Ухвала
від 26.07.2019 по справі 913/392/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 липня 2019 року Справа № 913/392/19

Провадження №14/913/392/19

Господарський суд Луганської області у складі судді Лісовицького Є.А ., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Луганськгаз Збут , м. Сєвєродонецьк Луганської області

до відповідача Біловодського професійного аграрного ліцею Луганської області, смт. Біловодськ Біловодського району Луганської області

про стягнення 130116 грн. 16 коп.

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю Луганськгаз Збут (далі - позивач) звернулось до Господарського суду Луганської області з позовною заявою до Біловодського професійного аграрного ліцею Луганської області (далі - відповідач) про стягнення боргу за постачання природного газу у лютому 2019 року в розмірі 130116 грн. 16 коп.

На обґрунтування заявленої вимоги позивач посилається на те, що на звернення відповідача у лютому 2019 року передав відповідачу природний газ на суму 130116 грн. 16 коп. без укладання договору на час проведення останнім тендерної процедури щодо закупівлі природного газу на 2019 рік для укладення нового договору. Проте, по результатам тендерної процедури на постачання природного газу Біловодському професійному аграрному ліцею Луганської області виграв інший постачальник, а борг відповідачем не сплачено, у зв`язку з чим позивач звернувся до суду з даним позовом.

Позов подано з додержанням вимог статей 162-164 ГПК України, підстави для повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Позивачем у позовній заяві заявлено клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Статтею 12 ГПК України передбачено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до пунктів 1 та 2 ч. 5 ст. 12 ГПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справи, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті (ч. 2 ст. 247 ГПК України).

Частиною 1 ст. 250 ГПК України передбачено, що питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Суд вважає, що дана справа є незначної складності, оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

У відповідності до ч. 5 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З огляду на вищевикладене, приймаючи до уваги ціну позову, характер спірних правовідносин та предмет доказування, а також необхідність дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених у ст. 2 ГПК України, зокрема, принципів змагальності сторін, диспозитивності та пропорційності у господарському судочинстві, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін частково та вважає доцільним розглядати дану справу в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. ст. 12, 120, 176, 234, 235, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін задовольнити частково.

3. Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

4. Повідомити учасників справи про призначення справи до судового розгляду по суті на 27.08.2019 о 15 год. 00 хв.

5. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, буд. 5, зал судових засідань №108 .

6. Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати відзив з урахуванням вимог ст. ст. 165, 251 ГПК України.

7. Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив, з урахуванням вимог ст. ст. 166, 251 Господарського процесуального кодексу України, до 23.08.2019.

8. Встановити відповідачу строк для подачі заперечень, з урахуванням вимог ст. 165, 251 Господарського процесуального кодексу України, до 27.08.2019.

9. При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: (https://court.gov.ua/FAIR).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею 26.07.2019 та оскарженню не підлягає.

Суддя Є.А. Лісовицький

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено29.07.2019
Номер документу83258216
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —913/392/19

Рішення від 23.09.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 26.07.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні