Ухвала
від 25.07.2019 по справі 160/6993/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 липня 2019 р. Справа №160/6993/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Кадникової Г.В.

судді: Горбалінського В.В.

судді: Кучми К.С.

за участі секретаря судового засідання: Корсун М.О.

позивача: ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2

довіреної особи позивача: ОСОБА_3

представника відповідача: ОСОБА_9

представника відповідача: ОСОБА_4

представника відповідача: ОСОБА_10

розглянувши у підготовчому засіданні заяву суб`єкта виборчого процесу - Кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. ОСОБА_5 в особі довіреної особи кандидата у народні депутати України ОСОБА_8 в одномандатному виробному окрузі ОСОБА_7 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача та клопотання Кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 37 ОСОБА_5 про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на сторони відповідача по справі за позовом Суб`єкта виборчого процесу - Кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_1 , висунутий Політичною партією Слуга Народу на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. (53710, Дніпропетровська область , Широківський район , с . Червоний ранок , вул . Центральна, буд.35 ) до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №37 (50002, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд.152), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Центральна виборча комісія (01133, м. Київ, пл. Лесі Українки, буд.1) про визнання протиправними та скасування окремих рішень, визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа Суб`єкта виборчого процесу - Кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року ОСОБА_1 , висунутий Політичною партією Слуга Народу на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №37, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Центральна виборча комісія, про визнання дій Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №37 про визнання протиправними та скасування окремих рішень, визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 24.07.2019р. адміністративну справу прийнято до провадження та призначено її до розгляду за правилами загального позовного провадження.

25.07.2019р. довіреною особою кандидата у народні депутати України ОСОБА_5 в одномандатному виробному окрузі ОСОБА_7 та Кандидатом в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 37 Шпеновим ОСОБА_8 подано, відповідно, заяву та клопотання про вступ та залучення у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. ОСОБА_5 .

Заявники стверджують, що судове рішення, ухвалене за наслідками розгляду справи, може вплинути на права, інтереси та обов`язки, як на кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. та переможця по даному окрузі.

Зі змісту заяви та клопотання вбачається ідентичність обґрунтувань.

Позивач та його представники заперечували проти задоволення заяви та клопотання.

Представники відповідача підтримали заяву та клопотання.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З огляду на вищезазначене та враховуючи те, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. ОСОБА_5 , суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №37.

Щодо пояснень представника позивача, у підготовчому засіданні, суд вважає за необхідне звернути увагу, що, відповідно до ст.216 КАС України якщо сторона, третя особа, їхні представники заявляють, що факти, які мають значення для справи, їм відомі особисто, вони за їхньою згодою можуть бути допитані як свідки згідно зі статтями 212-214 цього Кодексу.

Керуючись ст.49, 216, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №37 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019р. ОСОБА_5 (РНОКПП: НОМЕР_1 , АДРЕСА_5 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Г. В.Кадникова

Суддя В.В. Горбалінський

Суддя К.С. Кучма

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено28.07.2019
Номер документу83264563
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/6993/19

Постанова від 30.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Рішення від 26.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 25.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 24.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні