Ухвала
від 12.07.2019 по справі 757/59293/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/59293/18-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , представника ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання представника ОСОБА_4 в інтересах ТОВ «ВІАЛОН ЛТД» про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

Представник ОСОБА_4 в інтересах ТОВ «ВІАЛОН ЛТД» звернулась до слідчого судді з клопотанням про скасування арешту з грошових коштів, які знаходяться на банківськом урахунку.

В обґрунтування вимог заявник зазначає, що арешт накладено необгрунтовано.

У судовому засідання представник клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник органу досудового розслідування у судове засідання не з`явився, про причини своєї неявки слідчого суддю не повідомив.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Під час розгляду клопотання встановлено, що ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 19 вересня 2018 року було задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ «ВІАЛОН ЛТД».

У відповідності до ст.174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляду клопотання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом. Арешт майна може бути скасований повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Під час розгляду клопотання встановлено, що арешт на рахунок ТОВ «ВІАЛОН ЛТД» накладено ще у вересні 2018 року та з того часу жодній службовій особі ТОВ «ВІАЛОН ЛТД» не повідомлено про підозру, що свідчить про відсутність у неї процессуального статусу у кримінальному провадженні за яким вона може нести будь яку відповідальність.

Виходячи з даних, що були здобуті під час розслідування кримінального провадження, а також тієї обставини, що однією з засад кримінального провадження є змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, слідчий суддя вважає доведеною ту обставину, що потреба в арешті майна відпала, оскільки представник органу досудового розслідування в жодне судове засідання не з`явився та не висловив свою позицію щодо клопотання будь-яким іншим чином.

Керуючись ст.174, 309, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Скасувати арешт майна, що був накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 19 вересня 2018 року, №757/45469/18-к на кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ «ВІАЛОН ЛТД» (код ЄДРПОУ 40939710) № НОМЕР_1 , відкритий в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (МФО 305299), адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 1д, а саме Печерська філія ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» (МФО 300711).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/59293/18-к

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні