Постанова
від 17.03.2010 по справі 2а-1006/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

17 березня 2010 року, об 11-15 годи ні, № 2а-1006/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд

у складі: головуючого - суд ді Матяш О.В.,

при секретарі Полта вці Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду м. Запоріжжя

адміністративну справу за позовом ДПІ у Жовтневому рай оні м. Запоріжжя

до приватного малого підпр иємства міні-футбольний клуб «Міраж»

про припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до суд у із вказаним позовом та обґр унтовує свої вимоги тим, що, зг ідно їх даних, відповідачем н адавалась остання звітність з податку на прибуток за 2006 рі к та по комунальному податку - за грудень того ж року.

У судовому засіданні предс тавник ДПІ просить позов зад овольнити та припинити реєс трацію відповідача.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився з неповажної п ричини, про час та місце слуха ння справи був повідомлений належним чином, заперечень п роти позову суду не надав, про причини неявки суд не повідо мив. Тому подальше відкладен ня розгляду справи суд вбача є недоцільним.

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, що позов підляг ає задоволенню з наступних п ідстав.

Судом встановлено, що 08.12.1992 р озпорядженням виконавчого к омітету Запорізької міської ради № 200-Р було зареєстровано ПМП міні-футбольний клуб «Мі раж» як суб'єкт підприємниць кої діяльності-юридична особ а, що підтверджується довідк ою з Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

Згідно довідки ДПІ №13756/10/15 від 21.10.2009, відповідачем надавалась остання звітність з податку на прибуток за 2006 рік, а по кому нальному податку - за грудень 2006 року.

Судом також встановлено, що відповідач не має заборгова ності по податковим платежам перед бюджетом, згідно довід ки ДПІ №13454/10/11 від 16.10.2009.

Відповідно до ст.4 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» № 1251-ХІІ від 25.06.1991 (із змінам и та доповненнями), платникам и податків та зборів є юридич ні та фізичні особи, на яких, згідно законодавства Україн и, покладено обов' язок по їх сплаті.

Згідно п.2 ч.1 ст.9 вище зазначе ного Закону, платники податк ів і зборів зобов'язані подав ати до державних податкових органів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою подат ків і зборів.

Згідно п.6 ст.59 ГК України, суб ' єкт господарювання ліквід ується у разі припинення йог о державної реєстрації у вип адках, передбачених законом.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців» №755-IV в ід 15.05.2003, однією з підстав для по становлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкр утством юридичної особи, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Згідно п.17 ст.11 Закону Україн и «Про державну податкову сл ужбу в Україні» №509-ХІІ ві д 04.12.1990, органи державної податк ової служби у випадках, в меж ах компетенції та у порядку, в становлених законами Україн и, мають право звертатися у пе редбачених законом випадка х до судових органів із позов ною заявою про скасування де ржавної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності .

З наведених вище підстав су д приходить до висновку, що по зов підлягає задоволенню, ос кільки неподання відповідач ем звітності свідчить про те , що підприємство не займаєть ся і не збирається займатися ніякою діяльністю.

Керуючись ст.ст.17,158-162 КАС Укра їни, ст.11 Закону України «Про д ержавну податкову службу в У країні», ст.38 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов з адовольнити.

Припинити реєстрацію прив атного малого підприємства м іні-футбольний клуб «Міраж», код ЄДРПОУ 22124932, юридична адрес а: м. Запоріжжя, вул. Г.Сталін граду, 40/7, кв.95.

Постанова може бути о скаржена у Дніпропетровськи й апеляційний адміністратив ний суд через Запорізький ок ружний адміністративний суд у десятиденний строк з дня пр оголошення постанови шляхом подання заяви про апеляційн е оскарження і подання після цього протягом двадцяти дні в апеляційної скарги. Копія а пеляційної скарги одночасно надсилається особою, що її по дає, до Дніпропетровського а пеляційного адміністративн ого суду.

Якщо постанову було прог олошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови. Апеляційна скарга може бути подана без поперед нього подання заяви про апел яційне оскарження, якщо скар га подається у строк, встанов лений для подання заяви про а пеляційне оскарження.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо її не бу ло подано. У разі подання ап еляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінче ння апеляційного розгляду сп рави.

Суддя О.В. Матяш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.03.2010
Оприлюднено23.03.2010
Номер документу8330737
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1006/10/0870

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Ухвала від 22.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні