Ухвала
від 25.07.2019 по справі 181/705/19
МЕЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 181/705/19

Провадження №2/181/159/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" липня 2019 р.

Межівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Юр`єва О.Ю.,

з участю секретаря судових засідань Запорожченко Л.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду смт Межова цивільну справу за позовом кредитної спілки Дніпропетровський обласний кредитний центр до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,-

ВСТАНОВИВ:

12 червня 2019 року до Межівського районного суду Дніпропетровської області звернулась КС Дніпропетровський обласний кредитний центр з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

24 липня 2019 року на електронну скриньку Межівського районного суду Дніпропетровської області надійшов лист із поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_1 із темою листа заява про перенесення судового засідання у вмісті якого містився текст про перенесення судового засідання по справі позовом кредитної спілки Дніпропетровський обласний кредитний центр до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором. Інформація, яка містилася у зазначеному листі надійшла без накладання електронного цифрового підпису та у ньому відсутні будь-які інші, передбачені законодавством дані, які б дали змогу ідентифікувати його автора.

Відносини, що виникають у процесі створення, відправлення, передавання, одержання, зберігання, оброблення, використання та знищення електронних документів регулюються численними законодавчими актами, зокрема, але не виключно, Законом України Про електронні документи та електронний документообіг .

При цьому, ч.1 ст.5 вказаного закону встановлено, що електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов`язкові реквізити документа.

Відповідно до ч.1 ст.7 Закону України Про електронні документи та електронний документообіг оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов`язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України Про електронний цифровий підпис .

Створення електронного документа завершується накладанням електронного підпису, який може використовуватися для ідентифікації автора електронного документа (ст.6 Закону України Про електронні документи та електронний документообіг ).

Таким чином, інформація у виді електронних даних, яка надійшла 24 липня 2019 року на офіційну електронну скриньку Межівського районного суду Дніпропетровської області із поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_1 із темою листа заява про перенесення судового засідання не може братися судом до уваги як електронний документ - заява про перенесення судового засідання у справі за позовом кредитної спілки Дніпропетровський обласний кредитний центр до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, яка перебуває у провадженні Межівського районного суду Дніпропетровської області.

Частиною 4 ст.183 ЦПК України встановлено, що суд, встановивши, що заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Відтак, суд вважає, що інформацію, яка надійшла 24 липня 2019 року на офіційну електронну скриньку Межівського районного суду Дніпропетровської області із поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_1 із темою листа заява про перенесення судового засідання слід залишити без розгляду. При цьому, однак, видається неможливим повернути її заявнику, оскільки його неможливо ідентифікувати.

Керуючись ст.ст.182, 183 ЦПК України, Законом України Про електронні документи та електронний документообіг , суд,

ПОСТАНОВИВ:

Інформацію, яка надійшла 24 липня 2019 року на офіційну електронну скриньку Межівського районного суду Дніпропетровської області із поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_1 із темою листа заява про перенесення судового засідання - залишити без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ССуддя О. Ю. Юр`єв

Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено26.07.2019
Номер документу83235348
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —181/705/19

Рішення від 25.07.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні