Ухвала
від 26.07.2019 по справі 809/458/14
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"26" липня 2019 р. справа № 809/458/14

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Грицюка П.П., розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником щодо виконання виконавчого листа №809/458/14 від 08.04.2014 року про стягнення з Приватного підприємства Ігронет на користь правонаступника управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

17.07.2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні ВП №565780 з примусового виконання виконавчого листа №809/458/14 від 08.04.2014 року виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом про стягнення з Приватного підприємства Ігронет на користь управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську заборгованості в сумі 11898,13 грн, яке перебуває на виконанні у Івано-Франківському міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, а саме: стягувача - управління Пенсійного фонду України в м. Івано - Франківську на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (а.с. 43).

Заява мотивована тим, що постановою Кабінету Міністрів України Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України за № 628 від 22.08.2018 проведено реорганізацію управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області. Тому, просить здійснити заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області в судове засідання не з`явився, на адресу суду подав клопотання про розгляд заяви за його відсутності у письмовому провадженні.

Представники відповідача та Івано-Франківського міського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області в судове засідання не з`явилися, хоча належним чином повідомлялись про дату, час та місце судового засідання.

Відповідно до частини четвертої ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Частиною другою ст. 379 КАС України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи наведене, суд вважає за можливе провести розгляд заяви без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали адміністративної справи та заяву про заміну сторони виконавчого провадження його правонаступником, суд встановив наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 14.02.2014 року позов задоволено повністю. Стягнуто з Приватного підприємства Ігронет (код ЄДРПОУ 36497353, вул.Чорновола,136, м.Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування в сумі 11 898,13 грн. (одинадцять тисяч вісімсот дев`яносто вісім гривень 13 коп.) (а.с. 27-29).

09.04.2014 року виконавчий лист по даній справі видано представнику позивача - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (а.с.38).

15.06.2018 року Головним державним виконавцем Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП №565780 з примусового виконання виконавчого листа №809/458/14 від 08.04.2014 року виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом про стягнення з Приватного підприємства Ігронет на користь управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську заборгованості в сумі 11898,13 грн (а.с. 43).

Постановою Кабінету Міністрів України Про затвердження Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади за № 1074 від 20.10.2011 затверджено Порядок здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, який визначає механізм здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів.

Органи виконавчої влади утворюються, реорганізуються або ліквідуються Кабінетом Міністрів України за поданням Прем`єр-міністра України (пункт 2 Порядку).

Орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади (пункт 4 Порядку).

Орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації (пункт 5 Порядку).

Права та обов`язки органів виконавчої влади переходять: у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття; у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади; у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу; у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади; у разі ліквідації органу виконавчої влади і передачі його завдань та функцій іншим органам виконавчої влади - до органів виконавчої влади, визначених відповідним актом Кабінету Міністрів України (пункт 6 Порядку).

Майнові права та обов`язки органів виконавчої влади у разі їх злиття, приєднання або перетворення переходять правонаступникові на підставі передавального акта, а у разі їх поділу - згідно з розподільчим балансом (пункт 7 Порядку).

Внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов`язки якого переходять його правонаступникам. Перейменування органу виконавчої влади не призводить до його реорганізації (пункт 8 Порядку).

Постановою Кабінету Міністрів України Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України за № 628 від 22.08.2018 року реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України, а саме: реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську.

Відповідно до інформації, що міститься у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.05.2019 внесено запис за номером 11171120004000941 про державну реєстрацію припинення юридичної особи управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (а.с.39-40).

Як наслідок, Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську.

Згідно із частиною 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження №1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Статтею 379 КАС України передбачено можливість заміни сторони виконавчого провадження та визначено , що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником (частина 1).

Суд звертає увагу на те, що положення наведеної статті спрямовано на продовження виконавчого провадження у разі вибуття сторони виконавчого провадження із заміною її іншою особою.

Як наслідок, суд погоджується із доводами заявника, що у виконавчому провадженні має місце вибуття стягувача - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську та встановлено необхідність його заміни правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

За таких обставин, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження та вважає необхідним допустити заміну стягувача - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську її правонаступником - Головним управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області від 17.07.2019 року про заміну сторони виконавчого провадження його правонаступником - задовольнити.

Замінити стягувача - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (ідентифікаційний код юридичної особи 20550895, вул. Незалежності, 44, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76000) на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (ідентифікаційний код юридичної особи 20551088, вул. Січових Стрільців, буд. 15, м. Івано-Франківськ, 76018) у виконавчому провадженні ВП № 565780 щодо примусового виконання виконавчого листа №809/458/14 від 08.04.2014 року виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом.

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку.

Відповідно до статей 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Згідно до підпункту 15.5 пункту 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Суддя Грицюк П.П.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено29.07.2019
Номер документу83265091
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/458/14

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 26.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Постанова від 14.02.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Постанова від 14.02.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Ухвала від 05.02.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні