Ухвала
від 25.07.2019 по справі 759/13498/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4585/19

ун. № 759/13498/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2019 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши в закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Святошинського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_4 про надання дозволу на затримання підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зметою йогоприводу дляучасті врозгляді клопотанняпро застосуваннязапобіжного заходу, укримінальному провадженні№ 12018100080004986,відомості прояке внесенідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 21.06.2018року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Святошинського районного суду міста Києва надійшло вказане клопотання .

Вказане клопотання обгрунтовано тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що 19.06.2018 року, приблизно о 00 год. 45 хв. ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці, а саме в приміщенні кафе « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,що заадресою: АДРЕСА_1 ,вирішив вчинитипривласнення майна,що належить ФОП ОСОБА_6 (код НОМЕР_1 ), які перебували в його віданні.

З метоюреалізації свогозлочинного умислунаправленого напривласнення майнащо належить ФОП ОСОБА_6 ( код НОМЕР_1 ), ОСОБА_5 19.06.2018 року, привласнив залишок грошових коштів з каси РРО в розмірі 7 000 грн., та алкогольні вироби на загальну суму 5 000 грн. Після чого розпорядився привласненим майном на власний розсуд, тим самим завдав матеріальної шкоди в розмірі 14000 грн. відповідно до видаткових накладних постачальника.

Крім цього, з 28.10.2018 року, о 09 год. 30 хв. ОСОБА_5 , знаходячись на своєму робочому місці, а саме в приміщенні кафе що розташованеза адресою:м.Київ,бул.Кольцова,14-М,вирішив вчинитиповторне привласненнямайна,що належить ТОВ «Кольцова» код ЄРДПОУ 36853470, які перебували в його віданні.

З метоюреалізації свогозлочинного умислунаправленого наповторне привласненнямайна щоналежить ТОВ «Кольцова» код ЄРДПОУ 36853470, ОСОБА_5 28.10.2018 року, привласнив залишок грошових коштів з каси РРО в розмірі 13 700 грн., після чого розпорядився привласненим майном на власний розсуд, тим самим завдав матеріальної шкоди в розмірі 13 700 грн. відповідно до видаткових накладних постачальника.

Підозрюваний ОСОБА_5 ухиляється від явки до СВ Святошинського УП ГУНП у місті Києві, що перешкоджає проведенню з ним слідчих дій і прийняття законного рішення по даному кримінальному провадженню.

Беручи до уваги те, що підозрюваний ОСОБА_5 переховується від органів досудового розслідування та суду, соціальні зв`язки відсутні, незаконно впливати на свідків у цьому ж кримінальному провадженні чи вчинити інше кримінальне правопорушення або продовжити кримінальне правопорушення, у якому він підозрюється.

На підстав наведеного просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, та просив його задовольнити.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення зазначеного клопотання, виходячи з наступного.

Згідност. 188 КПК Українипрокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Це клопотання може бути подане: 1) одночасно з поданням клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміни іншого запобіжного заходу на тримання під вартою; 2) після подання клопотання про застосування запобіжного заходу і до прибуття підозрюваного, обвинуваченого до суду на підставі судового виклику; 3) після неприбуття підозрюваного, обвинуваченого за судовим викликом для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсутності у слідчого, суду на початок судового засідання відомостей про поважні причини, що перешкоджають його своєчасному прибуттю.

Відповідно доч.3ст.188КПК Українипрокурор додаєдо клопотаннядокументи,які підтверджуютьзазначені упунктах1,2частини четвертоїстатті 189цьогоКодексу обставини,а самещодо:1)підозрюваний,обвинувачений переховуєтьсявід органівдосудового розслідуваннячи суду; 2) одержавши відомості про звернення слідчого, прокурора до суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу, підозрюваний, обвинувачений до початку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу вчинить дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені устатті 177цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 КПК України підозрюваним є особа, якій у порядку, передбаченомустаттями 276-279цього Кодексу, повідомлено про підозру, особа, яка затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, або особа, щодо якої складено повідомлення про підозру, однак його не вручено їй внаслідок невстановлення місцезнаходження особи, проте вжито заходів для вручення у спосіб, передбачений цим Кодексом для вручення повідомлень.

Відповідно до ч. 2, ч. 3 ст. 189 КПК України клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою приводу розглядається слідчим суддею, судом негайно після одержання цього клопотання. Розгляд клопотання здійснюється в закритому судовому засіданні за участю прокурора.

Відповідно до ч. 1 ст. 189 КПК України слідчий суддя, суд не має права відмовити в розгляді клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного, обвинуваченого, навіть якщо існують підстави для затримання без ухвали суду про затримання з метою приводу.

Згідно доч.3ст.190КПК Україниухвалапро дозвілна затриманняз метоюприводу втрачаєзаконну силуз моменту:приводу підозрюваного,обвинуваченого досуду; закінчення строкудії ухвали,зазначеного вній,або закінченняшести місяцівіз датипостановлення ухвали,у якійне зазначеностроку їїдії; добровільного з`явленняпідозрюваного дослідчого судді,а обвинуваченогодо суду,про щослідчий суддя,суд повідомляєпрокурора; відкликання ухвали прокурором.

ОСОБА_5 з метою уникнення кримінальної відповідальності від органів досудового розслідування переховується, на телефонні дзвінки не відповідає, про причини своєї неявки до слідчого відділу не повідомляє, вжитими заходами встановити фактичне місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_5 не надалось можливим, постановою слідчого від 23.07.2019 року, оголошено в розшук.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого про дозвіл на затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу відносно ОСОБА_5 підозрюваногоу вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.191,ч.3ст.191 КК України в рамках наявного кримінального провадження, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 188, 189, 190, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Дати дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Шевченко, Казахстан, офіційно не працевлаштованого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 , в силу ст. 89 раніше не судимого до слідчоговідділу СвятошинськогоУП ГУНПу м.Києві,розташованого заадресою:м.Київ,пр.Перемоги,109, зметою йогоприводу дляучасті врозгляді клопотанняпро застосуваннязапобіжного заходу увиді триманняпід вартоюу кримінальномупровадженні №12018100080004986,відомості прояке внесенідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 21.06.2018року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України.

Виконання ухвали про здійснення приводу доручити ВКР Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Після виконання ухвали ВКР Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві необхідно терміново повідомити слідчого та прокурора.

Затримана на підставі ухвали слідчого судді, суду особа не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Контактні дані слідчого за клопотанням якого постановлено ухвалу ОСОБА_4 адреса: м. Київ, проспект Перемоги, 109.

Ухвала продозвіл назатримання зметою приводувтрачає законнусилу змоменту приводуцієї особидо суду,закінчення шестимісяців іздати постановленняухвали, добровільногоз`явлення підозрюваногодо слідчогосудді,а обвинуваченогодо суду,про щослідчий суддя,суд повідомляєпрокурора або відкликання ухвали прокурором.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83282635
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про дозвіл на затримання з метою приводу

Судовий реєстр по справі —759/13498/19

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні