Ухвала
від 19.07.2019 по справі 755/6807/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6807/19

Провадження №: 2/755/3576/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"19" липня 2019 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі головуючої судді Марфіної Н.В. розглянувши в приміщенні суду в м. Києві у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін заяву представника відповідача про виклик свідка та його допит в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Садівницького товариства Локомотив , Третя особа: ОСОБА_2 , про визнання протиправним та скасування рішення садівницького товариства, -

у с т а н о в и в:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Садівницького товариства Локомотив , Третя особа: ОСОБА_2 , про визнання протиправним та скасування рішення садівницького товариства.

09.07.2019 року до суду надійшов відзив відповідача на позовну заяву у змісті якого міститься клопотання сторони відповідача про виклик в судове засідання для допиту в якості свідка колишнього скарбника товариства ОСОБА_3 , яка може довести існування листа, що спрямовувся на адресу матері позивача про наявну заборгованості перед товариством та її розмір, оскільки відправлення було здійснене простим листом і відповідач не може довести документально факт існування такого листа.

Суд, вивчивши заявлене клопотання та матеріали позовної заяви приходить до висновку про те, що відповідне клопотання має бути повернуто заявнику без розгляду, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 182 ЦПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

За змістом ч. 1 ст. 183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Згідно ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

При цьому зі змісту відповідного клопотання, що міститься у відзиві на позовну заяву, вбачається, що в порушення вимог ч. 2 ст. 91 ЦПК України стороною позивача не вказано адреси місця проживання (перебування) або адреси місця роботи свідка, не зазначено належно ім`я свідка, з розшифруванням його ініціалів.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 184 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене та з огляду на зміст наведених норм чинного цивільного процесуального законодавства України, суд приходить до висновку про необхідність повернення заяви про виклик свідка заявнику без розгляду на підставі ч. 4 ст. 184 ЦПК України, як такої, що не відповідає положенням ч. 2 ст. 91 та ч. 1 ст. 183 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 183, 184, 353-355 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Заяву представника відповідача про виклик свідка та його допит в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Садівницького товариства Локомотив , Третя особа: ОСОБА_2 , про визнання протиправним та скасування рішення садівницького товариства - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 19.07.2019 року.

Суддя -

Дата ухвалення рішення19.07.2019
Оприлюднено28.07.2019

Судовий реєстр по справі —755/6807/19

Рішення від 26.07.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 06.05.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні