Ухвала
від 25.07.2019 по справі 612/481/19
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/481/19

1-кп/612/53/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2019 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

законного представника обвинуваченого ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

потерпілого ОСОБА_7 ,

законного представника потерпілого ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду обвинувальний акт за кримінальним провадженням відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Петропавлівка Дніпропетровської області, громадянина України, не одруженого, не працюючого, з повною загальною середньою освітою, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , та фактично мешкаючого за адресою: АДРЕСА_2 , судимості не має;

за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Близнюківського районного суду Харківської області знаходиться кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

ОСОБА_4 обвинувачується втому,що 14.06.2019,близько 01:00години, перебуваючив с.Верхня СамараБлизнюківського районуХарківської областібіля нічногоклубу «Бар»,який розташованийпо вул.Центральній,буд.42,маючи умиселна нанесеннятілесних ушкоджень,усвідомлюючи суспільнонебезпечний характерсвоїх дій,передбачаючи суспільнонебезпечні наслідкиі бажаючиїх настання,на ґрунтіособистих неприязнихвідносин,повалив наземлю ОСОБА_7 ,після чогонаніс останньомублизько 6ударів кулакомправої рукив областьпередньої частиниобличчя,чим спричинив ОСОБА_7 згідно висновкусудово-медичноїекспертизи ЛозівськогоМРВ ХОБСМЕ№ 12-14/75-ЛЗ/19від 24.06.2019сипці нанижньому віціправою ока(2x1,5см)і нашкірі верхньоїгуби зправана рівні2-гозуба (1,5x1см),які утворилисявід діїтупого (тупих)твердого предмету,який невідобразив своїхіндивідуальних особливостей,та якіза ступенемтяжкості відносятьсядо легкихтілесних ушкоджень (згідно п. 2.3.5 Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, Наказу № 6 МОЗ України від 17.01.1995р.).

Під час судового засідання потерпілим ОСОБА_7 заявлено суду клопотання та надана письмова заява, згідно якого останній просить закрити відносно ОСОБА_4 кримінальне провадження, у зв`язку з його відмовою від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення на підставі п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України.

Прокурор, законний представник потерпілого, обвинувачений, його законний представник та захисник не заперечували проти закриття кримінального провадження, у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення у формі приватного обвинувачення.

Заслухавши клопотання потерпілого, думку прокурора, законного представника потерпілого, обвинуваченого, його законного представника та захисника, роз`яснивши учасникам судового провадження наслідки відмови від обвинувачення, перевіривши добровільність позиції потерпілого, суд дійшов наступного.

Відповідно до вимог ст. 477 КПК України кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке було розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого, щодо кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Згідно абзацу 2 частини 7 статті 284 КПК України, якщо обставини, передбачені пунктами 5, 6, 7, 8, 9, 9-1 частини першої цієї статті, виявляються під час судового провадження, суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження.

Положеннями ч. 4 ст. 26 КПК України визначено, що відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, потерпілим від якого є ОСОБА_7 , який добровільно відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, що не порушує права третіх осіб та будь-які перешкоди до задоволення його заяви відсутні, а тому кримінальне провадження підлягає закриттю із зазначених підстав згідно п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України.

Запобіжний захід стосовно обвинуваченого не обирався.

Речові докази та процесуальні витрати в кримінальному провадженні - відсутні.

Цивільний позов не заявлявся.

На підставі викладеного, керуючись п. 7 ч. 1 ст. 284, п. 1 ч. 1 ст. 477 КПК України, суд-

у х в а л и в:

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, - закрити, у зв`язку з відмовою потерпілого ОСОБА_7 від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Цивільний позов не заявлявся, речові докази та процесуальні витрати у кримінальному провадженні відсутні.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, а у разі подання апеляційної скарги, якщо її не скасовано, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

СудБлизнюківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83247479
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне легке тілесне ушкодження

Судовий реєстр по справі —612/481/19

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні