Ухвала
від 26.07.2019 по справі 604/638/19
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/638/19

1-кс/604/322/19

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2019 року сел. Підволочиськ

Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про призначення експертизи матеріалів, речовин та виробів.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області звернувся до суду із клопотанням про призначення експертизи матеріалів, речовин та виробів,в якомувказує,що 05 липня 2019 року працівниками СКП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області виявлено факт незаконного посіву ймовірно рослин снотворного маку на присадибній ділянці, яка належить громадянину ОСОБА_4 , жителю Підволочиського району Тернопільської області, про що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за № 12019210150000160 від 05.07.2019 року та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України, а саме незаконне вирощування рослин снотворного маку.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що на території господарства належного ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке знаходиться за адресою АДРЕСА_1 працівниками СКП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області було виявлено незаконний посів рослин ймовірно снотворного маку.

24 серпня 2019 року згідно ст.234 КПК України, за місцем проживання ОСОБА_5 проводився обшук присадибної земельної ділянки, з метою виявлення та фіксації рослин снотворного маку, відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення. У відповідності ч.4 розділу 1 Інструкції «Про порядок вилучення, обліку, зберігання та передачі речових доказів у кримінальних справах, цінностей та іншого майна органами дізнання, досудового слідства та суду, до предметів, вилучених з обігу відносяться предмети, придбання і використання яких здійснюється за особливими дозволами і вичерпний перелік яких визначений Законодавством України, а також предмети, виготовлення, придбання, зберігання, збут і розповсюдження яких забороняється законодавством, під час проведення слідчої дії обшуку на території присадибної земельної ділянки належної ОСОБА_5 було виявлено та вилучено рослини, зовні схожі на рослини снотворного маку, в кількості 9 коренів рослин маку, які росли по всій території земельної ділянки. Після виявлення, рослин схожих на мак, працівниками поліції вибірково зрізано верхні частини рослин маку в кількості 15 шт., вказані верхні частини рослин маку упаковані в паперовий картонний ящик, який скріплено ниткою білого кольору, вільні закінчення якої, опечатано аркушем білого кольору на якому нанесено роз`яснюючи надпис.

На даний час в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у призначені експертизи з метою дослідження виучених на території присадибної земельної ділянки ОСОБА_5 рослин, ззовні схожих на рослини снотворного маку, що в свою чергу буде мати важливе доказове значення у межах кримінального провадження.

В судове засідання старший слідчий СВ Підволочиського ВП не прибув, про місце та час розгляду клопотання був повідомлений належним чином, подав заяву з проханням клопотання, яке підтримує в повному обсязі, розглядати у його відсутності.

Згідно зі ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали провадження, встановлено наступне:

Підволочиським ВП ГУНП в Тернопільській області здійснюється розслідування кримінального провадження №12019210150000160від 05 липня 2019 року за ч. 1 ст. 310 КК України.

В ході проведення досудового розслідування виникланеобхідність упроведенні експертизи матеріалів, речовин та виробів, для чого необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ч. 1 ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для зясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ч. 6 ст. 244 КПК України, слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

На підставі вищевикладеного, з метою з`ясування питань, що мають істотне значення для слідства, вбачається необхідність проведення експертизи матеріалів, речовин та виробів.

Керуючись статтями 242-244 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області про призначення експертизи матеріалів, речовин та виробів, - задовольнити.

Доручити експертам(експерту)Тернопільського науково-дослідногоекспертно криміналістичногоцентру Українипровести укримінальному провадженні№ 12019210150000160експертизу матеріалів, речовин та виробів.

Поставити передекспертами (експертом)Тернопільського науково-дослідногоекспертно криміналістичногоцентру Українинаступний перелікпитань,які необхіднодослідити вході проведенняекспертизи матеріалів, речовин та виробів:

-до якого виду рослин, належать направлені на дослідження рослини?.

-чи містять направлені на дослідження рослини наркотичні засоби чи психотропні речовини, якщо так то які саме?

Для дослідження експерту направити: опечатаний картонний ящик, із вилученими верхніми частинами рослин, зовні схожих на рослини снотворного маку, в кількості 15 шт.

Дозволити експерту використати/знищити повністю або частково об`єкт дослідження, згідно методичних рекомендацій.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —604/638/19

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Тернопільський апеляційний суд

Тиха І. М.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Тернопільський апеляційний суд

Тиха І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні