Ухвала
від 26.07.2019 по справі 759/13655/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4660/19

ун. № 759/13655/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2019 року слідчий суддя Святошинського району м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за №12019110000000429 від 10.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Святошинського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 .

Клопотання обґрунтованим тим, що досудовим розслідуваннямвстановлено,що директорДП «Фастівськелісове господарство» ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зловживаючи владоюта службовимстановищем всуперечінтересам службиза попередньоюзмовою ізсвоїми підлеглими,а саме:лісничим Веприківськоголісництва ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , лісничимДорогинського лісництва ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,лісничим Фастівськоголісництва ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та майстром лісу Снітинського лісництва ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , здійснюють реалізацію ділової деревини визначеному ОСОБА_4 колу суб`єктів господарювання із умисним заниженням її кубомаси та якісних характеристик.

Так, ОСОБА_4 надає злочинні вказівки вказаним службовим особам ДП «Фастівське лісове господарство» по реалізації ділової деревини породи сосна під видом деревин дров`яної виробничого призначення Приватному Підприємству «Зелений гай стандарт плюс» код ЄДРПОУ: 38168554 в собі директора ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_6 ,яка вподальшому передає частину коштів отриману від реалізації не облікованої лісо продукції ОСОБА_4 у якості «відкату» за надані переваги у купівлі деревини.

Крім того вказані службові особи ДП «Фастівське лісове господарство» з метою власного незаконного збагачення являючись матеріально відповідальними особами привласнюють ввірене їм майно, а саме лісопродукцію, шляхом заниження її ліквідної кубомаси в період відводу лісосіки в рубку.

Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення знищення доказів у вказаному кримінальному провадженні, відшукання та вилучення фіктивних документів щодо придбання та оприбуткування вказаної лісопродукції, записників з чорновими записами, комп`ютерної техніки та флеш накопичувачів, інших носіїв інформації, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ДП «Фастівське лісове господарство» за адресою: Київська область м. Фастів, вул. Комарова, буд. 45.

Відповідно до інформації із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на адміністративну будівлю, яка розташована за адресою: Київська область м. Фастів, вул. Комарова, буд. 45, зареєстровано за державою в особі Державного комітету лісового господарства України на праві господарського відання ДП «Фастівське ЛГ».

На підставі наведеного просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні з"явився слідчий, клопотання підтримав у повному обсязі та просив його задовольнити.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши пояснення старшого слідчого, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання необхідно задовольнити частково, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 зазначеної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України встановлено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: 1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; 2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; 3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала; 4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; 5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Згідно з п. 18) ч. 1 ст. 3 КПК України, до повноважень слідчого судді належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні під час проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене та наведені норми КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність часткового задоволення вказаного клопотання про обшук, враховуючи, що такий обшук має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 3, 7, 234, 235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12019110000000429 від 10.06.2019 слідчому СУ ГУ Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліцїі ОСОБА_10 , слідчому СУ ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому СУГУ НП в Київській області капітану поліції ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Київській області капітану поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Київській області підполковнику поліції ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУ Національної поліції в Київській області полковнику поліцїі ОСОБА_15 , слідчому СУ ГУ Національної поліції в Київській області старшому лейтенанту поліцїі ОСОБА_16 на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ДП «Фастівське лісове господарство» за адресою: Київська область м. Фастів, вул. Комарова, буд. 45, яке зареєстровано за державою в особі Державного комітету лісового господарства України на праві господарського відання ДП «Фастівське ЛГ" з метою відшукання та вилучення:

копій,належним чиномзавірених лісорубнихквитків, матеріалів лісовпорядкування, матеріалів обліку лісових пожеж чи матеріалів обліку осередків шкідників і хвороб лісу, актів лісопатологічних обстежень насаджень, повідомлень про появу ознак погіршення санітарного стану лісових насаджень, заявок на використання лісових ресурсів під час проведення рубок головного користування, відомостей чергової лісосіки, польових перелікових відомосей, переліково-оцінювальних відомостей, карт технологічного процесу розробки лісосіки, планів лісосіки, товарно-транспортних накладних, накладних про відпуск пиломатеріалів, специфікацій-накладних на відпуск лісоматеріалів необроблених до ТТН, договорів про купівлю продаж, перевезення, зберігання, переробку деревини, паперових іелектронних чернетокцих документів,печаток,штампів,копій належнихчином завіренихстатутних документів,копій паспортів,в томучислі копійналежних чиномзавірених викрадених тапідроблених паспортівна ім`якерівників,відбитків печаток,штампів,бланків документів,чорнових записів,схем, щоможуть свідчитипро плануваннядій службових/посадовихосіб ДП«Фастівське лісовегосподарство», направлених на розкрадання державного майна, комп`ютерної техніки, магнітних, оптичних, електронних та будь-яких інших носіїв інформації, в тому числі мобільних телефонів (смартфонів), на яких є відомості чи документи щодо операцій з вищевказаними підприємствами та чернетки підроблених документів, що свідчать про причетність службових/посадових осіб компанії ДП «Фастівське лісове господарство", ПП «Зелений гай стандарт плюс» код ЄДРПОУ: 38168554 до вчинення розслідуваного кримінального правопорушення, та речей обіг яких обмежений, або заборонений.

В задоволені клопотання про відшукування грошових коштів - відмовити.

Ухвала слідчого судді надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Обшук проводити з обов"язковим проведенням безперервноо відео фіксування.

Перед проведенням обшуку, копії ухвали про проведення обшуку вручити керівнику ДП «Фастівське ЛГ».

Під час проведення обшуку забезпечити участь адвоката.

Ухвала слідчого судді діє один місяць до 26 серпня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83306393
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —759/13655/19

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні