переліком питань для експерта.

Представник відповідачів в судовому засіданні 16.07.2019р. засвідчив, що позов заперечує з підстав неналежності відповідачів (позов подано не до тих осіб, які повинні відповідати за позовом).

Водночас, представник відповідачів звернувся до суду з клопотанням про надання йому можливості ознайомитись із документами доданими до клопотання позивача про призначення лінгвістичної експертизи та підготовки клопотання про забезпечення судових витрат за рахунок позивача, а саме авансового платежу за надання адвокатських послуг.

В судовому засіданні 16.07.2019р. судом було постановлено протокольну ухвалу про оголошення в засіданні суду перерви до 19.07.2019р. При цьому, судом було встановлено строк для представника відповідачів до 15 год. 00 хв. 18.07.2019р. для подачі до суду клопотань та інших пояснень у справі.

В судовому засіданні 19.07.2019р. судом шляхом постановлення відповідної протокольної ухвали було задоволено усне клопотання представника позивача на ознайомлення з клопотанням представника відповідача 1 - Приватного підприємства "Волинські Новини" про забезпечення та попередню оплату судових витрат, а також були задоволені клопотання представника відповідачів про відкладення розгляду справи та продовження відповідачам строків для подання суду процесуальних документів, додаткових пояснень та доказів по справі.

При цьому, розгляд справи в підготовчому засіданні, а також розгляд клопотань про призначення у справі експертизи та про забезпечення та попередню оплату судових витрат було відкладено на 23.07.2019р. на 10:00год. Крім того, відповідачам було продовжено строк до 23.07.2019р. для подання суду процесуальних документів, додаткових пояснень та доказів по справі.

В той же час позивачу було встановлено строк до 23.07.2019р. для надання суду пояснень стосовно клопотання відповідача 1 про забезпечення та попередню оплату судових витрат.

В судовому засіданні 23.07.2019р. представник позивача просив задовольнити клопотання про призначення лінгвістичної експертизи з визначеним переліком питань для експерта.

Присутній в судовому засіданні представник відповідачів клопотання позивача про призначення лінгвістичної експертизи відніс на розсуд суду.

Розглянувши подані документи, суд встановив:

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 99 Господарського процесуального кодексу України суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) жодною стороною не наданий висновок експерта з цих самих питань або висновки експертів, надані сторонами, викликають обґрунтовані сумніви щодо їх правильності, або за клопотанням учасника справи, мотивованим неможливістю надати експертний висновок у строки, встановлені для подання доказів, з причин, визнаних судом поважними, зокрема через неможливість отримання необхідних для проведення експертизи матеріалів. У разі необхідності суд може призначити декілька експертиз, додаткову чи повторну експертизу.

Підставою для призначення судової експертизи є необхідність у спеціальних знаннях для встановлення фактичних даних, що входять до предмета доказування, тобто у разі, коли висновок експерта не можуть замінити інші засоби доказування.

Статтею 98 ГПК України визначено, що висновок експерта - це докладний опис проведених експертом досліджень, зроблені у результаті них висновки та обґрунтовані відповіді на питання, поставлені експертові, складений у порядку, визначеному законодавством. Предметом висновку експерта може бути дослідження обставин, які входять до предмета доказування та встановлення яких потребує наявних у експерта спеціальних знань. Предметом висновку експерта не можуть бути питання права. Висновок експерта може бути наданий на замовлення учасника справи або на підставі ухвали суду про призначення експертизи. Висновок експерта викладається у письмовій формі і приєднується до справи. Суд має право за заявою учасників справи або з власної ініціативи викликати експерта для надання усних пояснень щодо його висновку. У висновку експерта повинно бути зазначено: коли, де, ким (прізвище, ім`я, по батькові, освіта, спеціальність, а також, за наявності, свідоцтво про присвоєння кваліфікації судового експерта, стаж експертної роботи, науковий ступінь, вчене звання, посада експерта), на якій підставі була проведена експертиза, хто був присутній при проведенні експертизи, питання, що були поставлені експертові, які матеріали експерт використав. Інші вимоги до висновку експерта можуть бути встановлені законодавством. У висновку експерта має бути зазначено, що він попереджений (обізнаний) про відповідальність за завідомо неправдивий висновок, а у випадку призначення експертизи судом, також про відповідальність за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків. Якщо експерт під час підготовки висновку встановить обставини, що мають значення для справи, з приводу яких йому не були поставлені питання, він має право включити до висновку свої міркування про ці обставини.

Згідно ч. 3, 4, 5, 6 ст. 99 Господарського процесуального кодексу України при призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. З урахуванням обставин справи суд має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза). Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну. Питання, які ставляться експерту, і його висновок з них не можуть виходити за межі спеціальних знань експерта.

В рішенні ЄСПЛ Дульський проти України від 01 червня 2006 року, зазначено, що експертиза, призначена судом, є одним із засобів встановлення або оцінки фактичних обставин справи і тому складає невід`ємну частину судової процедури. Більше того, суд вирішує питання щодо отримання додаткових доказів та встановлює строк для їх отримання.

Крім того, Європейський суд з прав людини зауважив, що компетенцією національних судів є вирішення того, чи необхідно звертатися за зовнішньою порадою (див. рішення Суду у справі Савенкова проти України, no. 4469/07, від 02.05.2013).

У відповідності до ст. 1 Закону України "Про судову експертизу" судова експертиза - це дослідження на основі спеціальних знань у галузі науки, техніки, мистецтва, ремесла тощо об`єктів, явищ і процесів з метою надання висновку з питань, що є або будуть предметом судового розгляду.

Відповідно до п. 2. Постанови Пленуму ВГС України "Про деякі питання практики призначення судової експертизи" № 4 від 23.03.2012 року судова експертиза призначається лише у разі дійсної потреби у спеціальних знаннях для встановлення фактичних даних, що входять до предмета доказування, тобто у разі, коли висновок експерта не можуть замінити інші засоби доказування. Якщо наявні у справі докази є взаємно суперечливими, їх оцінку в разі необхідності може бути здійснено господарським судом з призначенням відповідної судової експертизи.

Предметом спору у даній справі є визнання недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя", інформації, опублікованої та поширеної на веб-сайті https://www.volynnews.com/ 15 березня 2019 року в публікації Інформаційного агентства "Волинські Новини" під назвою "Компанія Покровського продала іноземцеві незавершену квартиру в Луцьку за завищеною ціною" (https://www.volynnews.com/news/all/kompaniia-pokrovskoho-prodala-inozemtsevi-nezavershenu-kvartyru-u lutsk/); зобов`язання Приватного підприємства "Волинські Новини" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "Волинські Новини" протягом 5 календарних днів з дня набрання рішенням законної сили спростувати недостовірну інформацію, поширену про Товариство з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя" у такий же спосіб, у який вона була поширена, шляхом розміщення на веб-сайті https://www.volynnews.com/ вступної та резолютивної частини рішення суду у цій справі під заголовком "Спростування" та не видаляти, не змінювати даної публікації протягом одного року.

Приймаючи до уваги вищезазначене, дослідивши матеріали позову та відзиви відповідачів на позовну заяву, фактичні обставини пред`явлених позовних вимог в їх сукупності, враховуючи, що в силу статті 236 Господарського процесуального кодексу України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи, враховуючи предмет даного спору, наявні у справі докази та пояснення сторін, з огляду на категоричну позицію позивача стосовно того, що в тексті згаданої вище статті міститься інформація негативного характеру щодо діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Казкова Оселя", що принижує його ділову репутацію, а також з метою необхідності встановлення того чи є вказані у опублікованій вищевказаній статті вислови фактичними твердженнями або оціночними судженнями, зважаючи на відсутність у суду спеціальних знань в області лінгвістичного дослідження висловів для оцінки таких висловів , з метою встановлення фактичних даних, що виходять з предмету доказування у даній справі, суд приходить до висновку про необхідність призначення у справі судової лінгвістичної експертизи.

За таких обставин клопотання позивача про призначення лінгвістичної експертизи підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 100 Господарського процесуального кодексу України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Згідно ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судову експертизу" судово-експертну діяльність у кримінальному провадженні здійснюють державні спеціалізовані установи, а в інших випадках - також судові експерти, які не є працівниками зазначених установ, та інші фахівці (експерти) з відповідних галузей знань у порядку та на умовах, визначених цим Законом.

У відповідності до Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 08 жовтня 1998 року №53/5 у даному випадку має бути призначена судова лінгвістична експертиза.

Відповідно до п. 1.6. Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої Наказом Мінюсту від 08 жовтня 1998 року № 53/5 експертизи та дослідження проводяться експертними установами, як правило, за зонами регіонального обслуговування, згідно із переліком зон, наведеним у додатку до даної Інструкції.

Оскільки Державне підприємство "Українське бюро лінгвістичних експертиз НАН України" надає послуги проведення лінгвістичних експертиз текстів у справах про захист честі, гідності та ділової репутації громадян та юридичних осіб, тому суд вважає за необхідне доручити проведення вказаної судової лінгвістичної експертизи саме визначеному підприємству.

Проаналізувавши запропоновані учасниками справи питання, роз`яснення яких, потребує висновку експерта, з огляду на обставини справи та наявні матеріали, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання позивача, на вирішення експертів поставивши питання, перелік яких надано позивачем у поданому до суду клопотанні.

Згідно з приписами абзацу 1 ч. 2 ст. 125 Господарського процесуального кодексу України суд може зобов`язати учасника справи, який заявив клопотання про призначення експертизи попередньо (авансом) оплатити витрати, пов`язані з відповідною процесуальною дією.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне витрати, пов`язані з проведенням судової експертизи, на даній стадії судового процесу покласти на позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Казкова оселя" (43024 Волинська область, м. Луцьк, вул. Ветеранів, 21А, код ЄДРПОУ 37940254) як на сторону, до обов`язків якої закон відносить обов`язок доведення належними доказами факту порушення з боку відповідачів його прав за захистом яких він звернувся до суду з даним позовом.

Згідно з ч. 3 ст. 100 Господарського процесуального кодексу України ухвала про призначення експертизи направляється особам, яким доручено проведення експертизи, та учасникам справи. Об`єкти та матеріали, що підлягають дослідженню, направляються особі, якій доручено проведення експертизи (провідному експерту або експертній установі).

Положеннями ч. 5 ст. 100 Господарського процесуального кодексу України визначено, що в ухвалі про призначення експертизи суд попереджає експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 228 Господарського процесуального кодексу України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи. Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 229 Господарського процесуального кодексу України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

За таких обставин, враховуючи, що в судовому засіданні 23 липня 2019 року судом призначено судову експертизу, проведення якої за характером досліджень має відбуватись поза межами суду (в експертній установі), провадження у справі №903/297/19 підлягає зупиненню на час проведення експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 42, 46, 69, 99, 100, 103, 207, 228, 229, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Призначити у справі №903/297/19 лінгвістичну експертизу.

2. Проведення експертизи доручити Державному підприємству "Українське бюро лінгвістичних експертиз НАН України" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 4, кімната 307, код ЄДРПОУ 33494653).

3. На розгляд та вирішення експерта поставити наступні запитання:

- чи містить текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, інформацію про те, що ТОВ "Казкова оселя" ввела в оману громадянина Іспанії, продавши йому недобудовану квартиру? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?.

- якщо текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, містить інформацію про те, що ТОВ "Казкова оселя" ошукала громадянина Іспанії, реалізувавши йому недобудовану квартиру, в якій формі її виражено: твердження чи оціночного судження?

- чи містить текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, інформацію про ТОВ "Казкова оселя", яка може завдати шкоди діловій репутації? Якщо так, то які саме висловлювання містять таку інформацію?

- якщо текстовий матеріал, наданий для лінгвістичної експертизи, містить інформацію про ТОВ "Казкова оселя", яка може завдати шкоди діловій репутації, в якій формі її виражено: у формі твердження чи оціночного судження?

4. Попередити експерта про те, що за надання завідомо неправдивого висновку, за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків, а також за розголошення даних, що стали йому відомі під час проведення експертизи експерт несе кримінальну відповідальність, відповідно до статей 384 та 385 Кримінального кодексу України.

5. Витрати з оплати вартості експертизи покласти на Товариство з обмеженою відповідальністю "Казкова оселя" (43024 Волинська область, м. Луцьк, вул. Ветеранів, 21А, код ЄДРПОУ 37940254).

6. Провадження у справі №903/297/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Казкова оселя" до Приватного підприємства "Волинські новини" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційне агентство "Волинські новини" про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію, зобов`язання вчинити дії зупинити на час проведення експертизи та до отримання відповідного висновку експерта.

7. Примірник ухвали для відома направити сторонам по справі.

8. Примірник ухвали для відома та виконання направити Державному підприємству "Українське бюро лінгвістичних експертиз НАН України" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 4, кімната 307) із долученням додатків:

- копії позовної заяви ТОВ "Казкова оселя" від 17.04.2019р.;

- роздруківки публікації під назвою "Компанія Покровського продала іноземцеві незавершену квартиру в Луцьку за завищеною ціною", що була розміщена на веб-сайті https://www.volynnews.com/ за адресою в мережі Інтернет: https://www.volynnews.com/news/all/kompanija-pokrovskoho-prodala-inozemtsevi-nezavershenu-kvartiru-u-lutsk/ . 15 березня 2019 року.

Відповідно до ч.1 ст.235 Господарського процесуального кодексу України ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Відповідно до ст. ст. 253, 256, 257 ГПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Північно-західного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У той же час згідно підпункту 17.5 пункту 17 Перехідних положень ГПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справи витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Ухвала підписана 24.07.2019р.

Суддя В. А. Войціховський

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення23.07.2019
Оприлюднено25.07.2019
Номер документу83204234
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/297/19

Судовий наказ від 07.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 07.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Судовий наказ від 07.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 08.01.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

Ухвала від 08.01.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Савченко Г.І.

Рішення від 20.11.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 24.10.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 19.07.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні