Ухвала
від 26.07.2019 по справі 444/2347/18
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/2347/18

Провадження № 1-кс/444/1055/2019

УХВАЛА

про продовження строку досудового розслідування

м. Жовква Львівської області 26 липня 2019 року

Слідчий суддя Жовківського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , розглянув клопотання слідчого СВ Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 про продовження строку досудового розслідування,-

ВСТАНОВИВ :

Слідчий СВ Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_2 звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, яке мотивує тим, що слідчим відділом Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140240001043 від 27.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Зазначає, що в ході досудового розслідування встановлено, що 27 липня в Жовківське ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області надійшов рапорт старшого о/у УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України майора поліції ОСОБА_3 ,про те що в діях посадових осіб ТОВ «Пірвуд», вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а саме службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Крім цього вказує, що відповідно до ч.1 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування злочинів невеликої або середньої тяжкості, до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців. Перебіг строку досудового розслідування в даному кримінальному провадженні розпочався 27.07.2018, тобто строки, визначені ст. 219 КПК України спливають 27.07.2019.

Вказує, що враховуючи, положення ч.1 ст. 294 КПК України, в якій зазначено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу, а тому виникла необхідність звернутись з даним клопотанням виходячи з того, що:

-жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення в цьому кримінальному провадженні.

-минає допустимий строк досудового розслідування, а як наслідок, закриття кримінального провадження може призвести до невиконання завдань кримінального провадження закріплених в ст. 2 КПК України та втрати доказової бази, зібраної за час проведення досудового розслідування.

-зметою забезпеченняздійснення повногота всебічногодосудового розслідуваннята з`ясуваннявсіх обставинвчинення кримінальногоправопорушенняпроводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії спрямовані на встановлення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення.

-також строки давності щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності, у разі встановлення особи ще не закінчились.

Крім цього вказує, що у зв`язку із цим, на даний момент виникла необхідність на продовження строку досудового розслідування вказаного провадження на 6 місяців.

Розглянувши клопотання слідчого СВ Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 , вивчивши матеріали досудового розслідування, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 244 КПК України, клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду. Особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

З матеріалів справи вбачається, що підозра по даному кримінальному провадженню, жодній особі не повідомлена.

Пунктом 2 абзацу 2 ч. 1ст. 219 КПК Українипередбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Частиною 1ст. 294 КПК Українипередбачено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк то він може бути продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого погодженого з прокурором, на строк встановлений пунктами 1-3 частини другоїстатті 219 цього Кодексу, які передбачають продовження на шість місяців щодо кримінальних проступків, дванадцяти місяців щодо злочинів невеликої або середньої тяжкості та вісімнадцяти місяців щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно ч. 5ст. 294 КПК Україниклопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленогостаттею 219 цього Кодексу. Строк що закінчився, поновленню не підлягає.

Відповідно до ч. 1статті 295-1 КПК України, у випадках, передбаченихст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про продовженні строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру у разі його протиправності та необґрунтованості.

З огляду на зазначене слідчий суддя приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що сталася подія кримінального правопорушення, що здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні становить складність та, що додатковий строк досудового розслідування необхідний для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, які не могли бути отримані раніше та про які зазначено у клопотанні, слідчі дії, які необхідно виконати мають суттєве значення для кримінального правопорушення, а тому слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування.

Керуючись ст.ст. 219,294,295-1 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СВ Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_2 про продовження строку досудового розслідування - задоволити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12018140240001043 від 27.07.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, на шість місяців, тобто до 27.01.2020 р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83269549
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —444/2347/18

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 24.01.2020

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 06.08.2018

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 06.08.2018

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні