Ухвала
від 26.07.2019 по справі 185/6919/18
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/6919/18

Провадження № 1-кс/185/2391/19

У Х В А Л А

26 липня 2019 року м. Павлоград

Слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Павлоградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ,по кримінальному провадженню, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040370001752 від 18.08. 2018, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України, про призначення будівельно-технічної експертизи,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання слідчого про призначення експертизи.

В судове засідання слідчий не з`явився.

Суд дослідивши матеріали справи, приходить до такого.

У провадженні слідчого відділу Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження №12018040370001752 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 08.02.2018 між Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА в особі директора ОСОБА_3 (замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «СПЕЦДОРРЕМБУД» в особі директора ОСОБА_4 (Генеральний підрядник) було укладено договір підряду № 37 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області», відповідно до умов якого підрядник зобов`язується виконати роботи, в обумовлений строк у відповідності до технічних вимог і кошторисної документації, будівельних норм та правил.

Додатковою угодою № 1 від 18.07.2018 у зв`язку зі збільшенням обсягів фінансування у 2018 році, на підставі розпорядження голови облдержадміністрації внесені зміни до Договору від 08.02.2018 року, якими збільшено ціни на виконання вищевказаних робіт.

26.02.2018 між Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА в особі в.о. директора Департаменту ОСОБА_5 та Товариством з обмеженою відповідальністю «СПЕЦДОРРЕМБУД» в особі директора ОСОБА_4 (Генеральний підрядник) було укладено договір підряду № 61 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт дороги по вул. Широкій від буд. № 5 до буд. 35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області».

Додатковою угодою № 2 від 14.05.2018 у зв`язку зі збільшенням обсягів фінансування у 2018 році, на підставі розпорядження голови облдержадміністрації внесені зміни до Договору від 26.02.2018 року, якими збільшено ціни на виконання вищевказаних робіт.

Виїздом на місце виконання робіт, а саме вул. Калінова від вул. Папаніна до вул. Осипенко с. Булахівка та вул. Широка с. Межиріч встановлено, що під час виконання робіт з капітального ремонту дороги, улаштування підстильних та вирівнювальних шарів не здійснювалось, щебінь та шлак не укладались.

Таким чином, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що фактично роботи по об`єктам «Капітальний ремонт дороги по вул. Широкій від буд. № 5 до буд. 35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області» та «Капітальний ремонт частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області», не виконано в тих обсягах, які відображено в акті приймання виконаних будівельних робіт ф.КБ-2в, що свідчить про умисні дії службових осіб ТОВ «Спецдоррембуд» щодо привласнення грошових коштів шляхом складання завідомо неправдивих офіційних документів.

Під час досудового розслідування були вилучені акти приймання виконаних будівельних робіт, у відповідності до яких зазначені роботи ТОВ «Спецдоррембуд» по вказаному адресу були виконані у повному обсязі.

На теперішній час, з метою визначення, перевірки обсягів і вартості виконаних будівельних робіт та складеної первинної звітної документації з будівництва та їх відповідність проектно-кошторисній документації, вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва, необхідне проведення будівельно - технічної експертизи

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 36, 242, 243 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання задовольнити

Призначити будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити судовим експертам Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України в Дніпропетровській області

На вирішення експерта поставити наступні питання:

-чи відповідають виконані ТОВ «Спецдоррембуд» роботи з капітального ремонту частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області, які були виконані згідно договору № 37 від 08.02.2018 укладеного між Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА та ТОВ «Спецдоррембуд», проведених у 2018 році вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП, стандартам, технічним умовам тощо)? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?

-чи відповідають виконані ТОВ «Спецдоррембуд» роботи з капітального ремонту дороги по вул. Широкій від буд.№5 до буд.№35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області, які були виконані згідно договору №61 від 26.02.2018 укладеного між Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА та ТОВ «Спецдоррембуд», проведених у 2018 році вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП, стандартам, технічним умовам тощо)? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?

-який перелік та об`єми фактично виконаних ТОВ «Спецдоррембуд» робіт з капітального ремонту частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області, проведених у 2018 році?

-який перелік та об`єми фактично виконаних ТОВ «Спецдоррембуд» робіт з капітального ремонту дороги по вул. Широкій від буд.№5 до буд.№35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області, проведених у 2018 році?

-яка вартість фактично виконаних ТОВ «Спецдоррембуд» робіт з капітального ремонту частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області, проведених у 2018 році?

-яка вартість фактично виконаних ТОВ «Спецдоррембуд» робіт з капітального ремонту дороги по вул. Широкій від буд.№5 до буд.№35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області, проведених у 2018 році?

-чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних робіт з капітального ремонту частини дороги по вул. Калинова від вул. Папаніна до вул. Осипенко в с. Булахівка Павлоградського району Дніпропетровської області, проведених у 2018 році, - обсягам та вартості, визначеним проектно-кошторисною або первинною звітною документацією?

-чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних робіт з капітального ремонту дороги по вул. Широкій від буд.№5 до буд.№35 в с. Межиріч Павлоградського району Дніпропетровської області, проведених у 2018 році, - обсягам та вартості, визначеним проектно-кошторисною або первинною звітною документацією?

Cлідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83262733
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення будівельно-технічної експертизи

Судовий реєстр по справі —185/6919/18

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 14.12.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

Ухвала від 26.10.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні