Ухвала
від 26.07.2019 по справі 757/39022/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/39022/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

До провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ Печерського УП ГУ НП у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором групи прокурорів Київської місцевої прокуратури № 6. про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте подав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності, в якій клопотання з викладених у ньому підстав підтримав, просив задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що У провадженні СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100060004541 від 14 вересня 2017 року, за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у тому числі часткою у статутному капіталі його одноосібного учасника ОСОБА_4 , шляхом підробки документів та подальшого їх використання, а саме Протоколу № 2 Загальних Зборів Учасників Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 11.09.2017, та Договору купівлі-продажу частки статутного (складеного) капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 11.09.2017, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 206-2 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що 12.09.2017, на підставі підроблених документів, а саме: Протоколу № 2 Загальних Зборів Учасників Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 11.09.2017, та Договору купівлі-продажу частки статутного (складеного) капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 11.09.2017, державний реєстратор КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 (користується номером телефону НОМЕР_3 ), використовуючи особистий ключ державного реєстратора Київської філії КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_6 (користується номерами телефонів НОМЕР_4 , НОМЕР_5 ), вчинив реєстраційні дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань (далі ЄДР) № НОМЕР_6 «Підтвердження відомостей про юридичну особу та № НОМЕР_7 «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах.

З метою встановлення всіх обставин вчинення зазначеного злочину, причетних до його вчинення осіб, встановлення місця розташування електронно-обчислювальної машини за допомогою якої проводились реєстраційні дії щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », перевірки достовірності наданих показань свідками ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до інформації та документів, які містять інформацію про надання інтернет-послуг суб`єктом телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (провайдером) щодо ІР адреси НОМЕР_8 станом на 12.09.2017 та 19.09.2017, і подальшого її вилучення, а саме: належним чином засвідчених копій договору, додатків та додаткових угод з абонентом; документів що ідентифікують абонента (паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру РНОКПП); інформації про: поштову адресу за якою надавались інтернет-послуги; адресу за якою була закріплена/значилась ІР адреса; абонентський номер за яким надавались інтернет-послуги; дані про GSM-з`єднання, інтернет-трафік, вхідні та вихідні дзвінки, sms-повідомлення, нульові з`єднання, із зазначенням точних дати, часу, об`єму використаного інтернет-трафіку, тривалості дзвінків, номерів контрагентів по цим дзвінкам та азимутів (адрес базових станцій) вказаних абонентів (абонентів «А» та «Б»), ІМЕІ терміналів, якими при цьому користувалися дані абонентські номери (абоненти «А» та «Б»).

Вказана інформація має важливе значення для розкриття злочину, викриття всіх причетних до злочину осіб та доведення вини останніх шляхом аналізу моніторингу з`єднань абонентів, що дасть можливість встановити місце перебування кожного абонента в конкретний час, встановити замовників та співучасників вчинення злочину, та отримати іншу важливу орієнтуючу інформацію необхідну для розслідування кримінального правопорушення.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно зі ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалість, маршрути передавання тощо.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та оригіналів документів з можливістю їх вилучення в копіях.

Проте, клопотання в частині надання дозволу на тимчасовий доступ оперативним співробітникам задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчим слідчої групи, а саме: слідчим СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , здійснити тимчасовий доступ до інформації та документів з можливістю їх вилучення (здійснити їх виїмку) та здійснення копії на цифровий носій щодо надання телекомунікаційних послуг за ІР адресою НОМЕР_8 впродовж 12.09.2017 та 19.09.2017, і подальшого її вилучення, які містяться в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: належним чином засвідчених копій замовлення, договору, додатків та додаткових угод з абонентом, документів що ідентифікують абонента (паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру РНОКПП); інформації про: поштову адресу за якою надавались інтернет-послуги; адресу за якою була закріплена/значилась ІР адреса; ідентифікаційну картку, абонентський номер за яким надавались інтернет-послуги; дані про GSM-з`єднання, GPRSтрафік, інтернет-трафік, вхідні та вихідні дзвінки, sms-повідомлення, нульові з`єднання, із зазначенням точних дати, часу, об`єму використаного інтернет-трафіку, тривалості з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, із зазначенням їх адрес, а також адрес місця перебування кожного із абонентів в момент кожного з`єднання (абонентів «А» та «Б»), із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та ІМSІ), з урахуванням нульових з`єднань вказаних абонентів, номерів контрагентів по цих з`єднаннях, інформацію про власників абонентських номерів (прізвище, ім`я, по-батькові; дата народження; місце реєстрації та проживання; паспортні дані, тощо), якщо телекомунікаційні послуги надавалися з оформленням договірних відносин.

В решті вимог клопотання відмовити

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/39022/19-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/39022/19-к

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні