Постанова
від 12.07.2007 по справі а-15/107
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-15/107

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2007 р.   Справа № А-15/107   

Господарський суд Івано - Франківської області в складі судді Деделюка Б.В.

при секретарі судового засідання Суфрищук Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом:  Управління Пенсійного Фонду України в місті Калуші,  вул. Л.Українки,18-б,м.Калуш,77300

до відповідача:  ТзОВ "Моноліт-Ц",  вул. Долинська,60, м.Калуш, Івано-Франківська область,77300

про стягнення заборгованості за рахунок майна  в сумі 7754 грн 40 коп.

за участю  представників сторін:     

від позивача: Скрипак М.О. - начальник юридичного відділу, довіреність №3273/06 від 06.06.2007 року;

від відповідача:  представники не з"явилися;      

   Представникам сторін роз”яснено права та обов”язки передбачені ст.ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України. Згідно поданого клопотання, відповідно до п.2-1 розділу 7 «Прикінцеві та перехідні  положення»Кодексу адміністративного судочинства України, технічна фіксація судового процесу не здійснюється. Відводу складу суду не заявлено.     

     

                                                                            встановив:

     Управління Пенсійного Фонду України в місті Калуші  звернулось в суд із позовом до ТзОВ "Моноліт-Ц" про визнання рішення  про стягнення заборгованості за рахунок майна  в сумі 7754 грн 40коп.

          Представник позивача в у судовому засіданні позовні вимоги підтвердив.   

          Представник  відповідача в судове засідання не з"явився, хоча про місце та час розгляду справи був належним чином повідомлений ухвалами  суду від 24.05.07р. та 21.06.07р, про що свідчать відповідні повідомлення про вручення поштових відправлень, відзиву на позов та документів, які  підтверджують заперечення проти позову, суду не представив, про причини неприбуття в судове засідання суд не  повідомив.

         Розглянувши документи і матеріали, подані позивачем та витребувані судом, заслухавши пояснення представника  позивача, з"ясувавши обставини, на яких грунтуються  його вимоги, давши оцінку доказам, які мають значення для справи, суд вважає за правильне взяти до уваги наступне.

       ТзОВ "Моноліт-Ц" зареєстровано в Управлінні Пенсійного фонду України в  Рожнятівському районі, як платник страхових внесків, відповідно до ст.14 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування” та Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України».

    Відповідно до Закону України "Про збір на обов»язкове державне пенсійне страхування»та п.4.1.Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»встановлюється розмір страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування, зокрема для платників, зазначених у п.п.2.1.1. п.2.1. Інструкції –32 відсотки суми фактичних витрат на оплату праці.

      Згідно ст.20 Закону України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування»та п.п.5.1.,5.2. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України –страхувальники зобов»язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий період (місяць, квартал) не пізніше ніж через 20-ть календарних днів із дня закінчення цього періоду.

     Проведеною заявником документальною перевіркою своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати збору на обов»язкове державне пенсійне страхування, інших платежів  встановлено, що  за  відповідачем  рахується борг перед Пенсійним Фондом України по сплаті внесків за період з 01.06.2005 року по 01.03.2007 року в сумі 7754 грн 40 коп.

   Належних доказів, які б свідчили про сплату заборгованості, відповідач суду не надав, доводи позивача не спростував, станом на час розгляду справи  борг відповідача перед Пенсійним фондом України становить 7754 грн 40 коп.

       Виходячи з викладеного, суд вважає вимоги позивача  обгрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню          

     На підставі ст.124 Конституції України, керуючись Законом України «Про загальнообов»язкове державне пенсійне страхування», Законом України "Про збір на обов»язкове державне пенсійне страхування», ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

    ПОСТАНОВИВ:

           адміністративний позов задоволити  повністю.

         Стягнути  з  ТзОВ "Моноліт-Ц",  вул. Долинська,60, м.Калуш, Івано-Франківська область,77300, код 32907071 на користь Управління Пенсійного Фонду України в місті Калуші,  вул. Л.Українки,18-б,м.Калуш,77300, код  20551096  заборгованості за період з 01.06.2005 року по 01.03.2007 року за рахунок майна  в сумі 7754 грн 40 коп

          Виконавчий  лист  видати  позивачу після набрання постановою законної сили та відповідної заяви.           

                

            

Суддя                                                            Деделюк Борис Васильович      

                                                                        

                                                                           

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

                                                                                                                     Постанова складена в повному  обсязі

 17.07.07 р.

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

Суфрищук Леся Василівна  

Дата ухвалення рішення12.07.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу832068
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-15/107

Постанова від 12.07.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні