Ухвала
від 26.07.2019 по справі 359/6886/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/6886/19

Провадження №1кс/359/2464/2019

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26липня 2019року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні з технічною фіксацією в приміщенні суду клопотання Слідчого СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 в кримінальному провадженню №12019110100000891, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30 травня 2019 року за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч. 2 ст. 192 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

24.07.2019 року слідчий за погодженням з прокурором Бориспільської місцевої прокуратури Київської області, звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку приміщень у тому числі зареєстрованих та самовільно збудованих будівлях, що розташовані за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с.Віта Поштова,вул.Набережна,33.

Так встановлено, що з 27.04.2015 (з дня реєстрації товариства) є керівником та співзасновником ТОВ «ДОБРА» (код ЄДРПОУ 39771899), що займається виробництвом спецій та прянощів для харчової промисловості.

03.03.2016 підприємством ТОВ «ДОБРА» було отримано технічні умови, після чого почалась розробка рецептур та виготовлення пробних партій продукції. Перші продажі продукції відбулися в грудні 2016 року.

12.12.2017 року ТОВ «ДОБРА» отримало Сертифікат ISO 22000.

В вересні 2017 прийнято на посаду директора виробничо-технологічного департаменту ТОВ «Добра» ОСОБА_4 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданий Березанським МВГУ МВС України в Київській області 19.01.1999 року, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 (і.п.н. НОМЕР_2 ). Відповідно до функціональних обов`язків директора виробничо-технологічного департаменту ТОВ «ДОБРА» ОСОБА_4 відповідав за перевірку та затвердження рецептур спецій, розробку пропозицій для керівництва по цінам на спеціям, планування об`ємів виробництва і продаж, оформлення всіх дозвільних лабораторних документів (гігієна, радіонукліди і т.ін.). Таким чином ОСОБА_4 мав повний доступ до всієї технічної документації ТОВ «ДОБРА».

З 01.12.2017 року після реєстрації ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ «Добра» створеного для подальшого продажу продукції ТОВ «ДОБРА», де ОСОБА_5 також є співзасновником, на посаду директора було прийнято ОСОБА_6 паспорт НОМЕР_3 , виданий Ленінським РВ УМВС України у Вінницькій області від 12.03.1999 року, який мешкає за адресою: АДРЕСА_2 (і.п.н. НОМЕР_4 ). Відповідно до займаної посади директора ТОВ ТД «ДОБРА», ОСОБА_6 мав повний доступ до клієнтської бази замовників продукції ТОВ «ДОБРА» та всієї комерційної таємниці нашого товариства.

З липня 2018 року на деяких підприємствах партнерах стало відбуватися суттєве зменшення попиту на продукцію ТОВ «Добра», а з листопада повна відмова від придбання продукції.

01.11.2018 року після розпочатої внутрішньої перевірки ОСОБА_6 та ОСОБА_4 написали заяви на звільнення за власним бажанням.

Як стало відомо в ході перевірки: громадяни України, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які є дружинами ОСОБА_6 та ОСОБА_4 , зареєструвавши влипні 2018ТОВ "СПАЙСЕСПРОДАКШН"(кодЄДРПОУ:42313541,юридична адреса: Київськаобл.,Києво-Святошинськийрайон,село Білогородка,вул.Франка,21),що фактично здійснюють господарську діяльність з виготовлення та продажу спецій за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Віта Поштова, вул. Набережна, 33, з використанням технологічних карт і рецептів викрадених з ТОВ «Добра», а також активно використовують набуті зв`язки та клієнтську базу ТОВ «Добра».

Вище вказані обставини підтверджуються протоколом допиту свідка ОСОБА_9 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлові приміщення, що розташовані за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Віта Поштова, вул. Набережна, 33, на праві колективної власності належать ВАТ «Київський дослідно- механічний завод».

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення технологічних карт, технічної документації, рецептів, спецій виготовлених за рецептами ТОВ «Добра», у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у нежитлових приміщення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 .

Проведення обшуку у нежитлових приміщення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 , на даний час є єдиною та найбільш доцільною слідчою дією, яка дасть змогу виконати завдання кримінального судочинства, передбачені ст. 2 КПК України.

Отримати зазначену вище інформацію, речі та документи без проведення обшуку, шляхом проведення інших слідчих та процесуальних дій на даний час не можливо, тому проведення обшуку у нежитлових приміщення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 є необхідною слідчою дією, яка дасть змогу виконати завдання, для виконання якого орган досудового розслідування звертається із клопотанням до слідчого судді.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення загрози зміни або знищення речей, які можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, клопотання розглядається без виклику власника майна.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, ознайомившись з матеріалами клопотання, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити.

З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав для проведення обшуку приміщень у тому числі зареєстрованих та самовільно збудованих будівлях, що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 .

Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На думку слідчого судді, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 192 КК України; речі і документи, які намагається відшукати орган досудового розслідування мають значення для розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного та беручи до уваги те, що за вказаною адресою можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для встановлення істини по справі, клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання Слідчого СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень у тому числі зареєстрованих та самовільно збудованих будівлях, що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 , (належить на праві колективної власності ВАТ «Київський дослідно-механічний завод») з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 192 КК України, а також відшукання та вилучення технологічних карт, технічної документації, рецептів, спецій виготовлених за рецептами ТОВ «Добра».

Термін дії ухвали слідчого судді становить один місяць і діє до 26.08.2019 року.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83295941
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —359/6886/19

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні