Ухвала
від 26.07.2019 по справі 640/8517/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

26 липня 2019 року місто Київ№640/8517/19 Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) заяву представника позивача про відмову від позову в адміністративній справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Ерідан-Макс" доГоловного управління ДФС у місті Києві про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ерідан-Макс" (03065, м. Київ, вул. Козелецька, буд. 24, офіс 10, код ЄДРПОУ 40244438) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Головного управління ДФС у місті Києві (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19), в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення (протокол) комісії ГУ ДФС у м. Києві про визначення ТОВ "Ерідан-Макс" таким, що відповідає п.п.1.6 п.1 Критеріїв ризиковості платника податку;

- зобов`язати ГУ ДФС у м. Києві виключити з бази ризикових платників податків ТОВ "Ерідан-Макс" в режимі "Журнал ризикових платників податків" розділу "Робота Комісії регіонального рівня" підсистеми "Аналітична система" ІТС "Податковий блок" та подати суду звіт про виконання рішення суду протягом десяти днів з дня набрання законної сили даним судовим рішенням.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 червня 2019 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін у порядку письмового провадження.

24 липня 2018 року через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернення громадян представник позивача подав заяву про відмову від позову.

Вирішуючи питання щодо прийняття відмови від позову в адміністративній справі №640/8517/19 та закриття провадження у справі, суд бере до уваги наступне.

У ч. 1 ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до ч. 2 ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до ч. 1 ст. 239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

З урахуванням викладеного, перевіривши повноваження представника позивача щодо подання заяви про відмову від позову, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви та наявність підстав для закриття провадження у справі.

Керуючись ч. 1, ч. 2 ст. 189, п. 2 ч. 1 ст. 238, ст. 243, ст. 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Ерідан-Макс" про відмову від позовних вимог у справі №640/8517/19 - задовольнити.

2. Прийняти відмову Товариства з обмеженою відповідальністю "Ерідан-Макс" від адміністративного позову до Головного управління ДФС у місті Києві про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

3. Закрити провадження у справі №640/8517/19 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ерідан-Макс" від адміністративного позову до Головного управління ДФС у місті Києві про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

4. Попередити позивача, що повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства і може бути оскаржена відповідно до положень статей 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.Г. Вєкуа

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83322383
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —640/8517/19

Ухвала від 26.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 03.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні