Ухвала
від 26.07.2019 по справі 201/8458/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/8458/19

Провадження № 2-зз/201/86/2019

УХВАЛА

26 липня 2019 року місто Дніпро

Суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Федоріщев С.С., ознайомившись із заявою представника Громадської спілки Українська асоціація футболу - Іванова Андрія Олександровича про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Футбольний клуб Перемога до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Об`єднання футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України , Громадської спілки Українська асоціація футболу , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальних збитків, упущеної вигоди та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа № 201/8458/19 за позовом ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Футбольний клуб Перемога до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Об`єднання футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України , Громадської спілки Українська асоціація футболу , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальних збитків, упущеної вигоди та скасування рішення.

26 липня 2019 року до суду надійшла заява представника Громадської спілки Українська асоціація футболу - Іванова Андрія Олександровича про скасування заходів забезпечення позову, ужитих ухвалою Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 26 липня 2019 року у зв`язку із тим, що накладення арешту на майно відповідачів та кошти на рахунках, в тому числі фізичних осіб та громадської організації відбулося безпідставно. Відсутність такого забезпечення жодним чином не зможе утруднити виконання рішення у справі, будь-яких потреб для подальшого його застосування не існує.

Суд, оцінивши докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому їх дослідженні, дійшов до таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала. Ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала. Ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

Пунктом 10 постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову роз`яснено, що заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

Як встановлено судом і це підтверджується матеріалами справи, ОСОБА_1 , ТОВ ФК Перемога звернулися до суду із позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Об`єднання футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України , Громадської спілки Українська асоціація футболу , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальних збитків, упущеної вигоди та скасування рішення.

26 липня 2019 року позивачі звернулися до суду із заявою про забезпечення позову.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 26 липня 2019 року було задоволено заяву про забезпечення позову та вжиті заходи забезпечення позову шляхом:

-призупинення дії рішення Ради ліг Професійної футбольної Ліги від 24.07.2019 р. про виключення ФК Арсенала-Київ зі складу ПФЛ та включення до складу Першої ліги ФК Металург Запоріжжя;

-заборони Громадській спілці Українська асоціація футболу (код ЄДРПОУ 14279566 м. Київ, пров. Лабораторний, буд. 7-А) та усім її комітетам, органам та підрозділам вчинення будь-яких дій , пов`язаних з організацією та проведенням Всеукраїнських змагань серед команд клубів ІІ ліги ПФЛ сезону 2019/2020 рр., в тому числі заборонити Комітету арбітрів Громадської спілки Українська асоціація футболу код ЄДРПОУ 14279566 , призначати арбітрів та інспекторів на матчі Всеукраїнських змагань Другої ліги ПФЛ сезону 2019/20 ,в тому числі заборонити Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Громадської спілки Українська асоціація футболу код ЄДРПОУ 14279566 , призначати делегатів на матчі Всеукраїнських змагань Другої ліги ПФЛ сезону 2019/20.

-заборони Об`єднанню футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України (ЄДРПОУ 24089944 , м. Київ, пров. Лабораторний буд. 7-А), в тому числі усім її комітетам, органам та підрозділам заборонити вчинення будь-яких дій, пов`язаних з організацією матчів та заборонити безпосередньо проведення матчів Всеукраїнських змагань серед команд клубів ІІ ліги ПФЛ сезону 2019/2020 рр.

В той же час, із заяви наданої вбачається, що відсутність такого забезпечення жодним чином не зможе утруднити виконання рішення у справі, будь-яких потреб для подальшого його застосування не існує.

Відповідно до статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

Крім цього, зміст цього конвенційного положення про захист права власності розкритий у ряді Рішень Європейського Суду з прав людини. Так, у Рішенні Європейського суду від 29.11.1991 року у справі Пайн Велів Девелопментс ЛТД проти Ірландії зазначається, що власники мають право претендувати щонайменше на законне сподівання на можливість користуватися своєю власністю.

Відтак суд вважає, що заходи забезпечення позову вжиті ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 26 липня 2019 року, підлягають скасуванню.

Керуючись ст. 158, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника Громадської спілки Українська асоціація футболу - Іванова Андрія Олександровича про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Футбольний клуб Перемога до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Об`єднання футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України , Громадської спілки Українська асоціація футболу , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальних збитків, упущеної вигоди та скасування рішення - задовольнити.

Заходи забезпечення позову, ужиті ухвалою судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 26 липня 2019 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Футбольний клуб Перемога до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Об`єднання футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України , Громадської спілки Українська асоціація футболу , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про стягнення матеріальних збитків, упущеної вигоди та скасування рішення, якою призупинено дії рішення Ради ліг Професійної футбольної Ліги від 24.07.2019 р. про виключення ФК Арсенала-Київ зі складу ПФЛ та включення до складу Першої ліги ФК Металург Запоріжжя; заборонено Громадській спілці Українська асоціація футболу (код ЄДРПОУ 14279566 м. Київ, пров. Лабораторний, буд. 7-А) та усім її комітетам, органам та підрозділам вчинення будь-яких дій , пов`язаних з організацією та проведенням Всеукраїнських змагань серед команд клубів ІІ ліги ПФЛ сезону 2019/2020 рр., в тому числі заборонити Комітету арбітрів Громадської спілки Українська асоціація футболу код ЄДРПОУ 14279566 , призначати арбітрів та інспекторів на матчі Всеукраїнських змагань Другої ліги ПФЛ сезону 2019/20 ,в тому числі заборонити Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Громадської спілки Українська асоціація футболу код ЄДРПОУ 14279566 , призначати делегатів на матчі Всеукраїнських змагань Другої ліги ПФЛ сезону 2019/20; заборонено Об`єднанню футбольних клубів Професіональна футбольна ліга України (ЄДРПОУ 24089944 , м. Київ, пров. Лабораторний буд. 7-А), в тому числі усім її комітетам, органам та підрозділам заборонити вчинення будь-яких дій, пов`язаних з організацією матчів та заборонити безпосередньо проведення матчів Всеукраїнських змагань серед команд клубів ІІ ліги ПФЛ сезону 2019/2020 рр., скасувати.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.С. Федоріщев

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено28.07.2019
Номер документу83261268
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальних збитків, упущеної вигоди та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —201/8458/19

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні